H Victoria’s Secret ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων με μια καμπάνια

Πριν από λίγο καιρό η γνωστή εταιρεία εσωρούχων έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα της καμπάνια. Κεντρική εικόνα αυτής είναι μια φωτογραφία όπου ποζάρουν οι διάσημοι άγγελοι της Victoria’s Secret με εσώρουχα και συνοδεύονται από το motto «The perfect Body» το οποίο ξεσήκωσε για ακόμα μια φορά τις φεμινιστικές οργανώσεις και όχι μόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσους αντιδρούν, η εταιρεία προβάλλει συνεχώς λάθος πρότυπα για τις νέες κοπέλες και επιβραβεύει την αποστεωμένη σιλουέτα που είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής δίαιτας και ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Συνδυάζοντας λοιπόν τη φράση «The perfect Body» με ένα «μπουκέτο» πανέμορφων μοντέλων, το μήνυμα που περνάει είναι λάθος και θα έπρεπε να το αποσύρει. Η εταιρεία βέβαια απάντησε πως δεν ήταν αυτό το νόημα της καμπάνιας, αλλά στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στις γυναίκες πως φορώντας εσώρουχά της, μπορούν να έχουν το τέλειο σώμα ανεξάρτητα από τις αναλογίες και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους.

Στην πραγματικότητα βέβαια, οφείλουμε να πούμε, πως ειδικά τα μοντέλα που συνεργάζονται με την Victoria’s Secret, κάθε άλλο παρά αποστεωμένα είναι. Πρόκειται για πανέμορφες γυναίκες, οι οποίες έχουν καμπύλες και γενικότερα υγιείς αναλογίες, ενώ κάποιες από αυτές δε συνεργάζονται καν με άλλους Οίκους που ζητούν μικρότερο νούμερο και πιο αδύνατη σιλουέτα.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της καμπάνιας, διοργανώθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία, η οποία κατάφερε να μαζέψει 20000 υπογραφές που υποστήριζαν πως η Victoria’s Secret πρέπει να την αποσύρει και να ζητήσει συγγνώμη από όλες τις γυναίκες. Στα social media δημιουργήθηκε το hashtag #iamperfect και η εταιρεία Dove με τη σειρά της, που είναι γνωστή για τις διαφημίσεις της σχετικά με την αποδοχή του εαυτού μας, όποια και αν είναι τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά, υποστήριξε πλήρως όλες αυτές τις κινήσεις.

Τελικά η Victoria’s Secret δεν απέσυρε τη φωτογραφία με τα πανέμορφα μοντέλα, άλλαξε όμως το μήνυμα σε «Α Body for Εvery Body» χωρίς να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη Spring/ Summer 2015 συλλογή της εταιρείας Boss

Η Julia Roberts πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική καμπάνια της Calzedonia

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα