Και όμως, το στρες μπορεί να σας κάνει καλό

Νιώθετε σαν να δουλεύετε για τρεις ανθρώπους; Είστε μονίμως στην τσίτα και τρέχετε τα παιδιά σας από το σχολείο στο φροντιστήριο και από την παιδική χαρά στα μαθήματα χορού; Το άγχος και το στρες ξεχειλίζουν μέσα σας και πνευματικά και σωματικά. Τουλάχιστον έτσι νομίζετε ότι είναι τα πράγματα σχετικά με το στρες. Όπως δείχνουν, όμως, τα πράγματα, τελικά, δεν ισχύουν όλα όσα πιστεύουμε για αυτό.

Πρώτο Λάθος: Το στρες προκαλείται συνήθως από την πολλή δουλειά 

Παρόλο που το ότι το να δουλεύετε πολύ μπορεί να σας αγχώνει, έρευνες δείχνουν ότι το να είστε αγχωμένοι μπορεί να σας κάνει πιο δημιουργικούς. Αντιθέτως η βαρεμάρα είναι αγχωτική.

Δεύτερο Λάθος: Το στρες είναι πάντα κακό

Οι έρευνες δείχνουν πως αν δείτε το άγχος από διαφορετική σκοπιά τότε μπορείτε να μάθετε να χειρίζεστε καλύτερα τις επιπτώσεις του. Βλέποντας οι εργαζόμενοι μίας εταιρίας – στα πλαίσια μίας έρευνας – ένα video με τον μπασκετμπολίστα LeBron James να ρίχνει μία ελεύθερη βολή υπό πίεση, έγιναν πολύ πιο παραγωγικοί αμέσως μετά. Αυτό αποδεικνύει πως το άγχος μπορεί να κάνει κάποιον πολύ δημιουργικό και να αναπτύξει μία σκληρότητα που θα του κάνει καλό.

Τρίτο Λάθος: Το στρες είναι ανθυγιεινό

Οι άνθρωποι που πιστεύον πως το άγχος μπορεί να κάνει κακό στην υγεία τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω αυτού. Έρευνες έχουν δείξει ακριθώς αυτό, αποδεικνύοντας πως άνθρωποι που συζητούσαν πολύ για το στρες τους και για το πόσο κακό θεωρούσαν ότι μπορεί να κάνει στην υγεία τους είχαν κατά 50% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Δείτε, λοιπόν, το άγχος σας σαν κάτι το οποίο μπορεί να σας πάει ένα βήμα  μπροστά και να σας κάνει πιο δημιουργικούς. Μη σκέφτεστε ότι κάνει κακό στην υγεία σας και δείτε τη θετική του πλευρά!

Διαβάστε ακόμα:

H Coco Rocha περιμένει το πρώτο της παιδί

Olivia Pope: Nτυθείτε όπως η πρωταγωνίστρια του Scandal

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα