Το γλυκό του Σαββάτου: Παγωτό πορτοκάλι

“Μπορεί από συνήθεια, να συγκαταλέγουμε τα πορτοκάλια στα χειμερινά φρούτα. Όμως υπάρχουν και καλοκαιρινές ποικιλίες από αυτό το φρουτάκι με τα τόσο ευεργετικά για τον οργανισμό μας θρεπτικά στοιχεία και την αξεπέραστη δροσερή του γεύση.Δοκιμάστε αυτό το πανεύκολο παγωτό και θα ξετραλαθείτε!”. Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτή την Τετάρτη την πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά (για 6-8 ξυλάκια)

• 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

• 1 κούπα κρέμα γάλακτος

• 3 κ.σ. μέλι

• ¼ κ.γ. άρωμα πορτοκαλιού (ιδανικά εκχύλισμα)

• ½ κ.γ. άρωμα βανίλια (ιδανικά εκχύλισμα)

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια παγωτού. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από 30’ περίπου, όπου το μείγμα θα έχει κάπως σταθεροποιηθεί, βάζουμε στο κέντρο κάθε φόρμας, από ένα ξυλάκι παγωτού. (Αν δεν έχουμε φορμάκια για παγωτό ξυλάκι μπορούμε να βάλουμε το παγωτό μας σε μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό.)

3. Τα τοποθετούμε πίσω στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για άλλες 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

4. Όταν θελήσουμε να τα σερβίρουμε τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μπορούμε να τα ξεφορμάρουμε εύκολα.

5. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα