Κρατήστε αυτό: To Instagram μπορεί και να αξίζει 35 δισ. δολάρια!

Το Instagram, η δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο που πλέον ανήκει στο Facebook, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί.
Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις αναλυτών της Wall Street η αξία της εφαρμογής μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 35 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα ο αναλυτής της Citi, Mark May έκανε μια νέα αξιολόγησης της υπηρεσίας ανεβάζοντας την αξία της στα 35 δισ. δολάρια από 19 δισ. δολάρια που ήταν η πρώτη εκτίμηση.

Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η ανακοίνωση του Instagram πριν λίγες μέρες ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες στην υπηρεσία έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των ενεργών χρηστών, αφού οι 284 εκατ. εξ αυτών χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Οι επιδόσεις αυτές καθιστούν πλέον το Instagram μεγαλύτερο ακόμη και από το Twitter (281 εκατ. χρήστες).

Η ανάπτυξη του Instagram είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο Μάρτιο διέθετε 200 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες

Επομένως, μιλάμε για αύξηση της τάξης του 50% μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Βλέποντας ότι αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ότι καθημερινά ανεβαίνουν περισσότερες από 70 εκατ. φωτογραφίες και videos από τους χρήστες της υπηρεσίας, το Instagram προχωρά και στον χαρακτηρισμό verified λογαριασμών για να αποφύγει το spam υλικό και τις πλαστοπροσωπίες.

Σύμφωνα με τον May το Instagram έχει ακόμα να προσφέρει στα έσοδα του Facebook, το οποίο το 2012 αγόρασε την εφαρμογή για μόλις 1 δις. δολάρια, ενώ η απόσβεση αυτού του ποσού ξεκίνησε το 2013 με διαφημίσεις στη δημοφιλή εφαρμογή.

Ακόμα και αν όντως το Instagram αυξήσει τόσο την αξία του, ακόμα παραμένει ένα μικρό κομμάτι του Facebook, του οποίου η αξία του υπολογίζεται στα 220 δισ. δολάρια.

Πηγή: Fortunegreece.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα