Κατερίνα Χατζηχρήστου: η μαμά ξανακάθεται στο θρανίο

Τι γίνεται όταν η μαμά θέλει να γίνει σχεδιάστρια μόδας; Ο μπαμπάς της αγοράζει ραπτομηχανή και ο γιος κάθεται front row στο πρώτο της show.

Η Κατερίνα Χατζηχρήστου ήθελε πάντα να μάθει σχέδιο μόδας. Μπορεί να μην το έκανε όταν έλεγε ο σχολικός προσανατολισμός, αλλά τώρα που είναι μαμά δύο παιδιών, έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά και μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Αυτό που λέμε «αν θέλεις χρόνο, βρίσκεις» η Κατερίνα το έχει κάνει πράξη. Προλαβαίνει να είναι μαμά, σύζυγος και πολύ καλή στη δουλειά της, αφού διατηρεί δύο καταστήματα με γυναικεία ρούχα και εσώρουχα. Το παιδικό της όνειρο, να μάθει σχέδιο μόδας μπορεί να καθυστέρησε να το κυνηγήσει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, όπως όλοι ξέρουμε, αλλά λίγοι πιστεύουμε.

Στο πλαίσιο της 16ης Athens Exclusive Designers Week πραγματοποιήθηκε η Επίδειξη Μόδας των μαθητών του ΤΗΕΙΑ Lab. Οι μαθητές του, ανάμεσά τους η Κατερίνα, έζησαν τη μοναδική εμπειρία και είδαν πώς είναι να οργανώνεις μία επίδειξη μόδας από την αρχή. Το θέμα της επίδειξης ήταν η Pop Art και οι μαθητές των σεμιναρίων «Σχέδιο Μόδας» και «Πατρόν Ραπτική» συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη συλλογή αποτελούμενη από δεκαέξι μοναδικές δημιουργίες. Δυνατές φόρμες με όγκο και καμπύλες, έντονα χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα ήταν τα βασικά συστατικά που κυριάρχησαν στην συλλογή.  Το makeup και τα μαλλιά απλά με έμφαση στα μάτια.

ladylike 2

ladylike 3

ladylike 4

ladylike5

ladylike 6

Από πότε ήθελες να ασχοληθείς με την ραπτική;

Με θυμάμαι στο Λύκειο να σκέφτομαι πολύ έντονα, ότι ηθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Να πάω στην Ιταλία να σπουδασω Σχέδιο Μόδας. Δυστυχώς, δε βοήθησε η τότε κατάσταση και οι σκέψεις ναυάγησαν…

Πώς αποφάσισες να το κάνεις σε αυτή την φάση της ζωή σου;

Πριν δύο χρόνια, έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου, είπα πως θα ήμουν δυστυχισμένη αν δεν έκανα αυτό που πάντα ήθελα. Ξεκίνησα με ιδιαίτερα μαθήματα Πατρόν-Ραπτική στο εκπληκτικό και κουκλίιστικο THEIAlab.

Έφτασα σε ενα πολύ καλό επιπεδο κι αφού γέννησα, συνέχισα με μαθήματα στο Σχέδιο Μόδας. Ένιωθα ολοκληρωμένη από θέμα οικογένειας και ηθελα να κανω πραγματα για εμένα. Έτσι, λοιπόν, προχώρησα.

Πώς το καταφέρνεις με την καθημερινότητά σου;

Ειναι δύσκολο με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, πόσο μάλλον όταν είσαι και μαμά, να τα καταφέρεις όλα. Όμως, αν κάτι ειναι δημιουργικό, σε γεμίζει και σε κανει να νιώθεις ζωντανή, πρέπει να το χωρέσεις κι αυτό στο προγραμμά σου. Κι εμένα μου ήταν πολύ εύκολο να δω, οτι για αυτό προοριζόμουν.

Τι σου λέει ο άντρας σου που ξανακάθεσαι στο «θρανίο»;

Η αλήθεια ειναι πως εκείνος με παρότρυνε να ξεκινήσω, ακούγοντας με συνέχεια να λέω ότι θέλω να το κάνω. Μου πήρε και την πρώτη ραπτομηχανή μου για Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Τι σου είπαν τα παιδιά μετά το show;

Ο μεγάλος μου γιος που είναι 5 χρόνων, ήταν ενθουσιασμένος απο την αρχή. Καθόταν στη μπροστινή σειρά, κρατωντας μια φωτογραφική μηχανή και ήταν ο μόνος που κατάφερε να με προλάβει σε φωτογραφία στο κλείσιμο του show! Μου ειπε «Μαμά, εγώ πρόλαβα και σε φωτογράφισα»! Ο μικρός είναι 1,5 και την ώρα του show κοιμόταν!

ladylike 8

Πώς έζησες την προετοιμασία, αλλά και το πρώτο σου show;

Ήταν μια μοναδική εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω τη Θεοδώρα Προβοπούλου που εχει το THEIAlab, για την ευκαιρία που έδωσε σε εμένα και στα υπόλοιπα παιδιά να το ζήσουμε όλο αυτό! Τώρα πια ξέρω πως το πιο αγχωτικό από όλα είναι να προλάβεις να ντύσεις το μοντέλο σου ενώ το show τρέχει και να καταφέρεις να βγει ξανά στην πασαρέλα χωρίς καμιά ατέλεια.

ladylike 9

ladylike 10

«Η προετοιμασία μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο από το χώρο της μόδας, να ανταλλάξω απόψεις και να έχω ολοκληρωμένη εικόνα ενός fashion show».

Τι στιλ ρούχων σου αρέσει να σχεδιάζεις;

Σχεδιάζω ανάλογα με τη φάση που βρίισκομαι! Λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα κι αυτό βγαίνει στα σχέδια μου. Συνήθως, με καθοδηγούν τα σχήματα, τετράγωνο, τρίγωνο, κύκλος. Μου αρέσουν οι όγκοι, οι μίνιμαλ γραμμές, με λεπτομέρεις που κάνουν τη διαφορά. Θέλω η εργαζόμενη γυναίκα να μπορεί να φορέσει ενα ρούχο το πρωί για το γραφείο της και να το μεταμορφώσει με ενα αξεσουάρ το βράδυ για να βγει. Να μπορεί να ευχαριστηθεί στο μέγιστο μια αγορά που θα κάνει.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται τα ρούχα που θέλεις να φτιάξεις;

Απευθύνομαι σε γυναίκες που ειναι δυναμικές, αλλά και ρομαντικές παράλληλα. Που θελουν να ξεχωρίζουν, να νιώθουν άνετα με ό,τι φορανε και να κάνουν μόδα το δικό τους στιλ.

Με ποια υλικά σου αρέσει να ράβεις;

Μου αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη υφασμάτων. Το καθένα είναι ικανό να φέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ψάχνω πάντα για επιπλέον υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω πάνω στα υφάσματα, τρέσσες, χάντρες, γενικότερα embelishment details, που θα κάνουν τη διαφορά.

Τι σου έχει μάθει η καθημερινή ενασχόληση με γυναίκες;

Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, έχει διαφορετικές ανάγκες και αυτό που χρειάζεται είναι ένα έμπειρο μάτι να τις δει! Πλέον, με το που δω μια γυναίκα, μπορώ να της δώσω λύσεις και να πάω το στιλ της λίγο παραπέρα. Με εμπιστεύονται κι αυτό μου αρέσει πολύ!

Το μυστικό στην εξυπηρέτηση είιναι η ευγένεια πάνω από όλα και να δείχνεις ότι ξέρεις πολύ καλά το προϊόν που πουλάς.

Επίσης, η ειλικρίνια ειναι αυτό που κερδίζε. Πολλές φορές έχω πει σε πελάτισσα ότι δεν μου αρέσει πάνω κάτι που διάλεξε, αλλά την ίδια στιγμή της έχω δώσει λύση που της ταιριάζει και τότε απλά πετυχαίνω αυτό που θέλω, να φύγει χαρούμενη και να ευχαριστηθεί το προϊόν που αγόρασε.

Είναι απαιτητικές; Αγοράζουν ότι είναι της μόδας;

Οι γυναίκες είμαστε από τη φύση μας απαιτητικές. Πόσο μάλλον τώρα που αγοράζουμε λιγότερα και θέλουμε να δώσουμε τα χρήματά μας μόνο σε ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Ό,τι προστάζει η μόδα σαφώς πουλάει, αλλά εγώ πάντα προσπαθώ να κατευθύνω τις πελάτισσες σε αυτό που τους πάει και όχι σε ό,τι ειναι «της μοδας».

Τη μόδα εμείς την ορίζουμε, μέσα από το προσωπικό μας στιλ.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου πάνω στην ραπτική;

Ετοιμάζω κάτι πολλά υποσχόμενο, για το οποίο ακόμα δεν μπορω να πω πολλά! Απλά stay tuned για να το μάθετε πρώτοι!

ladylike 11

Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, να κυνηγήσει κάποιος το όνειρό του;

Το μότο μου ειναι «Anything you believe and your mind can conceive, you can achieve» κι αυτό δεν έχει ηλικιακό όριο. Αν πιστεύουμε πολύ σε κάτι και θέλουμε να πετύχει, το σύμπαν θα συνομοτήσει τελικά και θα γίνει! Εγώ τώρα στα 37 μου αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Ίσως ειναι και η καλύτερη περίοδος, μιας και είμαι πιο συνειδητοποιημένη, ξέρω ακριβώς τι θέλω, το κυνηγάω και είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχω! Κι αυτό θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Πηγή: www.ladylike.gr

Διαβάστε ακόμα:

Maysoon Zayid: Η κωμικός που πιστεύει ότι οι γυναίκες αλλάζουν το παιχνίδι

Έλενα Χριστοπούλου: “Δεν είμαι της μόδας”

H Ζωή είναι γλυκιά, και η κανονική, και η Βιδάλη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα