Glam Dame: H βασίλισσα των Αμαζόνων φοράει metallics

Λεπτεπίλεπτη, με εξωτική ομορφιά, εντυπωσιακά πυρόξανθα μαλλιά και έντονα ζυγωματικά, η Έρρικα Μπίγιου αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχοντας αποφοιτήσει από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν πριν από επτά χρόνια και με συμμετοχές σε επιτυχημένες παραγωγές, αυτή τη φορά μάς εκπλήσσει ως Ιππολύτη, μυθική βασίλισσα των Αμαζόνων, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά, στην παράσταση Ηρακλής: Οι 12 Άθλοι, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Λιγνάδη, που ανεβαίνει στο Πάνθεον τέλη Νοεμβρίου.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΟΔΑ «Η τέχνη και η μόδα είναι έννοιες αλληλένδετες, η μία συμπληρώνει την άλλη. Συγκεκριμένα παρατηρώ πως σταδιακά γίνεται μια στροφή προς την αισθητική, όλα είναι πιο λιτά, πιο “δωρικά”, δεν χρειάζεται να δηλώσεις ποιος είσαι μόνο μέσω ενός συμβόλου. Καταρρίπτονται οι ταμπέλες, φεύγουν τα καλούπια και το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι πιο προσιτό, σαν να ανοίγει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ «Εκτιμώ πολύ τους Έλληνες σχεδιαστές και τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία για την Ορσαλία Παρθένη και τον Γιώργο Ελευθεριάδη. Μου αρέσει η ελληνική μόδα, απλά πρέπει να μη διστάσουμε να ξεφύγουμε, να πιστέψουμε σε εμάς και να αποβάλουμε την τάση της ξενομανίας που μας διακατείχε μέχρι πρόσφατα. Υπάρχουν εξαιρετικοί νέοι Έλληνες καλλιτέχνες σε όλους τους τομείς, που πραγματικά εντυπωσιάζουν και αξίζει να αναδειχθούν».

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ «Παίζω με τα αξεσουάρ, μου αρέσουν πολύ οι τσάντες και τελευταία έχω λατρέψει τις δημιουργίες της Θεανώς Ποταμιάνου και του brand της, Aumorfia. Πρόκειται για μια συλλογή από δερμάτινα αξεσουάρ και κοσμήματα, που με αντιπροσωπεύουν πλήρως αυτή την περίοδο».

STYLE ICONS «Θαυμάζω το στιλ της Αudrey Ηepburn και της Μarlene Dietrich, γιατί και οι δύο κατάφεραν να υποστηρίξουν τη θηλυκότητα με το δικό τους μοναδικό τρόπο, χωρίς να γίνουν γραφικές, σαν να προσπάθησαν να σπάσουν τα κλισέ και την εικόνα του “εύθραυστου” που χαρακτήριζε τις γυναίκες εκείνης της εποχής».

ΕΜΠΝΕΥΣΗ «Μου αρέσουν οι μεταμορφώσεις. Ενδεχομένως επειδή δεν είμαι όσο τολμηρή θα ήθελα, το να μεταμφιέζομαι ενέχει έναν αυτοσαρκασμό. Είναι κάτι που το μαθαίνεις στο θέατρο, όταν παίζεις με το “μέσα” σου, στην καθημερινότητα θέλεις και μια εξωτερική ανανέωση. Θα μπορούσα να φοράω περούκες, π.χ. Ίσως εντέλει μου αρέσει να προκαλώ υποσυνείδητα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο τεύχος Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί.

Από τη Μιρέλλα Αλέξου

Φωτογραφίες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΛΟΣ Επιμέλεια ΒΙΝΑ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ

Φόρεμα κεντημένο με παγέτες και  τσόκερ με κρόσσια: Deux Hommes

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα