Κόρα Καρβούνη: Η σχέση της με την μόδα και τα μελλοντικά σχέδια για την καριέρα της
BSB φόρεμα,bsbfashion.com.Despotnia ώμοι από μπανέλες,despotnia.com.

H Κόρα είναι μια γυναίκα δυναμική, σίγουρη για τον εαυτό της και έτοιμη να υπερασπιστεί τα θέλω της έως το τέλος. Παρά την έντονη δυναμική της που αγγίζει τα όρια του αγοροκόριτσου, όταν την παρατηρήσεις λίγο καλύτερα, καταλαβαίνεις πως η θηλυκή της πλευρά είναι τόσο ισχυρή που σε συνεπαίρνει.

Costarellos φόρεμα,costarellos.com.

Η ίδια ακριβώς αντίθεση υπάρχει και στο στιλ που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. «Εκεί γύρω στην ηλικία των 6 ήμουν πολύ κοκέτα. Δοκίμαζα τα κραγιόν της μητέρας μου και είχα καταστρέψει όλες της τις γόβες. Αργότερα, στην εφηβεία, άρχισα να γίνομαι αγοροκόριτσο. Από τότε μέχρι και σήμερα συνδυάζω τη γυναικεία κομψότητα με το αλήτικο στιλ ενός αγοριού».

Sportmax τζάκετ, Max Mara Boutique. Deux Hommes φόρεμα. Intimissimi κορμάκι. Calzedonia καλτσάκια. Adidas αθλητικά παπούτσια, attica.

Ενδιαφέρεται για τις τάσεις της μόδας και την αισθητική που τις πλαισιώνει, αλλά τις ακολουθεί μόνο αν συνάδουν με τα γούστα και την προσωπικότητά της. «Μέσω των στιλ που επιλέγουμε υιοθετούμε ρόλους και χτίζουμε την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι γύρω μας για εμάς. Φυσικά, η εικόνα αυτή καθαυτή δεν είναι ικανή να αναδείξει την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Αν η ίδια δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν αισθάνεται άνετα με το σώμα της, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα όμορφο σύνολο».

Loukia Haute Couture φόρεμα,Atelier Loukia.Adidas κολάν και αθλητικά παπούτσια, attica.Calzedonia καλτσάκια.Επιμέλεια:Βίνα Νεοφωτίστου.

Η ηθοποιός δεν αισθανόταν πάντα καλά με τη σιλουέτα της. Σήμερα όμως γυμνάζεται, τρέφεται σωστά και δεν εφησυχάζει έχοντας απλά μια καλή εξωτερική εμφάνιση. Προσπαθεί να διατηρεί το σώμα της δυνατό, αφού αποτελεί το βασικό εργαλείο της δουλειάς της. «Κάνω γιόγκα σχεδόν καθημερινά. Με ηρεμεί, με μαθαίνει να αναπνέω σωστά και μου προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση. Οφείλω να είμαι γυμνασμένη για να είμαι δυνατή επί σκηνής» σημειώνει η ίδια.

Deux Hommes τοπ.Kenzo φούστα,attica.Calzedonia καλτσάκια.Adidas αθλητικά παπούτσια,attica.

Όπως κάθε γυναίκα, έτσι και η Κόρα έχει στην ντουλάπα της κλασικά και διαχρονικά κομμάτια, που θα είναι για πάντα στη μόδα, ενώ ανάμεσα στους «θησαυρούς» της είναι δύο πολυτελείς γούνες. «Τα κομμάτια-κλειδιά στην γκαρνταρόμπα μου είναι ένα μακρύ μαύρο παλτό, ένα επίσημο μαύρο φόρεμα, ένα ζευγάρι κλασικές γόβες και δύο γούνες-κληρονομιά από τη μητέρα μου. Αυτές αποτελούν και τα μοναδικά vintage κομμάτια που έχω».

Loukia Haute Couture τοπ και μπολερό, Atelier Loukia.Burberry φούστα, attica.Calzedonia καλτσάκια.Adidas αθλητικά παπούτσια, attica.

Η Κόρα πρωταγωνιστεί μαζί με έναν εξαιρετικό θίασο στο έργο του Άντον Τσέχοφ Ο Βυσσινόκηπος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο θέατρο Χορν. Όπως λέει, η συμμετοχή της στη συγκεκριμένη παράσταση ήταν μια πολύ ευτυχής συγκυρία. «Πρόκειται για ένα δυνατό έργο, πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς, έναν εκπληκτικό σκηνοθέτη και ένα πολύ όμορφο θέατρο. Μπορώ να πω, λοιπόν, ότι το πείραμα πέτυχε. Το θέατρο είναι πάντα γεμάτο και η προσπάθειά μας αγκαλιάστηκε από το κοινό. Απολαμβάνω την επιτυχία της παράστασης. Αυτή μαζί με το χειροκρότημα του κοινού είναι μεγάλη επιβράβευση και η απόλυτη ανταμοιβή για έναν ηθοποιό» προσθέτει η ίδια.

For Love and Lemons τοπ, Linea Imports.Intimissimi κορμάκι.Despotnia κρινολίνο,despotnia.com.Calzedonia καλτσάκια.Adidas αθλητικά παπούτσια, attica Βοηθοί Φωτογράφου:Ιωάννα Nτόβα,Παυλίνα Ριζούδη,Βοηθός  Styling:Δημήτρης Μπελίτσης.Μακιγιάζ-Μαλλιά:Μαρία Κοτσάκη.Ευχαριστούμε θερμά τον πολυχώρο Baumstrasse  Studio(Σερβίων 8,Βοτανικός) για τη φιλοξενία.

Η ηθοποιός έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ονειρεύεται μια καριέρα στο Χόλιγουντ, και φυσικά η μεγάλη επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου στα φετινά βραβεία Όσκαρ είναι κάτι που δεν γίνεται να μη σχολιάσει. «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης, τον οποίο παρακολουθούσα χρόνια. Μέσα από πολλές δυσκολίες πέτυχε την παγκόσμια αναγνώριση. Ο τρόπος που προωθεί τον κινηματογράφο στο εξωτερικό με κάνει να αισθάνομαι περήφανη ως Ελληνίδα και να διαπιστώνω ότι τελικά όποιος εργάζεται σκληρά και έχει ταλέντο ποτέ δεν χάνεται. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί του, όπως νομίζω και κάθε Έλληνας καλλιτέχνης». Μάλιστα η Κόρα ονειρεύεται πως, αν καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και περπατήσει σε κάποιο διεθνές κόκκινο χαλί, θα φορέσει δημιουργία που θα έχει την υπογραφή των αγαπημένων της Ελλήνων σχεδιαστών, Deux Hommes.

Φωτογραφίες:Στέφανος Παπαδόπουλος

Από τη Ζωή Μίχα

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα