Just stop! 5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά… Κάποιοι μπορεί να βιαστούν να τα πουν «τρίχες» και ασήμαντα. Αυτοί αφενός δεν μας διαβάζουν και αφετέρου είναι άσχετοι συνεπώς αυτό το άρθρο απευθύνεται στους υπόλοιπους, εμάς δηλαδή, που λατρεύουμε τα μαλλιά μας και τα θέλουμε όμορφα.

Αυτή η λατρεία για τα μαλλιά που λέγαμε και η αναζήτηση της τελειότητας και της ομορφιάς έχει εξελιχθεί σε μορφή «σκληρής αγάπης» αφού τα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας είναι πολλά, κακά και καθημερινά. Σήμερα δεν θα τα αναλύσουμε όλα αλλά θα περιοριστούμε στα 5 σημαντικότερα λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε για καιρό πανέμορφα μαλλιά και να μην καταλήξετε με 5 τρίχες και κυνικό attitude (και σταματήσετε να μας διαβάζετε φυσικά).

 

Λάθος: Το κακό χτένισμα
Το ότι πρέπει να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας δεν σας δίνει το δικαίωμα να τα κακοποιείτε. Μην τραβάτε με βία, μην επιμένετε με μανία στους κόμπους και ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ μην χτενίζετε τα μαλλιά σας βρεγμένα. Πριν σπεύσουν οι σγουρομάλλες να πουν πως «Μα δεν μπορώ αλλιώς» να τους πούμε (και σε όλες τις υπόλοιπες) πως τα μαλλιά, όταν είναι βρεγμένα είναι στην πιο εύθραυστη φάση τους.

Ναι κι όμως. Μπορεί να νομίζετε πως τα στεγνά μαλλιά σπάνε με το χτένισμα αλλά τα βρεγμένα είναι εκείνα που σπάνε περισσότερο. Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και μια καλή βούρτσα και χτενίστε τα όσο είναι στεγνά με απαλές κινήσεις. Κατά προτίμηση πριν κοιμηθείτε το βράδυ και πριν μπείτε για λούσιμο. Θα μας ευγνωμονείτε.

lathi mallion conditioner

Λάθος: Τα πολύ conditioner
Ή η μάσκα ή ό, τι χρησιμοποιείτε. Λίγη ποσότητα αρκεί για να θρέψει τα μαλλιά σας, δεν χρειάζεται να αδειάζετε το μπουκάλι στο κεφάλι σας σε κάθε λούσιμο. Αυτό που καταφέρνετε είναι να αδειάζετε την τσέπη σας, να στέλνετε τεράστια ποσότητα από πολύτιμα συστατικά στην αποχέτευση και να βαραίνετε τα μαλλιά σας. Και μιας που είπαμε βαραίνετε, εννοείται πως δεν βάζετε τα μαλακτικά προϊόντα στη ρίζα, έτσι δεν είναι;

 lathi mallion  vafes

Λάθος: Πολλές, συχνές αλλαγές στο χρώμα
Φταίμε κι εμείς, τη μια χρονιά είναι Hot το σοκολατί και την άλλη το πλατινέ και σας το λέμε συνεχώς. Φταίτε όμως κι εσείς που δεν επισκέπτεστε τον κομμωτή σας και δεν ακούτε τις συμβουλές του. Ακόμα χειρότερα φταίτε που προσπαθείτε πολλές, συχνές και δραστικές αλλαγές μόνες σας. Αφήστε τα μαλλιά σας να ησυχάσουν ανάμεσα στις αλλαγές χρωμάτων και αν πρόκειται να πάτε από το πολύ σκούρο στο πολύ ανοιχτό ή το αντίστροφο μην το κάνετε μόνες ή συνοδεύστε το makeover σας με ένα κούρεμα. Μιλώντας για κούρεμα….

 lathi mallion  kourema

Λάθος: Το ανύπαρκτο κούρεμα
Ναι κι εμείς έχουμε το σύνδρομο της Ραπουντζελ. Θέλουμε μακριά, πολύ μακριά μαλλιά αλλά NEWSFLASH ο δρόμος για να τα αποκτήσουμε όλες περνά από το ψαλίδι. Με το συχνό κούρεμα τα μαλλιά αναπνέουν, αναζωογονούνται και μακραίνουν γρηγορότερα. Με το να αποφεύγετε το ψαλίδι όπως μια δαιμονισμένη τον αγιασμό το μόνο που καταφέρνετε είναι να έχετε 3 μακριές, θαμπές και καθόλου υγιείς τούφες.

 lathi mallion  ergaleia

Λάθος: Το πολύ styling με εργαλεία
Όσες φορές και να το πούμε πως η θερμότητα είναι ό, τι χειρότερο για τα μαλλιά δεν είναι αρκετές. Σας καταλαβαίνουμε όμως, υπάρχουν ποιότητες μαλλιών που χρειάζονται το θερμό styling, το έχουν ανάγκη. Δεν σας λέμε λοιπόν να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε σεσουάρ, πρέσες και σίδερα για μπούκλες. Σας λέμε να το κάνετε με μέτρο και πάντα με τη βοήθεια προϊόντων προστασίας από τη θερμότητα. Δεν κοστίζουν ακριβά, δεν παίρνει χρόνο να τα χρησιμοποιήσετε και σίγουρα θα δείτε τεράστια διαφορά.

Δείτε ακόμα:

Γερνάω μαμά: Τα 10 στάδια του εντοπισμού των πρώτων ρυτίδων

Γράμμα στα κορίτσια που «τηγανίζονται» στον ήλιο

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα