Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός beauty λόγος να αγαπάτε τις βροχές των ημερών
Getty Images

Είναι ευρέως γνωστό (αν δεν το ξέρετε, μάθετέ το τώρα) πως ο σωστός καθαρισμός, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά για να δείχνει η επιδερμίδα μας υγιής, λαμπερή και σφριγηλή.

Τι θα λέγατε όμως αν σας μαθαίνατε πως ο καιρός –ναι, ναι, δεν διαβάζετε κάτι  λάθος, ο καιρός- μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο πρόσωπο και το δέρμα σας γενικότερα; Ακούγεται εντελώς τρελό, αλλά είναι πραγματικό. Έρευνες έχουν αποκαλύψει πως το κλίμα στο οποίο ζούμε, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο και την ταχύτητα που γερνάμε. Η υγρασία που έχει ένας τόπος, μπορεί να βοηθήσει στο να μην δημιουργούνται εύκολα ρυτίδες, ενώ αντίθετα, αν είναι η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή θα τις κάνει να εμφανιστούν πιο γρήγορα. Με λίγα λόγια, οι βροχές αυτές τις μέρες φροντίζουν να μην εμφανίσετε ρυτίδες!

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως τον υπόλοιπο καιρό που δεν έχει υγρασία; Η πιο αποτελεσματική λύση είναι μία: αν δεν θέλετε να αποκτήσετε ρυτίδες, φροντίστε να μετακομίσετε asap σε ένα μέρος με πολύ, ΠΟΛΥ υγρασία.

Άγριο Τριαντάφυλλο, ενυδατικό mist προσώπου, Korres

Επειδή αυτό μάλλον δεν είναι εφικτό, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ενυδατώνετε συνέχεια (ΣΥΝΕΧΕΙΑ!) το δέρμα σας. Εκτός από τις κλασικές κρέμες και τους ορούς, μία πολύ καλή λύση είναι να έχετε πάντα μαζί σας τα ειδικά, ενυδατικά σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά και να ψεκάζετε με αυτά συχνά την επιδερμίδα σας σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα