Κατερίνα Ντούσκα: “Είμαι πολύ υπερήφανη για το Better Love”
photo credit: Εμμανουέλα Αντωνιάδου

Έχει γεννηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά και στα 16 χρόνια της μετακόμισε με τους γονείς της στην Ελλάδα. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, κλασικής κιθάρας, καθώς παράλληλα σπούδαζε Νομική. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή με το τραγούδι της «One in a million και σχεδόν αμέσως το κοινό την ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες.

Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στη Eurovision 2019 και πρόκειται να προσφέρει μία πιο jazz ματιά στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Να τονίσουμε πως η Κατερίνα Ντούσκα είναι η πρώτη ελληνίδα συμμετέχουσα στο διαγωνισμό της Eurovision που έχει γράψει και συνθέσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Τελ Αβίβ, το Μάιο του 2019.

Λίγο πριν παρουσιάσει το τραγούδι «Better Love» στο κοινό η Κατερίνα Ντούσκα μιλά αποκλειστικά στο Peoplegreece.com για το νέο μουσικό ταξίδι που ξεκινά.

photo credit: Εμμανουέλα Αντωνιάδου

Τι σημαίνει για εσένα η Eurovision; Ήσουν από πάντα fan;

Μεγάλωσα στον Καναδά και γι αυτό άργησα να τη μάθω. Έχει τεράστια δύναμη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι το πιο σημαντικό τηλεοπτικό γεγονός μετά τον τελικό του Μουντιάλ. Είναι συναρπαστικό όλο αυτό που συμβαίνει και το έχω αγκαλιάσει πλήρως. Είναι πλέον ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας με πολύ μεγάλη ιστορία, μια θεαματική μουσική γιορτή που προωθεί τη διαφορετικότητα και ενώνει τους πολιτισμούς. Έχει κλασική αξία και όλο και μεγαλώνει μέσα στον χρόνο, όλο και εκσυγχρονίζεται. Έχει αναδείξει σπουδαίους καλλιτέχνες αλλά μου αρέσει πολύ και το ότι δεν αποκλείει ποτέ κανέναν. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα δεις.

photo credit: Εμμανουέλα Αντωνιάδου

Μίλησε μας για το τραγούδι. Ποια είναι η ομάδα με την οποία θα συνεργαστείς;

Το τραγούδι λέγεται «Better love». Είναι ένα mid tempo power pop song, με πολύ σύγχρονη παραγωγή και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό. Το έγραψα με τον Leon of Athens και τον David Sneddon. Έχουμε φτιάξει μια φοβερή ομάδα στο Λονδίνο με τον παραγωγό Phil Cook αλλά και τον David, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Ellie Goulding και Lana Del Rey. Η σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια της αποστολής είναι η τρομερά ταλαντούχα Έφη Γούση της οποίας η δουλειά έχει πολύ μεγάλο εύρος αλλά και έντονη σφραγίδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που την έχω μαζί μου σε όλο αυτό.

Έχεις ονειρευτεί την εμφάνιση σου στην σκηνή της Eurovision;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει έντονη ταυτότητα, να είναι πρόταση. Μια εμφάνιση που θα είναι αυθεντική και θα έχει τη δύναμη και το συναίσθημα να αγγίξει το κοινό.

photo credit: Εμμανουέλα Αντωνιάδου
photo credit: Εμμανουέλα Αντωνιάδου

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Πηγή: Peoplegreece.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα