Maison Martin Margiela: Ο John Galliano επέστρεψε με μια συγκλονιστική συλλογή

 

Πριν από λίγο καιρό ενημερωθήκαμε για τη μεγάλη επιστροφή του John Galliano. Η ιδιοφυΐα της μόδας ανέλαβε τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Maison Martin Margiela και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως με το άκουσμα και μόνο της είδησης, ενθουσιαστήκαμε. Σκεπτόμενοι εκ των υστέρων την απόφαση του Οίκου, προβληματιστήκαμε, καθώς με μια πρώτη ματιά, το προσωπικό ύφος του Galliano δεν ήταν ακριβώς σύμφωνο με το προφίλ και το στιλ του γνωστού γαλλικού Οίκου, που εδώ και χρόνια είχε επιλέξει να πορεύεται με μια ομάδα δημιουργών και χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή. Χθες, στο Λονδίνο, η παρουσίαση της πρώτης Haute Couture συλλογής του Margiela με την υπογραφή του John Galliano διέλυσε κάθε δεύτερη σκέψη για το αποτέλεσμα και μας έκανε να θυμηθούμε πως η μόδα μπορεί να μας εκπλήξει.

Η συλλογή αποκαλείται από τον Margiela «artisanal», που σημαίνει πως η πρώτη ύλη για τα ρούχα είναι χρησιμοποιημένα αντικείμενα αλλά και πως όλα τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα εξ΄ολοκλήρου στο χέρι. Ο γαλλικός Οίκος άλλωστε έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την αποδόμηση και αυτό είναι το βασικό στοιχείο που βλέπουμε σε όλες του τις συλλογές.

Το πιο ενδιαφέρον παρόλα αυτά, ήταν το ότι ο Galliano έδειξε σε όλους πως δεν έχει τίποτα να αποδείξει -κάτι βέβαια που ήδη ξέραμε- και κρατώντας το προσωπικό του ύφος, σχεδίασε ρούχα και αξεσουάρ που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως φέρουν την υπογραφή του Maison Martin Margiela αλλά σε δεύτερη ανάγνωση, ο Οίκος ήταν πανταχού παρών.

mmm3

Έτσι μπόρεσε αριστοτεχνικά να συνδυάσει την extravagant προσωπική του αισθητική με τη minimal διάθεση του Margiela, σχεδιάζοντας ανδρόγυνα, σχεδόν αυστηρά κοστούμια, αλλά και μονόχρωμα, εντυπωσιακά κόκκινα σύνολα που πολύ θα θέλαμε να δούμε στο κόκκινο χαλί. Επιπλέον κλείνοντας την πασαρέλα, μας έδειξε τη δική του εκδοχή της πλέον διάσημης μάσκας του Οίκου, που ο Kanye West σύστησε ευρέως στο κοινό μέσα από τις εμφανίσεις του. Ήταν άλλοτε σαν να παρουσίαζε ένα showgirl, που φοράει λεοπάρ και πολύτιμα headpieces, και άλλοτε τη γυναίκα του Margiela που επιλέγει ένα φαρδύ, μαύρο φόρεμα και επιμένει στις μονοχρωμίες και δεν αποχωρίζεται τα μίνιμαλ ρούχα και αξεσουάρ.

Παράλειψη θα ήταν βέβαια να μην αναφέρουμε και πως ο master έχει χιούμορ και το απέδειξε χρησιμοποιώντας μικρά αυτοκινητάκια για να διακοσμήσει το πρώτο σύνολο της συλλογής, σχηματίζοντας πρόσωπα στα ρούχα με τα υλικά και κάνοντας τη διάσημη μάσκα να χαμογελάει. Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο να θέλησε να «ξορκίσει» τους δαίμονες του παρελθόντος.

mmm

Το σίγουρο είναι πάντως πως έχουμε πολλά να περιμένουμε από αυτή τη συνεργασία γιατί ο Galliano επέστρεψε. Ο Margiela άλλωστε τον προσέλαβε πρώτα σαν καλλιτέχνη και μετά σαν σχεδιαστή μόδας.

Διαβάστε ακόμα:

Με ποιον τρόπο υποστήριξε ο Τommy Hilfiger τις ανδρικές συλλογές του Λονδίνου;

Με έμπνευση από τα Golden Globes: Σας προτείνουμε τα καλύτερα ασημί ρούχα και αξεσουάρ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα