Martha Graham Dance Company: Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Η περιοδεία της Martha Graham Dance Company στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου με μια μαγική παράσταση στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο, υπό το φως της πανσελήνου!

Η κυρία LaRue Allen, διευθύντρια της Martha Graham Dance Company μετά το τέλος της παράστασης, εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του κοινού, αλλά και για το γεγονός ότι η περιοδεία αυτή κατέληξε στο Ηρώδειο, σε αυτό το ιστορικό και γεμάτο μνήμες για την αμερικανική ομάδα θέατρο. « Όλοι οι χορευτές μας, χαίρονται πολύ κάθε φορά που θα βρεθούν στην Ελλάδα», είπε η κ. Allen. Επίσης, γιορτάζοντας τη σύνδεση της Martha Graham με την Ελλάδα (GrahamThe Greek Connection), τη χώρα που η μεγάλη χορογράφο αγάπησε τόσο πολύ,  δήλωσε την ικανοποίησή της που στο πρόγραμμα της περιοδείας συμμετείχε και ο διεθνής Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης με το έργο του «Echo» (ειδική παραγγελία από την Martha Graham Dance Company προς τον χορογράφο), αλλά και η Hellenic Dance Company με το Panorama, στο Ηρώδειο.

Martha Graham Dance Company

Λίγες μέρες πριν την Αθήνα,  η ομάδα ενθουσίασε το κοινό του Ναυπλίου (5 Ιουλίου) σε μια παράσταση που δόθηκε σε ειδική υπαίθρια σκηνή στο πιο ρομαντικό σημείο του λιμανιού δίπλα στη θάλασσα, με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι και με την παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανού, της Ευρωβουλευτίνας κ. Ρόδης Κράτσα, του δημάρχου Ναυπλίου κ. Δ. Κωστούρου και της κ. Τέτης Κρητικού, πεθεράς του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Martha Graham Dance Company

Οι παραστάσεις της ομάδας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών άνοιξαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στους κύκλους των φιλότεχνων, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος ήταν παρών στην πρεμιέρα (7 Ιουλίου).

Martha Graham Dance Company

Τέλος, η παράσταση της Ιθάκης (10 Ιουλίου) ήταν από μέρες sold out και το Βαθύ ξεχείλισε από κόσμο που έφθασε από όλα τα γύρω νησιά. Στο τέλος της παράστασης ακολούθησε πάρτυ με τη συμμετοχή χορευτών, συντελεστών και θεατών.

Οι χορευτές της Martha Graham Dance Company από την πλευρά τους, σε αυτές τις 15 μέρες περιοδείας στη χώρα μας, με τη σεμνή παρουσία τους δεν έπαψαν ούτε στιγμή να εκφράζουν την ιδιαίτερη αγάπη τους για την Ελλάδα, να μιλούν για το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό, να απολαμβάνουν την παραμονή τους στον τόπο μας, αλλά και να.. βγάζουν διαρκώς φωτογραφίες.

Martha Graham Dance Company

Η παράσταση του Ηρωδείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014, με παραγωγό εταιρεία την Concord Consulting Services της οποίας πρόεδρος είναι η κ. Janis Tripodakis, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης. Στο Ηρώδειο παραβρέθηκαν ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας η οποία είναι πάτρων του Lifeline Hellas, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι και celebrities.

Martha Graham Dance Company

Η Janis Tripodakis, μέλος του Board of Directors of the Martha Graham Dance Company και πρόεδρος της οργανώτριας εταιρείας παραγωγής Concord Consulting Services, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα ουσιαστικό κομμάτι της αμερικάνικης πολιτισμικής κληρονομιάς  είναι βασισμένο στο ελληνικό στοιχείο. Η Martha Graham επηρεάστηκε βαθύτατα από την Ελλάδα και τη μυθολογία της μετατρέποντάς την έμπνευσή της σε υπέροχες χορογραφίες. Το κοινό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας του Martha Graham Dance Company στο Ναύπλιο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ιθάκη, με αποκορύφωμα την παράσταση του Ηρωδείου στην Αθήνα ήταν παραπάνω από ενθουσιώδες γεμίζοντας τα θέατρα τόσο με τη σωματική του παρουσία όσο και με τη θετική του ενέργεια και θαυμασμό απέναντι στο καλλιτεχνικό επίπεδο του εν λόγω θεάματος. Ετοιμαζόμαστε από τώρα για την περιοδεία του Martha Graham Dance Company στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι του 2015 και νιώθουμε πάνω από όλα περήφανοι που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα με πάθος, μεράκι και αφοσίωση ως ομάδα».

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Karl Lagerfeld γίνεται κούκλα από τη Mattel

Shopping guide: Βρήκαμε τα πιο girly μαγιό της αγοράς

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα