Editor’s view: Γράμμα στα κορίτσια που δεν πλένουν το πρόσωπό τους

Αγαπητές μου,

Εν έτη 2014, δεν περίμενα ποτέ πως θα υπήρχαν κορίτσια που ΔΕΝ πλένουν το πρόσωπό τους. Προς μεγάλη μου απογοήτευση, ανακάλυψα πως ζείτε ανάμεσά μας. Σε εσάς αναφέρομαι, τα κορίτσια που δεν πλένουν το πρόσωπό τους και πολύ πιθανόν να μην φοράνε και κρέμα.

Η φύση μπορεί να σας προίκισε με κανονική και ανθεκτική επιδερμίδα. Αν ίσχυε κάτι το διαφορετικό, αν είχατε ξηρή ή λιπαρή, η περιποίηση προσώπου θα σας απασχολούσε ενδεχομένως λίγο περισσότερο. Το ότι έχετε όμως καλό δέρμα και γονίδια δεν σημαίνει πως είστε άτρωτες. Ο χρόνος θα περάσει και η έλλειψη περιποίησης θα φανεί ή ακόμα χειρότερα, μια ορμονική αλλαγή στο σώμα σας (θα έρθει μετά τα 30 και ίσως στην εγκυμοσύνη) θα φέρει την καταστροφή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

face washing

Γιατί πλένουμε το πρόσωπό μας; Δεν εννοώ φυσικά το να ρίξετε νερό. Αναφέρομαι στο σαπούνι και το Clarisonic αλλά αυτό είναι pro επίπεδο. Πλένουμε το πρόσωπό μας για τους ίδιους λόγους για τους οποίους πλένουμε και το σώμα μας: για να το καθαρίσουμε. Μην μου πείτε πως κάνετε μπάνιο χωρίς αφρόλουτρο και σαμπουάν. Γιατί λοιπόν δεν βάζετε και στο πρόσωπο λίγο σαπουνάκι; Μπορεί να μην βάζετε μέικαπ, μπορεί να μην «βρωμίζει» το πρόσωπό σας αλλά η σκόνη, η μόλυνση, η λιπαρότητα και όλα τα λοιπά αόρατα πράγματα που περιφέρονται στον αέρα κολλάνε στο δέρμα σας και μένουν εκεί αν δεν βάλετε καθαριστικό.

washing ew

Τι συμβαίνει όταν δεν πλένουμε το πρόσωπό μας; Στα 20 όχι κάτι το ιδιαίτερο γιατί ο οργανισμός σας λειτουργεί στο peak του και μπορεί να ανταπεξέλθει, όπως ανταπεξέρχεται και στα αλλεπάλληλα ξενύχτια. Η φθορά όμως σιγά σιγά συσσωρεύεται, οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται, τα κύτταρα δεν αναπλάθονται και οδηγείστε ακόμα γρηγορότερα προς την γήρανση. Φτάνοντας στα 30 τα κορίτσια που δεν κάνουν καθαρισμό (ΚΑΙ ενυδάτωση) έχουν περισσότερες ρυτίδες και αποκτούν νέες ευκολότερα. Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και αφυδατώνεται.

Όχι δεν προσπαθώ να σας τρομοκρατήσω και σταματήστε να κοιτάζετε την οθόνη συνοφρυωμένες. Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας και να το ενυδατώνετε τελεία και παύλα. Δεν παίρνει πολύ χρόνο, μόλις 5 λεπτά είναι αρκετά και αν δεν με πιστεύετε κάντε το μια φορά και χρονομετρήστε τη διαδικασία. Με τον καιρό τα αποτελέσματα που θα δείτε θα σας ενθουσιάσουν και θα εθιστείτε στην περιποίηση. Περισσότερο και από το μακιγιάζ. Believe me.

Με αγάπη,

Χ.Χ

Δείτε ακόμα:

Οι New York Times παρουσιάζουν την Αθήνα μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο

Amal Clooney: Διεκδικεί το βραβείο του style icon στα British Fashion Awards 2014

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα