Ίσως αυτή να είναι η πιο παράξενη από τις τάσεις της νέας σεζόν
Chanel Spring/Summer 2018, Pixelformula

Όταν ξεκινάει η κάθε σεζόν, αρχίζουμε σιγά σιγά και βλέπουμε τις τάσεις που επικρατούν και φυσικά κάνουμε μία λίστα με το τι έχουμε ήδη και τι πρέπει να αποκτήσουμε για να έχουμε μια fashion updated γκαρνταρόμπα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς γιατί έτσι αφενός θα ενημερώσετε πλήρως τη γκαρνταρόμπα σας και αφετέρου σίγουρα θα γλιτώσετε χρήματα, μιας και η μόδα κάνει κύκλους, οπότε είναι πολύ πιθανό κάποια από τα πιο hot κομμάτια να βρίσκονται ήδη στη συλλογή σας. Μία από τις τάσεις που έχουμε δει ήδη έντονα για τη νέα σεζόν και για την οποία έχουμε μιλήσει ήδη, είναι τα πλαστικά ρούχα και αξεσουάρ.

celine bag
Η Céline τσάντα που είναι ήδη ένα από τα best sellers του Οίκου

Φυσικά και δε μιλάμε για πλαστικό που είναι απλώς απομίμηση δέρματος για παράδειγμα, αλλά για αυτό το διαφανές πλαστικό που σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζει ακόμα και… σακούλα. Ναι, καλά καταλάβατε και αν παρακολουθείτε τη μόδα και τις τάσεις, θα γνωρίζετε ήδη ότι το είδαμε σε πολλές πασαρέλες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του οίκου Chanel, ενώ ένα από τα πιο best selling fashion items της άνοιξης είναι η πλαστική τσάντα του οίκου Céline.

zara.com
zara.com

Τόσο αυτή, όσο και πολλές άλλες τάσεις, είναι σαφές ότι μπορείτε να αποκτήσετε είτε ξοδεύοντας πολλά, είτε λιγότερα χρήματα. Ευτυχώς για όλους, όταν κάτι είναι major (ή και όχι) σίγουρα θα υπάρχει και στα high street fashion brands, που πάντα έχουν την πιο οικονομική εκδοχή του εκάστοτε fashion item. Έτσι αν θέλετε να βάλετε αυτό το «πλαστικό» στη ντουλάπα σας, είναι βέβαιο πως δεν είστε υποχρεωμένη να δώσετε μια περιουσία για να αγοράσετε Chanel, ή Céline.

mango shopper
shop.mango.com

Και στη συνέχεια, προκύπτει το ερώτημα «πώς να το φορέσω;» μιας και εδώ που τα λέμε, αυτή είναι μία από τις όχι και τόσο basic τάσεις οπότε θα πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο για να είστε σίγουρη ότι θα τη συνδυάσετε έτσι όπως πρέπει.

60s fashion
1960s fashion, Pinterest

Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πρώτα από όλα στο μυαλό σας ότι έχει casual χαρακτήρα, δεν είναι το κατάλληλο υλικό που θα ολοκληρώσει μια βραδινή εμφάνιση για παράδειγμα. Δοκιμάστε λοιπόν πρώτα από όλα να το φορέσετε με jeans. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα σωστό. Δημιουργήστε επιπλέον ένα look που θυμίζει 1960s, ένα κοντό φόρεμα σε γραμμή άλφα, ένα ζευγάρι μποτάκια από διαφανές vinyl, είναι ένας πολύ κομψός συνδυασμός που δε θα παραπέμπει στις συλλογές του Kanye West (we hope so) αλλά στα chic κοριτσίστικα σύνολα που φορούσε η Twiggy και τα άλλα κορίτσια εκείνης της περιόδου (θυμηθείτε την αισθητική του Paco Rabanne για παράδειγμα).

Εμείς πάντως ψηφίζουμε ναι σ’ αυτή την πιο περίεργη από όλες τις τάσεις. Τι λέτε; Θα την τολμήσετε;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα