Guest editor: Η Λουκία Σανιδά του The Fashion Reporter μας μιλάει για τα αγαπημένα της ανδρικά κομμάτια

Η Λουκία Σανιδά είναι το κορίτσι πίσω από το επιτυχημένο blog The Fashion Reporter το οποίο ασχολείται με τη μόδα και όχι μόνο. Εμείς που αγαπάμε όλα τα κορίτσια που έχουν πάθος με τη μόδα, ζητήσαμε από την ταλαντούχα Λουκία να μας μιλήσει για τα κομμάτια που μπορούμε να δανειστούμε από την ανδρική γκαρνταρόμπα και να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας ντύσιμο. Διαβάστε λοιπόν όλα όσα έχει να μας πει η Fashion Reporter και ακολουθήστε τις συμβουλές της για να αναβαθμίσετε το προσωπικό σας στιλ.

Η ανδρική γκαρνταρόμπα δεν είναι απαγορευτική για τις γυναίκες. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια που θα μπορούσαμε να δανειστούμε ή και να αγοράσουμε από τα καταστήματα. Μάλιστα, υπάρχει τρόπος να τα φορέσουμε χωρίς να χάσουμε τη θηλυκότητά μας. Προσωπικά, πολλές φορές δανείζομαι ή αγοράζω ανδρικά κομμάτια, τα οποία μου αρέσει να συνδυάζω με άκρως γυναικεία αξεσουάρ. Αν έχεις βαρεθεί τα ρούχα σου, είναι μια πρόταση που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο δημιουργική με το καθημερινό σου ντύσιμο.

Boyfriend Jeans: Από τις επιλογές μου όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Boyfriend Jeans. Φαρδιά denim, που «πέφτουν» πιο χαλαρά πάνω στο γυναικείο σώμα, σε ίσια γραμμή, με σκισίματα ή και χωρίς. Επειδή έχουν γίνει trend μπορούμε να τα βρούμε πλέον και στα γυναικεία ρούχα, αλλά παραμένουν σταθερή αξία τα κλασικά ανδρικά που μπορούμε να δανειστούμε απλώς από τη ντουλάπα του καλού μας. Μπορούν να φορεθούν με γυρισμένα ρεβέρ και ψηλοτάκουνα, στην πιο θηλυκή εκδοχή, ή με sneakers, για ένα πιο αγορίστικο look. Στην πρώτη εκδοχή μου αρέσει ο συνδυασμός με ένα t-shirt ή φανελάκι και σακάκι. Τα κοσμήματα προτιμώ να είναι λίγα και καλά, ώστε να μην είναι υπερβολικά στιλιζαρισμένο το look.

Army Jacket: Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το jacket του στρατού, το αυθεντικό ανδρικό. Υπάρχουν πολλά στα καταστήματα κατά καιρούς, αλλά για ‘μένα κανένα δεν είναι σαν το original. Οι άντρες συνήθως δε θέλουν να το ξαναδούν μετά τη στρατιωτική τους θητεία, οπότε είναι η ευκαιρία να το κλέψουμε και να το φοράμε εμείς, εφόσον είναι σε ένα φυσιολογικό μέγεθος. Είναι ζεστό και βολικό και σας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν κρυώνετε αφού έχει φτιαχτεί για να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Μου αρέσει πολύ φορεμένο «αντίθετα» από τη macho εικόνα, με φορέματα στενά ή σε αμπίρ γραμμή, μονόχρωμα ή με prints που δένουν αρμονικά με το army look. Τα παπούτσια φλατ, αρβυλάκια, biker ή Chelsea boots, ή flatforms που αποτελούν και trend. Αν θέλετε ένα πιο απλό look, δοκιμάστε το πάνω από ένα απλό t-shirt ή πλεκτό, με  μαύρο δερμάτινο παντελόνι.

Πουκάμισο: To πουκάμισο είναι από τα κομμάτια που έρχονται αμέσως στο μυαλό μας, όσον αφορά στην ανδρική γκαρνταρόμπα. Έχουμε δει και στις ταινίες τη γυναίκα να φορά το ανδρικό πουκάμισο με τα εσώρουχά της. Σε αυτό τη σημείο έρχομαι να προτείνω ένα look που μπορείς να κυκλοφορήσεις έξω. Επειδή είναι συνήθως φαρδύ και ογκώδες στην πλάτη, μου αρέσει πιο πολύ με κολάν ή skinny jeans. Επίσης για πιο ανοιξιάτικο look μπορεί να φορεθεί με σορτσάκι δερμάτινο ή σατέν.

Πλεκτό: Το πουλόβερ και η ζακέτα είναι δύο από τα κομμάτια που έχουμε σίγουρα ζηλέψει από τα ανδρικά. Όταν πηγαίνω για ψώνια έχει τύχει να μου γυαλίσουν πλεκτά από το ανδρικό section. Τον χειμώνα που εφαρμόζουμε την τακτική του layering, μπορούμε άνετα να το φορέσουμε με ένα πουκάμισο από μέσα και το τζιν μας, ή και με κολάν αν είναι πιο μακρύ το πλεκτό.

T-Shirt: Το πιο δημοφιλές ανδρικό ρούχο είναι το T-shirt. Είναι γεγονός ότι πολλά brands έχουν μάλιστα και μικρά νούμερα και μπορούμε να τα ψωνίσουμε κι εμείς. Αρκετές φορές έχω ψωνίσει ανδρικό T-shirt, και μάλιστα η τελευταία ήταν στο λανσάρισμα της συλλογής Alexander Wang x H&M, που πήγα κατευθείαν στα ανδρικά γιατί αν πλησίαζα το γυναικείο section δεν ξέρω αν θα έβγαινα ζωντανή. Και φυσικά ψώνισα T-shirt! Επειδή συνήθως τα μανίκια είναι λίγο φαρδιά, μπορούμε να τα γυρίσουμε λίγο προς τα πάνω για να μην φαίνεται τόσο. Φοριέται με τα πάντα κυριολεκτικά, όπως και το γυναικείο T-shirt.

Oxfords: Last but not least, τα παπούτσια! Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας τα κατεξοχήν ανδρικά oxford shoes. Πρόκειται για τα δερμάτινα παπούτσια με κορδόνια που εμφανίστηκαν τον 17ο αιώνα και ονομάστηκαν έτσι από το Oxford University. Μπορούν να φορεθούν με κοστούμι, ή μαύρο παντελόνι για ανδρόγυνο look, ή με φούστα όπως τα φοράει και η Alexa Chung, για πιο girly εμφανίσεις. Εγώ δίνω μεγάλη έμφαση στην κάλτσα όμως, δαντελωτή, φλοράλ, καρό, ή με ο,τι σχέδιο θέλετε, δίνει έναν άλλο αέρα στο παπούτσι.

Διαβάστε ακόμα:

Τι φόρεσε η Κατερίνα Λέχου στη χθεσινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη;

Φορέστε τα πιο ιδιαίτερα παλτό όπως οι αγαπημένες σας celebrities

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα