H Συνταγή της Ημέρας: Τραγανά ρολάκια με ταχίνι

«Το ταχίνι αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές. Είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν που προέρχεται από σπόρους σησαμιού με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες πολλοί ειδικοί το συγκαταλέγουν στις λεγόμενες σούπερ-τροφές. Είναι ένα τρόφιμο το οποία αξίζει, πραγματικά, να το βάλεις στη διατροφή σου. Τα ρολάκια με ταχίνι και μέλι που σου δίνω εδώ, είναι πεντανόστιμα, υγιεινά, και πανεύκολα. Επιπλέον, για σένα που νηστεύεις, είναι ένα γλυκάκι που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα τώρα τη Σαρακοστή.» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά

• 1 φύλλο σφολιάτας

• ¼ κούπας ταχίνι

• ½ κούπα μέλι

• ¼ κούπας μαύρη ζάχαρη

• λίγες σταγόνες λεμόνι

• 1 κ.γ. κανέλα

• ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

• 2-3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

1. Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες και το ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά το ταχίνι με το μέλι και το λεμόνι. Θέλουμε μόνο να ενωθούν τα υλικά. Αν τα ανακατέψουμε πολύ ώρα, ή πολύ δυνατά το μείγμα θα σφίξει πολύ και μπορεί να γίνει σαν χαλβάς(!)

3. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και το σουσάμι.

4. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που ήταν τυλιγμένη η ζύμη μας πριν την αποψύξουμε, τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά του φύλλου και το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, τυλιγμένο καλά σε μεμβράνη. Θέλουμε να σφίξει αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε πιο εύκολα.

5. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ., περίπου και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα ρολά μας προσέχοντας να μην τα παραψήσουμε και μας καούν από κάτω.

Καλή απόλαυση!

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα