Guest editor: Η Στεφανία Μακροπούλου του Not For Sale μας μιλάει για τα χειμερινά πανωφόρια

Η Στεφανία Μακροπούλου είναι το πιο γλυκό κορίτσι που μπορείτε να φανταστείτε. Όμορφη, stylish και με μεγάλη αγάπη για τη μόδα, έχει το προσωπικό της blog www.nfsale.gr στο οποίο μπορείτε να δείτε τα δικά της outfits και τις προτάσεις της για όλα τα νέα trends. Αυτή τη φορά λοιπόν της ζητήσαμε να μας μιλήσει για όλα τα χειμερινά πανωφόρια, που έχει -ή θέλει να αποκτήσει- και να προτείνει πως θα φορεθούν καλύτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Χειμερινά παλτό: Τι θα βρείτε στη ντουλάπα μου φέτος;

Κοιτώντας την ντουλάπα μου, θα με χαρακτήριζα ως coat person. Ναι, ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που κρυώνουν αρκετά τους χειμερινούς μήνες και που προσπαθούν να αποφύγουν το κρύο, αγοράζοντας πολλά και διαφορετικά πανοφώρια. Αφού, λοιπόν, τα πρώτα κρύα ξεκίνησαν, έφτασε και η ώρα να αποφασίσω τι θα φορέσω φέτος από τα ήδη υπάρχοντα και τι θα χρειαστεί να αγοράσω.

Κάπα

Όταν την προηγούμενη σεζόν, έπεσε το μάτι μου στην Cara Delevigne στο show του οίκου Burberry Prorsum με αυτή την υπέροχη κάπα, φαντάστηκα ότι δε θα περάσει απαρατήρητη. Όταν είδα την Olivia Palermo και τη Sarah Jessica Parker να φορούν την κάπα της πασαρέλας, η καθεμία με τα αρχικά της τυπωμένα, διασχίζοντας τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αυτό που είχα φανταστεί επιβεβαιώθηκε. Η κάπα είναι η νέα, φρέσκια προσθήκη στην κατηγορία των παλτό και προσωπικά νιώθω τυχερή γιατί ανήκω στις γυναίκες που ήδη έχουν μία. Απλώς δεν είναι Burberry και δεν έχει τα αρχικά μου τυπωμένα, αλλά ποιος είπε ότι μια vintage, ολόμαλλη κάπα της μαμάς δεν είναι καλή;

Παρκά

Το παρκά είναι αδιαμφισβήτητα από τα αγαπημένα μου καθημερινά, χειμερινά πανοφώρια. Ο λόγος; Με καλύπτει ακόμη και τις μέρες που το κρύο είναι τσουχτερό. Ταιριάζει με biker boots, γαλότσες, μποτάκια με χοντρό τακούνι και φλατ μπότες, αφήνοντας την «στρατιωτική» μου πλευρά να βγει προς τα έξω. Πολλές γυναίκες το θεωρούν χοντροκομμένο, αλλά με skinny παντελόνι, δείχνει τα πόδια καλλίγραμμα. Πλέον, είναι τόσο της μόδας που εκτός από το κλασικό χακί, το συναντάς σε καφέ, μαύρες, μπεζ και μπλε αποχρώσεις. Ιδιαίτερη προτίμηση, πάντως, έχω σε αυτά που κρύβουν γούνινη επένδυση για περισσότερη ζεστασιά.

Δερμάτινο Jacket

Το δερμάτινο «Perfecto» jacket είναι ένα από τα χειμερινά πανοφώρια, στο οποίο δεν έχω επενδύσει. Αγόρασα ένα καφέ πριν χρόνια, αλλά φυσικά το μετάνιωσα γιατί καφέ και δερμάτινο μπουφάν δεν πάνε μαζί. Καλύτερα να μην είχα καθόλου δηλαδή. Έχω μάθει, λοιπόν, να ζω χωρίς αυτό, αλλά φέτος ίσως επενδύσω σε ένα μαύρο και ελευθερώσω τον ροκ-μοτοσυκλετιστή που κρύβω μέσα μου. Άλλωστε είναι από τα πιο διαχρονικά και κλασικά κομμάτια που μπορεί να έχει μια γυναίκα στη ντουλάπα της.

Παλτό

Για τα παλτό μπορώ να γράφω σελίδες ολόκληρες, μιας και τα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πάρα πολλά. Τα περισσότερα ξεχωρίζουν από τον τρόπο που κλείνουν/κουμπώνουν και από το μήκος τους. Δεν ξεφεύγω από το κλασικό μαύρο μέχρι το γόνατο σε ίσια γραμμή με φερμουάρ, αλλά φέτος ψάχνω απεγνωσμένα να αγοράσω ένα μακρύ, φαρδύ παλτό σε παλ χρώμα είτε αυτό είναι ροζ, λιλά ή γαλάζιο. Εναλλακτικά, για τα πιο γήινα σύνολά μου, προτιμώ και ένα σε καφέ ή λαδί τόνους.

Καμπαρντίνα/Duster Παλτό

Φέτος, η πολυαγαπημένη και κλασική καμπαρντίνα θα μείνει στο πίσω μέρος της ντουλάπας μου και θα αντικατασταθεί από το νεοφερμένο trend του Duster coat. Το duster coat είναι αυτό ακριβώς που ακούγεται: παλτό για να αποφευχθεί η σκόνη, το οποίο φορούσαν οι αλογατάρηδες σε μπεζ και χακί αποχρώσεις. Μόνο που τώρα το βλέπουμε στους πιο πολυσύχναστους δρόμους των μεγάλων πρωτευουσών της μόδας, σε αμέτρητα χρώματα με παιχνιδιάρικα prints. Με μια γρήγορη έρευνα πιστεύω πως θα βρω το ιδανικό duster πανοφώρι γιατί λατρεύω την χαλαρή του εφαρμογή και το ότι δεν κολλάει στο σώμα.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε το υπέροχο νυφικό της Amal Alamuddin

Amal Alamuddin: Γιατί λατρεύουμε το στιλ της κυρίας Clooney;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα