Υπέροχα νέα! Το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι η λύση ενάντια στην ακμή
UB40 – Red Red Wine

Είναι Παρασκευή και το αποψινό βράδυ όπως και το αυριανό, είναι οι τέλεια ευκαιρία για να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν σας και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με φίλους ή τον καλό σας. Όχι οποιοδήποτε κρασί όμως, κόκκινο κρασί και ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής…

Πρόσφατες έρευνες στο πανεπιστήμιο της California στο Los Angeles έδειξαν πως η Ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μάλιστα πως, συνδυάζοντας τη Ρεσβερατρόλη με το συστατικό Benzoyl Peroxide το οποίο περιέχεται στις περισσότερες θεραπείες ενάντια στην ακμή, η αποτελεσματικότητα και των δύο ενάντια στα Propionibacterium acnes (έτσι λέγονται τα μισητά βακτήρια που προκαλούν ακμή), αυξάνεται δραματικά. Βλέπετε, η Ρεσβερατρόλη σταματά τη δημιουργία ελευθέρων ριζών που προκαλεί φθορά στα κύτταρα και τους ιστούς. Το Benzoyl Peroxide από την άλλη ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ελεύθερες ρίζες οι οποίες σκοτώνουν τα βακτήρια. Φυσικά θα σκεφτείτε πως το ένα ακυρώνει το άλλο, το ίδιο σκέφτηκαν και οι επιστήμονες αλλά συνέβη το εντελώς αντίθετο!

Στα πειράματά τους, η συνδυαστική δράση της Ρεσβερατρόλης και του Benzoyl Peroxide όχι μόνο δεν κατέληξε σε αποτυχία αλλά σε απόλυτη επιτυχία αφού μαζί, κατέληξαν να εξολοθρεύουν τα βακτήρια και μάλιστα σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Πριν παραγγείλετε λοιπόν το ξηρό, παγωμένο λευκό κρασί σας σκεφτείτε το διπλά και αντικαταστήστε το με κόκκινο. Εκτός του ότι θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα σπυράκια, κάνει καλό στην επιδερμίδα αλλά και την καρδιά σας γενικά. Και για να σας βάλουμε σε mood Παρασκευής μαζί με τα υπέροχα νέα μας, κλικ παρακάτω για να ακούσετε το super mellow «Red, red wine» των UB40 αυτή τη βροχερή μέρα. Cheers!

Δείτε ακόμα:

Matthew McConaughey: Οι τρυφερές φωτογραφίες με την οικογένειά του κατά την βράβευσή του

Celebrity News: Αυτά είναι τα νέα της ημέρας που πρέπει να ξέρετε

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα