Η ιστορία της γυναίκας που πήρε κιλά και έγινε μοντέλο θα εμπνεύσει όλες τις γυναίκες

Πάνω- κάτω όλοι γνωρίζουμε την πίεση που ασκείται στα μοντέλα για να είναι σε κάποια συγκεκριμένα κιλά και να χωράνε στα δείγματα των σχεδιαστών. Για να πετύχουν το πολυπόθητο size 0 δεν διστάζουν να καταναλώνουν ελάχιστες θερμίδες ώστε να επιτύχουν το σκοπό τους. Με το κίνημα του body positivity να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τελευταία, άλλο ένα μοντέλο αποκάλυψε την προσωπική του ιστορία με τη μάχη της ζυγαριάς.

Η 19χρονη Maggie Green μιλά πλέον ανοιχτά για τη σκληρή διατροφή που ακολουθούσε. Πολύ μικρές ποσότητες, ώστε να μην ξεπερνά την πρόσληψη των 900 θερμίδων και αμέτρητες ώρες γυμναστικής ήταν ο μόνος τρόπος να μπει στη βιομηχανία της μόδας. «Μετρούσα την παραμικρή θερμίδα που έβαζα στο σώμα μου, ακόμη κι αν έτρωγα σταφύλια θα το κατέγραφα. Ο στόχος μου ήταν να μην καταναλώνω περισσότερες από 900 θερμίδες την ημέρα και να τις καίω τουλάχιστον τρεις φορές στο γυμναστήριο, γυμναζόμενη το λιγότερο τρεις ώρες την ημέρα. Έχασα βάρος αμέσως και συνέχιζα να χάνω γρήγορα, στο σημείο που οι φίλοι και η οικογένεια μου ρωτούσαν τους γονείς μου αν ήμουν καλά», εξομολογείται η Maggie με επίγνωση πλέον της ακρότητας στην οποία είχε οδηγηθεί. Όταν πια εξαντλήθηκε από την στερητική δίαιτα, κατάλαβε ότι δε μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επαγγέλματος και αποφάσισε να τα παρατήσει. Τότε ήταν όμως που δέχθηκε μία πρόταση που της άλλαξε τη ζωή, από το πρακτορείο Wilhelmina. Της ζήτησαν να ανακτήσει το χαμένο της βάρος και να ενταχθεί στα curvy μοντέλα τους.

Με μία ανάρτησή της στο Instagram, η Maggie συγκίνησε πολλούς από τους ακόλουθούς της. Πρόκειται για δύο φωτογραφίες ενδεικτικές της μεταμόρφωσής της, στη μία είναι καχεκτικά αδύνατη και στην άλλη ο υγιής σημερινός εαυτός της. «Δε συνηθίζω να γράφω μεγάλα caption, αλλά έπεσα πάνω στην αριστερή φωτογραφία και ένιωσα πως έπρεπε να τη μοιραστώ.» Συνεχίζοντας θυμάται πως «τραβήχτηκε δύο χρόνια νωρίτερα τέτοιο μήνα ενώ η δεξιά φωτογραφία λίγες εβδομάδες πριν. Μπορείτε να δείτε εμφανείς σωματικές διαφορές, αλλά αυτό που δεν μπορείτε να δείτε είναι οι πνευματικές διαφορές. Δύο χρόνια πριν, ήμουν πολύ δυστυχισμένη. Κοιτούσα στον καθρέφτη και νόμιζα πως φαινόμουν χοντρή. Δε θα πήγαινα να φάω με τους φίλους μου ή την οικογένειά μου και θα καθόμουν στο σπίτι και θα έκλαιγα επειδή ένιωθα ότι δε μπορούσα να φάω τίποτα. Ήταν το χειρότερο πράγμα για μένα, αλλά ήθελα τόσο πολύ να γίνω μοντέλο. Ήθελα να με θαυμάζουν που ήμουν τόσο αδύνατη, ακόμη κι αν ένιωθα δυστυχισμένη. Στη φωτογραφία στα δεξιά, είχα κερδίσει περίπου 30-35 πόντους (δε γνωρίζω ακριβώς πόσους καθώς δε ζυγίζομαι πλέον). ΚΑΙ είμαι αρκετά πιο χαρούμενο ανθρώπινο ον πια πνευματικά. Απλώς ήθελα να το μοιραστώ επειδή το κορίτσι στα δεξιά κοιτάζεται στον καθρέφτη και νομίζει ότι είναι λεπτή! Το να είναι κανείς υγιής δείχνει διαφορετικά στον κάθε ένα και είναι σημαντικό να υποστηρίζεις το δικό σου σχήμα και μέγεθος. Θα είσαι πολύ πιο χαρούμενος!»

Κλείνοντας, δεν ξεχνά να ευχαριστήσει το πρακτορείο της που πίστεψε σε αυτήν και τη βοήθησε να διεκδικήσει τα όνειρά της. Ελπίζουμε το παράδειγμά της να εμπνεύσει κι άλλα κορίτσια σε παρόμοια θέση και η βιομηχανία της μόδας να θέσει ως βασική προτεραιότητα την υγεία των μοντέλων.

από την Καλυψώ Κανελλοπούλου

Ακολουθείστε το Instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα