Μαριάννα Γουλανδρή: Όλα μου τα καλοκαίρια τα περνάω στην Ελλάδα

Ένα βαρυσήμαντο όνομα μπορεί να αποτελέσει κληρονομιά, άλλα και πηγή έμπνευσης. Ένα χαρισματικό πλάσμα που φέρει την Ελλάδα στην ψυχή της, κι ας ζει μακριά της. Η μόδα είναι μια πτυχή μόνο της νεαρής κυρίας, η οποία διαθέτει κοινωνική ευαισθησία.

Τα ψηλόλιγνα κορίτσια, που περπατούν με ελαφίσιο βήμα στο χώρο του Μatsuhisa Αthens, στη Βουλιαγμένη, φορούν τα μαγιό που κάθε γυναίκα θα ονειρευόταν να προβάρει στον καθρέφτη της. Εντυπωσιακά one-pieces με σχεδιαστικά ευρήματα, που αναδεικνύουν στο έπακρο τις γυναικείες καμπύλες και μπικίνι που συνδυάζουν την απλότητα με στοιχεία design που τα καθιστούν αυτόματα καθηλωτικά. Οι ενθουσιώδεις ψίθυροι του κοινού του fashion show επιβεβαιώνουν το αυθόρμητο σχόλιο της παρουσιάστριας του event, Δούκισσας Νομικού, εντυπωσιακής μέσα στο λευκό μίνι beach dress της Marianna G, που παραδέχτηκε προλογίζοντας πως η ίδια θα ήθελε να έχει όλα τα μαγιό της συλλογής, καθώς δεν ξέρει ποιο να πρωτοδιαλέξει. Όχι τυχαίο, καθώς τα μαγιό της Μαριάννας τα αγαπούν και τα φορούν από τη διάσημη fashion blogger Chiara Ferragni μέχρι την Elle Macpherson.

Είναι η δεύτερη κολεξιόν που παρουσιάζει η νέα, ταλαντούχα (και καλλονή) σχεδιάστρια Μαριάννα Γουλανδρή-Βαρδινογιάννη, η οποία υποδέχεται τους προσκεκλημένους της με εντυπωσιακή ευγένεια και αυθεντικό χαμόγελο. Εγγονή της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Unesco, προέδρου του Συλλόγου Ελπίδα και διεθνούς προσωπικότητας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η νεαρή Μαριάννα –αν και ως παιδί ονειρευόταν να γίνει κτηνίατρος, επειδή αγαπούσε πολύ τα ζώα– αποφάσισε να ασχοληθεί με το πάθος που είχε από μικρή, τη μόδα, θέλοντας να ντύσει τις πιο χαλαρές και απολαυστικές στιγμές μας, αυτές των διακοπών. «Πάντα αγαπούσα το swimwear και καθώς έχω περάσει τα καλοκαίρια μου στην Ελλάδα φορώντας μαγιό, το swimwear έγινε για εμένα δεύτερη φύση.

Ένιωθα πως υπάρχει ένα κενό στην αγορά και χώρος για ένα νέο brand» εξηγεί στο People η νεαρή σχεδιάστρια, που σπούδασε στο Instituto Marangoni και στη συνέχεια στο London College of Fashion, όπου εξειδικεύτηκε στο swimwear. Δεν θα ήθελε μελλοντικά το brand της να περιλαμβάνει και ρούχα; «Αυτή τη στιγμή κάνω focus κυρίως στο swimwear, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή το Marianna G να εξελιχθεί σε ένα lifestyle brand, απ’ όπου θα μπορείς να πάρεις το μαγιό, το καφτάνι σου, τα γυαλιά ηλίου σου κ.λπ.» παραδέχεται.

marianna-g-people-56-3

H Mαριάννα δεν είναι μόνο μια ταλαντούχα νέα σχεδιάστρια, αλλά και ένα πανέμορφο κορίτσι, την οποία έχουν φιλοξενήσει στις σελίδες τους μεγάλα περιοδικά μόδας, όπως η βρετανική Vogue. Της ζητάω να μοιραστεί μαζί μας μερικά μικρά «μυστικά» ομορφιάς. «Καλός ύπνος, πολύ νερό και βιολογικές τροφές στο καθημερινό μου διαιτολόγιο, όσο αυτό είναι εφικτό. Επίσης, προσπαθώ να θυμάμαι να βρίσκω λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να χαλαρώνω» λέει. Όσο για την εξαιρετική της φυσική κατάσταση, αυτή οφείλεται στο γεγονός πως ασκείται φανατικά. «Γυμνάζομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μου αρέσει πολύ η προπόνηση με βάρη, το πιλάτες και το boxing. Και περπατάω παντού στο Λονδίνο».

Αγαπημένοι της διεθνείς σχεδιαστές είναι ο Dion Lee και o Calvin Klein, αλλά και το brand Rag & Bone, ενώ οι Έλληνες που ξεχωρίζει και «φιλοξενεί» και στην γκαρνταρόμπα της είναι η Mary Katranzou, η Celia Kritharioti και το brand Milk and Honey. Ποιους Έλληνες θεωρεί αυθεντικά stylish; «Τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος έχει εδώ και χρόνια το προσωπικό του στιλ, και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γιατί είναι το πρότυπό μου και μου αρέσει που έχει ένα στιλ που υπογραμμίζει την ξεχωριστή προσωπικότητά της» αποκαλύπτει, μιλώντας με θαυμασμό για την αγαπημένη της γιαγιά. Όταν τη ρωτάς ποιο είναι το πιο πολύτιμο styling tip που θα έδινε σε μια γυναίκα για μια επυτυχημένη εμφάνιση με μαγιό, απαντά λακωνικά: «Φόρεσε κάτι που πραγματικά σου πηγαίνει!».

Οι γονείς της Μαριάννας, Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και Tζορτζ Γουλανδρής, είναι Έλληνες, αλλά εκείνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Mayfair. «Είμαι, όμως, στην Ελλάδα όλο το καλοκαίρι, κάθε καλοκαίρι από τότε που ήμουν πολύ μικρή και έζησα και έξι μήνες εδώ όταν τελείωσα το λύκειο» εξηγεί. Όταν της ζητώ να ανακαλέσει μια εφηβική της ανάμνηση, κλείνει τα μάτια και περιγράφει την πρώτη εικόνα που της έρχεται στο μυαλό. «Το καλύτερό μου ήταν να μπαίνουμε σε ένα καράβι και να πηγαίνουμε σε πολλά διαφορετικά νησιά, σε κάποια από τα οποία μάλιστα κάναμε και κάμπινγκ με τους φίλους μου» λέει υπογραμμίζοντας πως ένας από τους καλύτερους φίλους της είναι και ο αδελφός της, Γιάννης, με τον οποίο έχει μόλις τρία χρόνια διαφορά. Είναι πολύ δεμένοι και συνηθίζει να τον συμβουλεύεται για τις αποφάσεις της.

Όσοι είδαν το fashion show της δεν ήξεραν ποιο από τα μαγιό της να πρωτοδιαλέξουν, η ίδια όμως έχει ξεχωρίσει τα αγαπημένα της από τη φετινή συλλογή. «Λατρεύω το ολόσωμο μαγιό Mykonos σε μαύρο με χρυσούς γάντζους, όπως και το Zante με το χρυσό κολάρο. Επίσης, μου αρέσει πολύ το χρυσό Olympia μπικίνι, που θεωρώ πως είναι πολύ σέξι και δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα διακριτικό». Πολλές από τις δημιουργίες της έχουν ονόματα γυναικών ή ταξιδιωτικών προορισμών, κατά βάση ελληνικών. Η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι πηγή έμπνευσής της. Επίσης, τον τελευταίο καιρό τη δημιουργικότητά της κεντρίζουν περισσότερο τα κοσμήματα Iias Lalaounis, με τα οποία συνδυάστηκαν και οι δημιουργίες της στο fashion show. «Θεωρώ συναρπαστικό το design τους, καθώς είναι περισσότερο τέχνη και λιγότερο μόδα» λέει, εξηγώντας πως η φίλη της Λάουρα Λαλαούνη ήταν εκείνη που επέλεξε τα κοσμήματα για το event από εννέα διαφορετικές συλλογές του οίκου.

Παραδέχεται πως οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν στο κομμάτι «έμπνευση» στη ζωή της είναι η μητέρα της, Χριστιάννα, και η γιαγιά της, Μαριάννα. «Με εμπνέουν πολλοί άνθρωποι, αλλά πρώτη από όλους είναι η μητέρα μου, που είναι ο βράχος μου κι ένας σπάνιος άνθρωπος. Θα ήθελα κάποια μέρα να γίνω σαν αυτήν. Και είναι και η γιαγιά μου, της οποίας η προσπάθεια και η αφοσίωση στο να βοηθάει τους άλλους με εμπνέουν στο να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Καθημερινή πηγή έμπνευσής μου είναι και όλοι οι στενοί μου φίλοι. Είναι όλοι πολύ δυναμικοί και ανεξάρτητοι. Είναι ωραίο να περιστοιχίζεσαι από τόσο δημιουργικά μυαλά» παραδέχεται.

Τα έσοδα από την τελευταία της επίδειξη πηγαίνουν για δεύτερη χρονιά στο Σύλλογο Ελπίδα. Πόσο αναμεμειγμένη είναι η νεαρή σχεδιάστρια με τους σκοπούς του συλλόγου που ξεκίνησε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη; Η Μαριάννα χαμογελά. «Με τα χρόνια, ασχολούμαι όλο και περισσότερο με το όραμα της γιαγιάς μου για την Ελπίδα. Ξεκινάω, μάλιστα, ένα νέο project αυτό τον καιρό, για το οποίο ακόμη δεν μπορώ να πω πολλές λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα κάτι καινούριο έρχεται για το μέλλον του Συλλόγου. Η επόμενη γενιά θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και θα κάνει τη διαφορά» αποκαλύπτει.

Πρόσφατα έγινε εθελόντρια δότρια μυελού των οστών και νιώθει περήφανη γι’ αυτό. «Η διαδικασία είναι απλή, σύντομη και εντελώς ανώδυνη, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν, και μόνο το γεγονός πως μέσα από αυτό θα μπορούσα να σώσω μια ζωή θα το έκανε να αξίζει τον πόνο» εξηγεί. Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται πόσο εύκολο ήταν για ένα κορίτσι με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία και τις επιχειρήσεις να πάρει ένα δικό της επαγγελματικό μονοπάτι, η Μαριάννα εξηγεί πως οι δικοί της τη στήριζαν πάντα στις αποφάσεις της. Έτσι, ήταν σχετικά εύκολο να επιλέξει το δικό της δρόμο.

Μοιράζοντας το χρόνο της ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα, δηλώνει λάτρις του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών νησιών, ενώ αποκαλύπτει πως το φετινό καλοκαίρι θέλει να το περάσει κάπως διαφορετικά. «Μαζί με τους στενούς μου φίλους θέλω να πάμε σε ακριτικά ελληνικά νησιά, τα οποία δεν έχω επισκεφτεί στο παρελθόν. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα μέρη».

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: Peoplegreece

Σέξι Μαγιώ MariannaG στο Μatsuhisa για την Ελπίδα

Ελληνική μόδα: Στο fashion show της Marianna G

Κατερίνα Στικούδη: Αυτές είναι οι πιο καυτές εμφανίσεις της με μαγιώ!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα