Irene Angelopoulos: Η σχεδιάστρια μόδας μιλά στο Instyle.gr για τη μόδα και το στιλ των Ελληνίδων

Αγάπησε τη μόδα από αρκετά μικρή ηλικία όταν έβλεπε τη σχεδιάστρια γιαγιά της να δημιουργεί, την γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στην Athens Xclusive Designers Week, όπου ήταν και η αφετηρία για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Η Irene Angelopoulos μιλά στο InStyle.gr και μοιράζεται μαζί μας ποιο είναι το αγαπημένο της go to σύνολο, τι φορά και την κάνει να νιώθει όμορφη και φυσικά μας ενημερώνει για το τι πρόκειται να δούμε στην επόμενη συλλογή της.

Ποια είναι η στιγμή που συνειδητοποίησες πως το σχέδιο μόδας είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;

Από μικρή λάτρευα την μόδα, στοίβες Vogue περιοδικών υπήρχαν σπίτι μου και όντας επηρεασμένη από την γιαγιά μου που ήταν σχεδιάστρια άρχισα να λατρεύω αυτό τον χώρο. Αυτή την μαγεία της δημιουργίας που από ένα απλό ύφασμα δίνεις πνοή στο πανί και το μεταμορφώνεις σε ένα υπέροχο φόρεμα. Ήξερα πως έχω γεννηθεί για αυτό γιατί αντί να παίζω με κούκλες, εγώ σχεδίαζα “πόζες” (έχω άπειρα σχέδια σε κούτες!!). Ξεκίνησα να σχεδιάζω για μένα βραδινά φορέματα και τουαλέτες που είναι ξεκάθαρα η αδυναμία μου και η ανταπόκριση των γυναικών όταν έβγαινα έξω ήταν τόσο έντονη που αποφάσισα να μην φοράω μόνο εγώ τις δικές μου δημιουργίες αλλά να μπορούν και οι υπόλοιπες γυναίκες να τις κάνουν δικές τους. Σκεπτόμενη λοιπόν την φράση  :“leave a little sparkle wherever you go” και θέλοντας να αναδείξω την γυναικεία θηλυκότητα στην πιο άψογη απεικόνιση της γεννήθηκε το brand μου Irene Angelopoulos. 

Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διαδικασία όταν θέλεις να δημιουργήσεις; 

Είμαι άνθρωπος με πολύ φαντασία και αυτό με βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι των ρούχων. Για μένα ποτέ δεν σταματάει η διαδικασία της δημιουργίας για αυτό και συνέχεια βγάζουμε καινούρια σχέδια ακόμα και όταν έχουμε ολοκληρώσει μία collection. Δεν χρειάζομαι συγκεκριμένες συνθήκες για να δημιουργήσω για αυτό και η έμπνευση για τα περισσότερα ρούχα μπορεί να μου έρθει στο μυαλό ενώ βρίσκομαι σε διακοπές, κατά τη διάρκεια μίας πρόβας ή ακόμα και όταν βλέπω τηλεόραση σπίτι μου μετά από μία κουραστική μέρα. Επιτόπου λοιπόν παίρνω χαρτί και μολύβι και σχεδιάζω την έμπνευση μου.

Αγαπημένο style icon όλων των εποχών;

Δεν έχω μόνο μία γυναίκα που θαυμάζω είναι πολλά τα πρότυπα μου με γυναίκες που έχουν καθιερώσει τα πρότυπα της ομορφιάς αλλά και του στιλ για πάντα. Η κομψότητα της Audrey Hepburn για παράδειγμα, η οποία ήταν ένα αισθητικό κίνημα από μόνη της, το style της Jackie O’ που αποτελούσε τον ορισμό της αριστοκρατικής γυναίκας, ή η αφαιρετική αισθητική της Coco chanel που όπως χαρακτηριστικά έλεγε : «ντύσου πρόχειρα και θα θυμούνται το φόρεμα. Ντύσου άψογα και θα θυμούνται την γυναίκα», έχουν στιγματίσει το χώρο της μόδας για πάντα.  Από γυναίκες sex symbols πάλι έχω ξεχωρίσει την Brigitte Bardot, μία γυναίκα όχι απλά όμορφη αλλά και δυναμική για την εποχή της.  Αγαπημένη μου εξίσου και πιο σύγχρονη είναι η Anna dello Russo, πρώην στιλίστρια της ιταλικής Vogue, η οποία αποτελεί την πιο εκκεντρική απεικόνιση του style για εμένα.

Ποια γυναίκα έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που δημιουργείς;

Η πηγή έμπνευσης μου είναι η γυναίκα εκείνη που είναι σίγουρη για τον εαυτό της, ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί. Είναι η γυναίκα του σήμερα που παραμένει τέλεια παρά τους πολλαπλούς ρόλους που της έχουν ανατεθεί και με την σαγηνευτική της δυναμική δεν μπορεί παρά να σε μαγνητίσει. Ίσως έχω υποσυνείδητα δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα των γυναικών που θαυμάζω τις οποίες ανέφερα πιο πάνω αλλά αυτό που πραγματικά έχω στο μυαλό μου είναι το ρούχο που δημιουργώ να έχει συναίσθημα, ταυτότητα , ένταση και θηλυκότητα. Να σταθεί ο άλλος και να το χαζέψει μόλις το αντικρίσει, για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, τότε νιώθω πως πέτυχε η έμπνευσή μου.

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες έχουμε στιλ; 

Στην Ελλάδα οι γυναίκες θα δώσουν λεφτά για να ντυθούν καλά σε μία δεξίωση, σε ένα γάμο ή για να βγουν κάπου καλά το βράδυ. Εκεί πραγματικά πιστεύω πως οι Ελληνίδες είναι πολύ καλοντυμένες αλλά στην καθημερινότητα τους προτιμάνε κάτι πιο απλό. Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ το στιλ των Ελληνίδων με τις επιρροές των ξένων fashion weeks και των influencers. Είναι πιο ενημερωμένες για τα fashion trends και βλέπεις πλέον αρκετές καλοντυμένες γυναίκες στο δρόμο.

Υπάρχει κάποιο στιλιστικό λάθος που παρατηρείς συχνά;

Στιλιστικό λάθος είναι η λάθος επιλογή των αξεσουάρ. Πολλές φορές το να εξαντλήσουμε όλη την χρωματική παλέτα ενός χρώματος και να το έχουμε πάνω μας σε όλες του τις αποχρώσεις είναι πολύ μοιραίο. Το mix and match είναι μία τάση που αγαπώ αλλά θέλει και αυτό πολύ προσοχή στο συνδυασμό. Μπορεί ή να απογειώσει το look σου ή να το καταστρέψει.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου go to σύνολο; 

Από την καινούρια μου συλλογή το pink pyramid , το pacific και το cube party που είναι τοπάκια με φούστες μίνι που τα συνδυάζω με ένα blazer και sneakers από κάτω είναι η απόλυτη πρόταση για την σεζόν αυτή! Επίσης το morοccan  vibes σύνολο της καλοκαιρινής μου collection που το φοράω μe fringe cow boy boots  είναι από τα αγαπημένα μου.

Τι φοράς κάθε φορά που θέλεις να νιώσεις όμορφη;

Τα βραδινά μας φορέματα με τα χαρακτηριστικά glitter υφάσματα με τις λάμψεις αλλά και οι haute couture κεντημένες στο χέρι τουαλέτες μας με κάνουν να νιώθω όμορφη. Έχουν ένα άρωμα γυναίκας! Είναι η γραμμή, τα θηλυκά  κοψίματα, οι διαφάνειες, η εφαρμογή τους που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και νιώθεις θεά όταν τα φοράς.

Ποια είναι τα must have κομμάτια που πρέπει να έχουμε όλες μας αυτή την εποχή;

Must have κομμάτι είναι τα λευκά cowboy  ankle boots ή τα πολύχρωμα mules, συνδυασμένα με puff-sleeved φορέματα και αποτελούν το απόλυτο look για την άνοιξη.

Αγαπημένη και λιγότερο αγαπημένη τάση;

Τα cycling pants συνδυασμένα με blazers είναι μία τάση που αγαπώ καθώς και τα φτερά πάνω στα ρούχα. Τα έχω χρησιμοποιήσει από πέρσι στην καλοκαιρινή collection μου αλλά και στην νυφική μου σειρά και είναι απόλυτη τάση και για την επόμενη σεζόν.

Το πουά είναι μία τάση που δεν αγαπώ, καθώς είναι too romantic για το ύφος του brand μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε καμία collection μου μέχρι σήμερα.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στην Athens XClusive;

Ήμουν στο ξεκίνημα της πορείας μου, μόλις 5 μήνες αφού είχα βγάλει την πρώτη μου collection και ήθελα να δοκιμάσω τα όρια μου, έτσι σκέφτηκα να πάρω μέρος στο Athens Xclusive Designers Week ως διαγωνιζόμενη για τα βραβεία νέων σχεδιαστών. Ήμουν τόσο αγχωμένη το θυμάμαι σαν σήμερα, είχα ξεκινήσει μόνη μου την προσπάθεια μου αυτή με τις οικονομίες μου καθώς η οικογένεια μου ήταν αντίθετη στην επιλογή μου να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας και θεωρούσαν πως πρέπει να απορροφηθώ στον κλάδο του πτυχίου και του μεταπτυχιακού μου. Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα μου χωρίς να έχω υποστήριξη από τους δικούς μου αλλά είπα στον εαυτό μου πως θα αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου! Είχα να μιλήσω με την μητέρα μου 6 μήνες και την κάλεσα μόνο για να έρθει να παρακολουθήσει την επίδειξή μου στο Ζάππειο. Ήταν η μέρα που κέρδισα το πρώτο μου βραβείο “Βest  Catwalk Award”,  κάτι που μου έδωσε ώθηση για να συνεχίσω και την ηθική επιβεβαίωση ότι πρέπει να παλέψεις για τα όνειρα σου!

(Την επόμενη μέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την μητέρα μου ότι αναγνωρίζει το ταλέντο μου)!

Τι περιμένουμε να δούμε στην επόμενη collection σου;

Η καλοκαιρινή μας collection ονομάζεται Νomad και έχει εμπνευστεί από μία φυλή Νομάδων της έρημου Σαχάρας. Χαρακτηριστικό στοιχείο της collection αυτής είναι οι αέρινες δαντέλες με τα έντονα μανίκια, οι κεντημένες παγιέτες με κρόσσια με μία hippy διάθεση, τα κιμονό με εμφανείς ethnic επιρροές και λεπτομέρειες από φτερά και από boho χειροποίητες τρέσες. Η collection αυτή στην βραδινή μας σειρά έχει άρωμα Ανατολής με μαγευτικές λάμψεις που αποτελούν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του brand μας.

Και μία στιλιστική συμβουλή για τις αναγνώστριες του InStyle.gr;

Έχει επιστρέψει μία μόδα από τα 90’s και αυτή είναι τα τσιμπιδάκια στα μαλλιά που προσδίδουν ένα girly look και έχουν αγαπηθεί από όλες τις fashionistas. Hair clip με πέρλες και κρύσταλλα λοιπόν κορίτσια ακόμα και στις βραδινές εξόδους μην τα φοβηθείτε φορέστε τα 2-3 μαζί!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα