Η ανάρτηση της Μαρίας Κορινθίου για την Παναγία των Παρισίων

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων από φωτιά και φυσικά, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους και να αφήσουν ένα σχόλιο στα social media.

Ανάμεσά τους, και η Μαρία Κορινθίου που θυμήθηκε τη θεατρική παράσταση στην οποία έχει ερμηνεύσει την Εσμεράλαντα, την ηρωίδα του μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκό, «Η Παναγία των Παρισίων».

Η ηθοποιός έγραψε:

«Μ. Δευτέρα των καθολικών και ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ευρώπης αλλά και της εκκλησίας υπέστη φοβερές καταστροφές! Ένα κόσμημα όχι μόνο της Γαλλιας αλλά όλου του κόσμου! Γοτθικού ρυθμού του 1163 , έκανε 182 χρόνια για να ολοκληρωθεί και έμπνευση για τον Βικτωρ Ουγκό γράφοντας το αριστούργημα “ Η Παναγία των Παρισιων”

Από κοντά ένα μεγαλείο αυτή η εκκλησία που απορείς πως πραγματικά έχτιζαν αυτά τα κτίρια και διαβάζοντας και το βιβλίο που έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο μόνο για την αρχιτεκτονική του, τότε μπορείς να καταλάβεις τη σημασία του και τη μεγαλειώτητα της Παναγίας των Παρισιων!

Πολύ λυπάμαι……Εσμεραλδα μου, δεν έχεις πια καταφύγιο. Κουασιμόδε μου, δεν έχεις πια σπίτι!»

 

 

View this post on Instagram

 

Μ. Δευτέρα των καθολικών και ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ευρώπης αλλά και της εκκλησίας υπέστη φοβερές καταστροφές! Ένα κόσμημα όχι μόνο της Γαλλιας αλλά όλου του κόσμου! Γοτθικού ρυθμού του 1163 , έκανε 182 χρόνια για να ολοκληρωθεί και έμπνευση για το Βικτωρ Ουγκό γράφοντας το αριστούργημα “ Η Παναγία των Παρισιων” Από κοντά ένα μεγαλείο αυτή η εκκλησία που απορείς πως πραγματικά έχτιζαν αυτά τα κτίρια και διαβάζοντας και το βιβλίο που έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο μόνο για την αρχιτεκτονική του, τότε μπορείς να καταλάβεις τη σημασία του και τη μεγαλειώτητα της Παναγίας των Παρισιων! Πολύ λυπάμαι……Εσμεραλδα μου δεν έχεις πια καταφύγιο. Κουασιμόδε μου δεν έχεις πια σπίτι! ? #notredame #france #paris

A post shared by ᗰᗩᖇIᗩ KOᖇIᑎTᕼIOᑌ (@mariakorinthiou) on

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Πηγή: PeopleGreece

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα