H απίστευτη αντίδραση της οικογένειας της δολοφονημένης συντρόφου του Pistorius για την απόφαση του δικαστηρίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η οικογένεια της Reeva Steenkamp εξέφρασε… ικανοποίηση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Oscar Pistorius για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία της Reeva Steenkam,. «Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Barry Steenkamp, ο πατέρας του θύματος, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας διευκρίνιζε: «Πιστεύουν πως είναι σωστή, είναι ικανοποιημένοι από την ποινή», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την άλλη, η οικογένεια του Oscar Pistorius«αποδέχεται την κρίση του δικαστηρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ArnoldPistorious, θείος του Παραολυμπιονίκη.

«Το δικαστήριο ανακοίνωσε πλέον την ετυμηγορία του και την ποινή του και αποδεχόμαστε την κρίση του. Ο Oscar θα αγκαλιάσει αυτή την ευκαιρία για να πληρώσει το χρέος του στην κοινωνία», δήλωσε εν συνεχεία ο ίδιος, διαβάζοντας μια σύντομη ανακοίνωση μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Pretoria, λίγο μετά την καταδίκη του ανιψιού του σε φυλάκιση πέντε ετών.

«Με την ιδιότητα του θείου, θα ήθελα να πω κάτι: ελπίζω πως ο Oscar θα αρχίσει τη δική του διαδικασία γιατρειάς, στο δρόμο του προς την αποκατάσταση. Εμείς, η οικογένειά του, είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε και να τον καθοδηγήσουμε στο διάστημα που θα εκτίει την ποινή του”, δήλωσε ο θείος, στο σπίτι του οποίου ζούσε ο Oscar Pistorious μετά το δράμα.

oscar pistorius, peoplegreece, oikogeneia, antidrasi

«Ήταν μια τρομερά δύσκολη και οδυνηρή περίοδος για όλους τους εμπλεκόμενους, την οικογένεια Steenkamp, την οικογένειά μας και τον Oscar», συνέχισε, «είμαστε όλοι ψυχολογικά εξαντλημένοι».

Επέκρινε ιδιαίτερα τον εισαγγελέα Gerry Nel, χωρίς να τον κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι πάσχισε να αποδείξει πως ο Oscar ήθελε να σκοτώσει την Riva, ενώ δεν υπήρχαν μαρτυρίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι εισαγγελικές αρχές «επιχείρησαν να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες παράπλευρες απώλειες», δήλωσε, όταν αντελήφθησαν πως «η αλήθεια δεν κολλούσε καθόλου με τη θέση τους για προμελετημένο φόνο».

Στο μεταξύ, η εισαγγελία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του Pistorius για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη του για φόνο, θεωρώντας πως ο Παραολυμπιονίκης είχε σαφώς την πρόθεση να σκοτώσει. «Απογοητευθήκαμε από την ετυμηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας», δήλωσε ο ίδιος. Όμως, πρόσθεσε, «δεν έχουμε αποφασίσει αν θα ασκήσουμε έφεση ή όχι. Έχουμε 14 ημέρες για να αναλύσουμε το νόμο και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα γεγονότα και το δίκαιο μας επιτρέπουν να ασκήσουμε έφεση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδικοί τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο λένε πως ο Oscar Pistoriusμπορεί να αποφυλακισθεί για καλή διαγωγή έπειτα από περίπου 18 μήνες, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται. Μία από τους δικηγόρους του κατηγορούμενου δήλωσε ακόμα πως ο πελάτης της μπορεί να μείνει μόνο 10 μήνες στη φυλακή πριν απελευθερωθεί και τεθεί υπό κράτηση κατ’ οίκον.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο Pistorius αναχώρησε από τα δικαστήρια με τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Αναμένεται να εκτίσει την ποινή του σε νοσοκομειακή πτέρυγα των γειτονικών Κεντρικών Φυλακών της Pretoria.

Πηγή: Peoplegreece

Διαβάστε ακόμα:

Ποινή-χάδι για τον Oscar Pistorius! 5 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της Steenkamp

Συνεχίζεται η δίκη του Oscar Pistorius: Κινδυνεύει να πέσει θύμα βιασμού;

Oscar Pistorius: 10 σοκαριστικές φωτογραφίες που δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα