Καθαρίστε τα κοσμήματά σας με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας

Όσο και αν προσέχουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, είναι φυσικό μετά από λίγο καιρό να υφίστανται τη φυσιολογική φθορά του χρόνου. Σε μερικά από αυτά, τα σημάδια από τον καιρό είναι όμορφα ενώ κάποια άλλα, είναι πολύ καλύτερα όταν δείχνουν σαν καινούρια. Μερικές φορές, ο τρόπος για να διατηρήσετε ένα ρούχο ή αξεσουάρ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι πιο εύκολος απ’ ότι φαντάζεστε. Διαβάστε λοιπόν ποια από τα προϊόντα που ήδη έχετε στο σπίτι σας, μπορούν να φανούν χρήσιμα για να χαρίσετε στα κοσμήματά σας τη χαμένη τους λάμψη.

1. Μαγειρική σόδα: Φτιάξτε ένα πυκνό, υδατικό διάλειμμα και χρησιμοποιήστε το σε όλα σας τα αξεσουάρ που είναι διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους.

2. Μπύρα: Αυτό είναι ένα «κόλπο» που μπορεί να ξέρετε από τη μαμά σας. Η ξανθιά μπύρα, είναι ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε τα χρυσά σας κοσμήματα.

3. Οδοντόκρεμα: Απλώστε λίγη σε ένα μαλακό πανί ή βαμβάκι και τρίψτε τα ασημένια σας κοσμήματα. Μετά από λίγη ώρα θα δείτε πως το ασήμι αρχίζει να λάμπει. 

4. Βότκα: Αν αντί για πολύτιμους λίθους, το αξεσουάρ σας έχει κρύσταλλα από γυαλί, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα καθαρίζοντάς τα με το αλκοολούχο ποτό, με το οποίο θα έχετε εμποτίσει ένα μαλακό πανί.

5. Ξύδι: Το συγκεκριμένο trick λειτουργεί μόνο με το λευκό ξύδι. Αν λοιπόν διαλύσετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μισό φλυτζάνι ξύδι, θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό διάλειμμα για τα ασημένια σας κοσμήματα. Δεν θα χρειαστεί καν να τα τρίψετε με αυτό καθώς αν τα βυθίσετε μέσα σ’ αυτό για μερικές ώρες, θα διαπιστώσετε ότι η «δουλειά» σας έχει γίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Netrobe.com: Το InStyle.gr επιλέγει τα καλύτερα κομμάτια

H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη υπογράφει την πιο funky φθινοπωρινή συλλογή

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα