Γλυκοπατάτα: Η τροφή με τις ελάχιστες θερμίδες που κάνει καλό στην υγεία

Η γλυκοπατάτα είναι ένα ευλογημένο φυτό που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν ως το «πορτοκάλι» του μέλλοντος. Ναι, καλά διαβάσετε! Λόγω των πολλών βιταμινών,  και των σημαντικών οφελών που έχει για την υγεία μας όλο και περισσότεροι προσθέτουν στο καλάθι των αγορών τους αυτήν την τροφή, η οποία είναι λάθος να συνδέεται με την κοινή πατάτα με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Γιατί, λοιπόν να προσθέσουμε την γλυκοπατάτα στο μενού μας; Επειδή, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: – Η βιταμίνη Β6 – Βιταμίνη C – Η βιταμίνη D – Σίδερο – Μαγνήσιο – Κάλιο Επιπλέον, – Βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος (χάρη στη βιταμίνη C) – Αύξηση της παραγωγής των λευκών αιμοσφαιρίων και δημιουργία καλύτερου ανοσοποιητικού σύστημα (χάρη στη βιταμίνη D) – Μεγαλώνει τα επίπεδα της ενέργειάς σας και βελτιώνει τη διάθεσή σας – Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών. – Καθώς το σχήμα της μοιάζει με το πάγκρεας, θεωρείται ότι ενισχύει τη λειτουργία του. – Είναι ευεργετική για τη λειτουργία του εντέρου και δεν παχαίνει. Μια μεγάλη γλυκοπατάτα έχει μόνο 140 θερμίδες. – Το πλούσιο πορτοκαλί χρώμα τους, υποδεικνύει ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή συμβάλουν στην ενίσχυση της όρασής μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος γενικότερα. Η γεύση και η υφή της θυμίζουν έντονα κάστανο. Δοκιμάστε τη: Ψητή, πουρέ ή στον ατμό. Μπορείτε επίσης να την προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά φαγητά. Διαβάστε ακόμη:  Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad Ακολουθήστε το InStyle στο instagram]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα