Μαρία Μπεκατώρου: Βασανίστηκα το περασμένο καλοκαίρι

Στο καμαρίνι της στο studio Κάπα, ανάμεσα σε ψηλοτάκουνα και καλόγερους με ρούχα, εκεί κοντά στον καθρέφτη, χαμογελά μόνιμα και μια κατάξανθη Barbie ντυμένη στα ροζ, δώρο από τον ηθοποιό Θανάση Αλευρά, με τον οποίο γνωρίστηκαν πέρσι στο YFSF και αγαπήθηκαν. Είναι εκεί σαν να θέλει να υπογραμμίσει το παιδί που κρύβει μέσα της, εκείνο το γελαστό κορίτσι με τη μοναδική σπιρτάδα που ακόμη θυμούνται όσοι τη γνώρισαν μαθήτρια τότε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων Μοναχών. Το αυστηρό περιβάλλον του σχολείου δεν κέρδισε αμέσως την καλλιτεχνική φύση της μικρής Κεφαλλονίτισσας, όμως, παρά την αρχική της επιθυμία να αλλάξει σχολείο, πέρασε όμορφα σχολικά χρόνια. «Προσαρμόστηκα με το δικό μου τρόπο. Το καλύτερό μου ήταν οι εκδρομές. Έπιανα το μικρόφωνο στο πούλμαν και έκανα το Αλικάκι. Ήμουν πρώτη στις γιορτές. Ζητούσα από τη δασκάλα της μουσικής να με βάζει να κάνω σόλο, ενώ όταν τραγουδούσαμε στη χορωδία τραγουδούσα πολύ δυνατά, γιατί ήθελα να ξεχωρίζει η φωνή μου, που σιγά τη φωνή πια!» λέει γελώντας.

Και μπορεί οι γονείς της να ήθελαν να γίνει καθηγήτρια γαλλικών ή δικηγόρος, αλλά η ίδια ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Τελικά σπούδασε δημοσιογράφος, με σκοπό να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. «Καταπιέστηκα πολύ που δεν με άφησαν να γίνω ηθοποιός, αλλά να που τελικά ο Θεός μού το πρόσφερε με έναν άλλο τρόπο και αυτό που κάνω φέτος ειδικά έχει τόσο θεατρικό ενδιαφέρον, που το ζω κάθε στιγμή» λέει με ενθουσιασμό. Άλλωστε, το Your Face Sounds Familiar συνδυάζει όλα αυτά που πάντα ονειρευόταν, αλλά ποτέ δεν περίμενε πως θα κάνει. «Παλιά, όταν έβλεπα τα shows της Ρούλας Κορομηλά, θυμάμαι που έλεγα “Ποπό, τι πράγμα είναι αυτό; Πόσο θα ήθελα να κάνω κι εγώ κάτι τέτοιο! Αλλά ποτέ δεν περίμενα πως θα συμβεί. Το YFSF τα συνδύασε όλα. Έχει χορό, τραγούδι, μεγάλο στούντιο με εντυπωσιακά σκηνικά, έχει χιούμορ και αυτοσχεδιασμό, κάτι που εγώ αγαπώ πολύ».
Όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους για να μείνει στα τηλέφωνα η πρόταση που της έγινε να παρουσιάσει τοΠρωινό Mou στο Mega στην αρχή της σεζόν. «Ήταν μια πρόταση που με τίμησε, γιατί ήμουν από τους πρώτους, νομίζω, ανθρώπους που πήραν τηλέφωνο και αισθάνθηκα πολύ ωραία γιατί σκέφτηκαν πως ίσως θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σωστά σε έναν τέτοιο ρόλο. Αλλά επειδή στη δική μου περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο και το συναισθηματικό στοιχείο, δεν μπορούσε να μη μετρήσει το ότι ο ΑΝΤ1 μου χάρισε κάτι που ονειρευόμουν και πίστευα πως ποτέ δεν θα κάνω».

Maria-Mpekatorou-People44-3

Τo YFSF και φέτος συζητιέται πολύ. Και αν στην αρχή σχολιάστηκε πως πολλοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν δεν ήταν ευρέως γνωστοί, τελικά εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους. «Και πέρσι ήταν κάποιοι περισσότερο γνωστοί από κάποιους άλλους, αλλά και οι λιγότερο γνωστοί κατάφεραν μέσα από το show να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στο YFSF, επειδή πρέπει να τραγουδάς καλά και να κάνεις και καλό act, η παραγωγή δούλεψε πολλούς μήνες πριν για να βρει το καστ. Εγώ ήμουν σίγουρη πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να αντεπεξέλθουν 100%. Στο κάτω κάτω, γιατί να μην αναδειχθούν μέσα από την εκπομπή άνθρωποι με μεγάλο ταλέντο, που διαφορετικά μπορεί να μην τους μάθαινε ο πολύς κόσμος, στον οποίο απευθύνεται η τηλεόραση;» λέει η Μαρία. Μέσα από το YFSF και η ίδια η Μαρία ανέδειξε ένα νέο κομμάτι του εαυτού της: την πασπαλισμένη με τη λάμψη ενός βραδινού show εικόνα της, με τις εντυπωσιακές τουαλέτες και τα χτενίσματα. Βέβαια, και αυτό σχολιάστηκε. Η Σάσα Σταμάτη στο Πρω1νό σχολίασε πως κάποιες φορές τα ρούχα «τη φοράνε», γιατί είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, αλλά και η Τζένη Μπαλατσινού στο Πρωινό Μou βρήκε υπερβολικές κάποιες από τις εμφανίσεις της. «Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος με έμαθε μέσα από έναν άλλο ρόλο στο πρωινό του Τηλεάστυ, όπου δεν είχα στιλίστες.

Maria-Mpekatorou-People44-4Μόνη μου ντυνόμουν, πολλές φορές μόνη μου βαφόμουν, μη σου πω πως κάποιες φορές και μόνη μου χτενιζόμουν. Μου άρεσε, όμως, αυτό. Κατάφερα να γίνω γνωστή υπό άλλες συνθήκες, πολύ πιο δύσκολες, και όλη αυτή η εμπειρία που πήρα αυτά τα είκοσι χρόνια στο Τηλεάστυ μού είναι πολύτιμη. Αλλά μου αρέσει που ζω και την άλλη πλευρά τώρα και φοράω και τα ωραία μου φορέματα. Ούτε το ύψος το φοβερό έχω, ούτε αναλογίες μοντέλου, αλλά ο κόσμος, αν κάτι είναι αξιοπρεπές και καλό, μπορεί να το δεχτεί. Το αν αρέσει ένα ρούχο, άλλωστε, είναι θέμα υποκειμενικό. Σε κάποιους αρέσουν περισσότερο ορισμένες εμφανίσεις μου, σε άλλους λιγότερο. Εμένα που με βλέπω στον καθρέφτη μού αρέσω. Από τη στιγμή που αρέσω σε μένα, αρέσω στη στιλίστρια και αρέσω στους ανθρώπους του ΑΝΤ1, γιατί το συζητάμε όλοι μαζί, εγώ είμαι ικανοποιημένη.

Από την άλλη, όμως, είναι αποδεκτό να μην αρέσεις σε όλους και να γίνονται και σχόλια» λέει με τη χαρακτηριστική της αμεσότητα. Κι όσοι αναρωτιούνται αν θα δούμε και την ίδια τη Μαρία να μεταμορφώνεται σε κάποιον καλλιτέχνη στο concept του YFSF, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της στο performance, ομολογεί πως, ναι, θα ήθελε να το κάνει. «Θα ήθελα να μου βάλουν κάτι πραγματικά δύσκολο. Γιατί όταν ξέρεις ότι δεν κρίνεσαι από την επιτροπή, άσχετα που πάντα κρίνεσαι από το κοινό, το κάνεις με άλλον αέρα» λέει. Όπως και θα ήθελε να δοκιμαστεί σε κάτι πιο απαιτητικό, όπως ένα guest σε ένα σίριαλ ή μια ταινία. «Ούτε θα κάνω καριέρα ηθοποιού ούτε τίποτα. Αλλά επειδή είμαι σε αυτό το χώρο και η υποκριτική ήταν πάντα το κρυφό και φανερό απωθημένο μου, θα ήθελα να το δοκιμάσω».

Πριν από λίγες μέρες, σχολιάζοντας το YFSF, ο Νίκος Μουτσινάςείπε πως πλέον οΤάκης Ζαχαράτοςσυμπαρουσιάζει μαζί της το show, καθώς κάθε Κυριακή τον βλέπουμε να ανεβαίνει στη σκηνή. Η Μαρίαγελάει. «Όχι απλά δεν με ενοχλεί που ανεβαίνει, αλλά μου αρέσει πολύ. Ο Τάκηςδίνει κάτι διαφορετικό στο show, το κομμάτι των μεταμορφώσεων είναι κάτι πολύ δικό του. Του λέω “κάθε Κυριακή θέλω να σηκώνεσαι και να κάνεις την πασαρέλα σου”. Όλα αυτά που γράφονται και λέγονται είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι και πολύωρες οι εκπομπές που ασχολούνται με την τηλεόραση και κάτι πρέπει να σχολιάσουν».

Η Μαρία δεν ασχολείται με όσα λέγονται. Έχει μάθει πλέον το παιχνίδι της δημοσιότητας και απολαμβάνει το YFSF με όλη της την ψυχή, όπως και την «τρελοπαρέα» τωνΚαρντάσιανς με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Δημήτρη Σταρόβα. «Eίμαι χαρούμενη, γιατί μας έχει αγαπήσει ο κόσμος. Και είμαι χαρούμενη και με τον εαυτό μου, χωρίς να ακουστεί εγωιστικό, που έχω πλέον προσαρμοστεί και με βοήθησαν σε αυτό και ο Γρηγόρης με τον Δημήτρη. Στην αρχή για μένα ήταν δύσκολο, γιατί ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα συνεργαζόμουν. Έκανα είκοσι χρόνια πρωινό στοΤηλεάστυ μόνη μου. Και ξημερώνει μια μέρα που μου λένε “θα κάνεις βραδινό με τον ΓρηγόρηΑρναούτογλου και τον Δημήτρη Σταρόβα”. Εντάξει, είχα άγχος. Είπα “Παναγία μου, πώς θα το κάνω αυτό;”. Έτρεμα, αλλά μετά τις 4-5 εκπομπές μου έφυγε». Στις πρώτες τους εκπομπές σχολιάστηκε πως μιλούσε λίγο για το ταμπεραμέντο της. Ειπώθηκε πως «Ο Γρηγόρης δεν την αφήνει να σταυρώσει κουβέντα». «Με άφηναν να μιλήσω, εγώ δεν μιλούσα, εκεί ήταν το πρόβλημα. Και με έπαιρνε τηλέφωνο οΓρηγόρης και μου έλεγε “γιατί δεν μιλάς περισσότερο; Τι άλλο να κάνουμε;”. Ήθελα το χρόνο μου για να το “βρω”».
Γνωρίζοντας πως εδώ και πολλά χρόνια είχε τηλεοπτικές προτάσεις για να κάνει το επόμενο βήμα από το πρωινό του Τηλεάστυ, τη ρωτώ γιατί δεν το αποφάσισε νωρίτερα. «Δεν είχα νιώσει έτοιμη. Ήμουν και είμαι οικογένεια με την οικογένεια Καρατζαφέρη και μέσα μου δεν είχε γίνει το “κλικ” πως ήρθε η στιγμή για να ανοίξω καινούρια σελίδα στα επαγγελματικά μου». Πάλεψε για να πάρει την απόφαση να γυρίσει σελίδα και να ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό του ΑΝΤ1. «Βασανίστηκα πολύ. Όλο το καλοκαίρι δεν ευχαριστήθηκα ούτε μια στιγμή. Μόνο όταν τελικά πήρα την απόφαση χαλάρωσα». Ο άνθρωπος που τη στήριξε σε αυτό, όπως και σε κάθε της βήμα, είναι ο σύζυγός της, Αντώνης Αλεβιζόπουλος. «Όλο το καλοκαίρι, όλη μέρα τον είχα στο μπούρου μπούρου. Ήμασταν στην παραλία, κάναμε ηλιοθεραπεία και όλο αυτό συζητούσαμε. Αφού μου έλεγε “ας κάνουμε ένα διάλειμμα μισή ώρα και μετά συνεχίζουμε πάλι”». Ο Αντώνης είναι πάντα υποστηρικτικός απέναντι στη Μαρία. «Έχει μια παιδεία και μια καλλιέργεια που θαυμάζω και που αυτόματα τον κάνει πολύ ώριμο και αντικειμενικό στο να με βοηθήσει να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Σε ό,τι μου έχει πει μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ποτέ έξω» λέει η Μαρία.

Maria-Mpekatorou-People44-6

Πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και είπε πως πλέον νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ για να αποκτήσει ένα μωρό και σκέφτεται να προχωρήσει με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς έχει γνωρίσει ένα γυναικολόγο που της έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη. «Πάντα ήθελα να γίνω μαμά, αλλά όταν δεν έρχεται και περνούν τα χρόνια συμβιβάζεσαι με κάποιες καταστάσεις. Πάντα το ήθελα και πάντα θέλω, αλλά δεν το είχα κυνηγήσει. Τώρα θα το επιχειρήσω, αλλά χωρίς υστερία» λέει με ειλικρίνεια. «Ο ερχομός ενός παιδιού είναι δύσκολο πράγμα, αλλάζει τις ισορροπίες στη σχέση. Όμως όταν το ζευγάρι έχει μια ωραία ισορροπία στη σχέση του, είναι καλό να έρχεται ένα παιδί. Εμείς με τον Αντώνη είμαστε πολύ καλά οι δυο μας, έρθει δεν έρθει ένα παιδί.

Αυτό είναι το σημαντικό, γιατί τα παιδιά κάποια στιγμή μεγαλώνουν και κάνουν τη ζωή τους, όπως κάναμε κι εμείς, και τότε μένεις και πάλι με το σύντροφό σου. Οπότε μακάρι να έρθει, αλλά δεν είναι εμμονικό όλο αυτό». Με τον έξω καρδιά χαρακτήρα της, την έμφυτη γλυκύτητά της, αλλά και την αφοσίωση που τη διακρίνει ως άνθρωπο είμαι βέβαιη πως θα γίνει υπέροχη μαμά. Χαμογελά με παιδικό αυθορμητισμό. «Με αγαπούν πολύ τα παιδιά. Έχω μεγάλη υπομονή και τα παιδιά το αντιλαμβάνονται όταν ο άλλος έχει διάθεση να ασχοληθεί μαζί τους. Μπορώ να παίζω μαζί τους με τις ώρες, να βγάζουμε ιστορίες, να υποδυόμαστε ρόλους».

Η Μαρία μέσα από το χώρο της τηλεόρασης έχει αποκτήσει και κάποιους πολύ αγαπημένους φίλους. «Η Κατερίνα Καινούργιου είναι πολύ καλή μου φίλη. Ήμασταν μαζί στην πρωινή εκπομπή μου στοΤηλεάστυ, από εκεί τη γνώρισα. Πάντα με έπαιρνε τηλέφωνο, με συμβουλευόταν. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, την έχω βοηθήσει κι εγώ. Είναι εξαιρετικό πλάσμα. H Φαίη Σκορδά είναι επίσης φίλη μου. Αν και δεν βρισκόμαστε συχνά, την εκτιμώ πολύ. Είναι από τα κορίτσια της τηλεόρασης που έχω μέσα στην καρδιά μου και με έχει συγκινήσει πολλές φορές με πράγματα που έχει κάνει για μένα. Πιστεύω πως θα κάναμε παρέα ακόμα κι αν γνωριζόμασταν εκτός τηλεόρασης, γιατί ταιριάζουμε πολύ και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα και όταν κάποια στιγμή θα είμαστε και εκτός του χώρου». Την έχουμε δει να κάνει καλή παρέα και με τη Δούκισσα Νομικού, την οποία γνώρισε μέσα από τον πρώτο κύκλο τουJ2US και ήρθαν πιο κοντά όταν εκείνη ήταν ζευγάρι με τον Χρήστο Χολίδη, με τον οποίο η Μαρία είναι, όπως λέει, «σαν αδέλφια». «Με τον Χρήστο και την οικογένειά του, ειδικά τη Χριστίνα, τη μία του αδελφή, είμαστε σαν ένα. Είναι από τους λίγους ανθρώπους για τους οποίους δεν σηκώνω κουβέντα. Έχω το θάρρος, όπως έχω με την κολλητή μου, να τον πάρω στις 5.00 τα ξημερώματα να του πω το πρόβλημά μου. Δεν το έχω κάνει, αλλά θα το έκανα» εξηγεί.

Maria-Mpekatorou-People44-5

Πόσο εύκολο είναι να κρατάς ισορροπίες και να διατηρείς καλές σχέσεις με ένα ζευγάρι όταν χωρίζει; «Είναι θέμα και του ζευγαριού να κρατήσει ισορροπίες, αλλά μετά είναι και θέμα διαπροσωπικό. Δικό μου και του Χρήστουκαι δικό μου και τηςΔούκισσας. Είναι άλλη η σχέση που έχω με τον Χρήστο και άλλη αυτή με τηΔούκισσα. Με τηΔούκισσα έχω φιλική σχέση, μιλάμε, εκτιμώ πολύ τα βήματα που έχει κάνει επαγγελματικά, αλλά οΧρήστος είναι σε ένα άλλο επίπεδο φιλίας. Το ωραίο, πάντως, είναι πως μέσα σε αυτό το χώρο, που είναι τόσο ανταγωνιστικός και λένε πως ο ένας μισεί τον άλλο, εμείς έχουμε καταφέρει και καμαρώνουμε όταν ο άλλος καταφέρει κάτι».
Καθώς τόσο με τονΧρήστο Χολίδη (με τον οποίο διαγωνίζονταν ως ζευγάρι) όσο και με τη Δούκισσα (που συμπαρουσίαζε με τον Γιώργο Καπουτζίδη) γνωρίστηκαν στοJ2US, τη ρωτώ τη γνώμη της για το β’ κύκλο που μόλις ξεκίνησε. «Δεν είδα την πρεμιέρα, γιατί δούλευα. Είδα μετά κάποια βίντεο. Ήταν διαφορετικό από το δικό μας για να πω την αλήθεια. Είναι ωραίο, πάντως, που έγινε ένα ακόμα show. Η Ζέτα είναι πάντα εξαιρετική, αλλά κάθε πρώτη φορά είναι και λίγο δύσκολη. Επειδή ακούστηκαν πολλά, θεωρώ πως δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα με μία φορά. Σιγά σιγά θα πάρει και αυτό τη μορφή του» λέει. Όσο για την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά, η Μαρία είναι ξεκάθαρη. «Εγώ τη Ρούλα την εκτιμώ αφάνταστα. Ήταν και είναι πρώτη σε αυτά που έκανε στην τηλεόραση. Όλοι μας θα θέλαμε να τα έχουμε κάνει. Μου αρέσει που πήρε την απόφαση να επιστρέψει με ένα ρόλο εντελώς διαφορετικό».

Πηγή: peoplegreece.com

Δείτε επίσης:

Η Μαρία Μπεκατώρου είναι το νέο πρόσωπο της Garnier

Μαρία Μπεκατώρου: «Ο Αντώνης με ξέρει καλύτερα κι απ’ τη μάνα μου»

Μαρία Μπεκατώρου: Η άρνηση για το Πρωινό του Mega και η συγκίνηση on air

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα