Γιώργος Σαμπάνης: Δείτε την εντυπωσιακή φωτογράφιση του για το InStyle Μαΐου
Στην πίστα των καρτ της Γλυφάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση, επικρατεί δημιουργικό «απολαυστικό» χάος.
Ο Γιώργος έχει έρθει απευθείας από το αεροδρόμιο, έχοντας περάσει μερικές μέρες στην Τουρκία. «Βρέθηκα στην Καππαδοκία με αφορμή ένα μουσικό αφιέρωμα για την εκπομπή Ταξιδεύοντας του Χρήστου Νέζου». Αμέσως μετά θα πρέπει να πετάξει για τη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται στο Stage μ αζί μ ε τ ην Τάμτα, κ άθε Π αρασκευή και Σάββατο. Απορώ πώς τα καταφέρνει με τόσο εξοντωτικούς ρυθμούς, αλλά η αφοσίωση στη δουλειά του μοιάζει να είναι το κίνητρο. «Έχω πάθος με τη δουλειά μου και θέλω να πετυχαίνω πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Η πολυπραγμοσύνη του δεν σταματάει στα ταξίδια, αφού, εκτός από τις δικές του επιτυχίες, γράφει μουσική και για κομμάτια άλλων σημαντικών καλλιτεχνών. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα με δύο δικά του κομμάτια στο top 10 των charts (τα «Πριν πεις σ’ αγαπώ» και «Κανείς δεν ξέρει») και άλλα τρία ως συνθέτης. Ο Γιώργος δίνει γρήγορα την αί- σθηση του «καλού παιδιού», που, αν είναι κολλητός σου, σίγουρα τον συμπαθεί και τον εγκρίνει και η μαμά και η γιαγιά και η θεία σου, οι οποίες κατά τ’ άλλα όλο σε νουθετούν για τις κακές παρέες. Είναι χαμηλών τόνων, προσιτός και φιλικός και τον παρατηρώ όταν επιλέγει, μαζί με την ομά- δα του περιοδικού, τα ρούχα πριν από κάθε λήψη. Το προσωπικό του στιλ απέχει από τα εντυπωσιακά stylish outfits που πρόκειται να φορέσει. Ένα τζιν με ένα Τ-shirt μοιάζει να είναι η βασική «στολή» της καθημερινότητάς του. «Με ενδιαφέρει πολύ η εφαρμογή στα ρούχα, να μην είναι ούτε πολύ στενά αλλά ούτε και φαρδιά, να στρώνουν». Με τη μόδα δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα, ε; Κάποιοι συνάδελ- φοί σου τη θεωρούν βασικό εργαλείο στη δουλειά τους. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα, είναι η αλήθεια. Επιλέγω, όμως, ανθρώπους καταρτισμένους, που με βοηθάνε να μεταμορφωθώ. Τον τελικό λόγο, βέβαια, τον έχω πάντα εγώ, οπότε μετά από οκτώ χρόνια σε αυτή τη δουλειά όλο και κάτι έχω μάθει.
sampanis giorgos, fotografisi, foinikes, amaksia, tefhos maiou, instyle, karo poukamiso, tzin panteloni, gkri t shirt, homepage image
Προσέχεις τι φοράει μια γυναίκα;
Γενικά δεν δίνω ιδιαίτερα σημασία, αλλά ας πούμε ότι, αν είναι πρωί και είναι υπερβολικά βαμμένη και στιλιζαρισμέ- νη μια κοπέλα, θα αποφύγω να την προσεγγίσω, είναι κάτι που με ξενίζει αυτό.
Έχεις τύπο στις γυναίκες;
Γενικά, μου αρέσουν οι όμορφες. Ειδικά, μου αρέσει η Άννα Πρέλεβιτς (σ.σ. η σύντροφός του).
Η Άννα έχει λόγο στο τι θα φορέσεις;
Μπα, όχι ιδιαίτερα! Δεν ασχολείται καθόλου!
Έχεις να πας σε ένα επίσημο πάρτι μιας δισκογραφικής. Τι φοράς;
Συνήθως τζιν ή πιο tailored παντελόνι με μονόχρωμο πουκάμισο. Σακάκι βάζω σπάνια, εκτός αν το απαιτεί η περίσταση. Γενικά, τα θέλω όλα λίγο πιο απλά και σύγχρονα, αποφεύγοντας τις extreme επιλογές, που μπορεί και να μη μου ταιριάζουν τελικά. Προτιμώ να είναι μάλλον «βαρετά», χωρίς να είναι άσχημα.
Την τεράστια φετινή επιτυχία με το άλμπουμ Μόνο Εξ Επαφής, που κυκλοφορεί από την Cobalt Music, την περίμενες;
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάω πάντα μια δουλειά με αισιο- δοξία και πίστη ότι θα πάει καλά. Σίγουρα δεν μπορείς να προκαθορίσεις την επιτυχία, αλλά δεν θα έκανα μια νέα καλλιτεχνική κίνηση, αν δεν ένιωθα σίγουρος γι’ αυτήν.
Το τοπίο της μουσικής που αλλάζει σε προβλημάτισε ποτέ;
Eιλικρινά, δεν με αφορά πώς πουλιέται η μουσική και δεν εμπλέκομαι καθόλου στο εμπορικό κομμάτι της δουλειάς μου. Παλιά ήταν η κασέτα και το βινύλιο, σήμερα είναι το itunes και το spotify. Για μένα σημασία έχει να μαθαίνει ο κόσμος τα τραγούδια μου και να του αρέσουν. Και στο YouTube να τα στριμάρει, για μένα το ίδιο είναι.
Η δουλειά σου ως συνθέτη είναι εξίσου εντυπωσιακή με αυτήν του ερμηνευτή. Ξεχωρίζεις κάποια από αυτές;
Έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου, με το «Φιλί της ζωής» που έγραψα για την Έλενα Παπαρίζου, και στην πορεία προέκυψαν συνεργασίες με την Πέγκυ Ζήνα, τη Δέσποινα Βανδή, τον Πάνο Κιάμο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Πασχάλη Τερζή και τώρα με τον Μαζωνάκη, τον Αντώνη Ρέμο και την Πάολα. Ήταν όνειρο ζωής μου να δουλέψω με τον Γιώργο Νταλάρα, γιατί τον άκουγα και τον θαύμαζα από μικρός, και το κατάφερα. Κατά τα άλλα, όμως, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, γιατί όλα τα κομμάτια γράφτηκαν πάνω στη φωνή των καλλιτεχνών και είναι σαν παιδιά μου.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξηκαι δείτε όλες τις φωτογραφίες στο νέο τεύχος Μαίου που κυκλοφορεί.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα