Μακιγιάζ

Κόκκινο ή Nude: Τι λέει για την προσωπικότητα σας το χρώμα κραγιόν που επιλέγετε;

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

red-lips

Το μακιγιάζ είναι ένα πολύ ισχυρό γυναικείο εργαλείο-ένα καλό concealer για παράδειγμα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ξεκούραστες, ανεξάρτητα από το πόσο έχετε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, ενώ οι σκιάσεις καταφέρνουν να χαρίσουν γωνίες στο πρόσωπο, ακόμα κι αν τα ζυγωματικά σας είναι ανύπαρκτα. Το makeup όμως δεν μπορεί να αλλάξει μόνο την εμφάνισή μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται οι γύρω μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έκανε το beauty brand Covergirl, το μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα τα κραγιόν, επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι μας βλέπουν. Ψυχολόγοι του Χάρβαρντ μελέτησαν τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν (κόκκινο, nude, ροζ και δαμασκηνί) και ανακάλυψαν πως κάθε χρώμα συνδεόταν με μία συγκεκριμένη προσωπικότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το nude κραγιόν συνδέεται με την αυτοπεποίθηση, το κόκκινο με την δημιουργικότητα, το ροζ με την κοινωνικότητα, και το δαμασκηνί με την ανεξαρτησία. Με λίγα λόγια, όποιο χρώμα κι αν προτιμάτε, οι άλλοι θα βλέπουν σίγουρα ένα θετικό χαρακτηριστικό σε εσάς.

011116-gg-lipstick-new-lead

Η έρευνα προχώρησε ακόμα παραπέρα και προσπάθησε να διαπιστώσει αν οι γυναίκες που φορούν συχνά κραγιόν έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνες που δεν χρησιμοποιούν κανένα προϊόν με χρώμα στα χείλη τους, με νικήτριες να στέφονται οι πρώτες.

Οι λάτρεις του κραγιόν είναι πιο πιθανό να κατέχουν ανώτερες θέσεις στην εργασία, να δοκιμάζουν τις τάσεις νωρίτερα και να έχουν περισσότερα παπούτσια από εκείνες που δεν αποχωρίζονται το lip balm τους. Το συμπέρασμα; Μόλις βρήκαμε έναν ακόμη λόγο να αγοράσουμε ακόμα περισσότερα κραγιόν!

Διαβάστε επίσης:

Πώς το μακιγιάζ της Lily Collins έσωσε την εμφάνιση της στις Χρυσές Σφαίρες

Αυτό είναι το πιο τρελό beauty gadget που είδαμε τελευταία!

Έχετε λεπτά μαλλιά; Η Μαρία Ηλιάκη αποκάλυψε το προϊόν που την «έσωσε» και έλυσε το πρόβλημά της

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ