Γιώργος Λάνθιμος: Η τελευταία συνέντευξη του πατέρα του πριν πεθάνει

Γιώργος Λάνθιμος: Η τελευταία συνέντευξη του πατέρα του πριν πεθάνει

Όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα και δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στα Όσκαρ για την ταινία του «The Favorite», ο Γιώργος Λάνθιμος έχασε τον πατέρα του.

Ο Αντώνης Λάνθιμος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (25/1), έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας. Γεννήθηκε το 1944 και ήταν μπασκετμπολίστας της δεκαετίας του 60.

Πριν από ένα χρόνο, ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «DownTown» και μίλησε για τον γιο του, για τη σχέση που είχαν αλλά και για τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που είχε δώσει στο εβδομαδιαίο περιοδικό, ο «Αστακός» του άρεσε περισσότερο από τον «Κυνόδοντα». «Του το είπα στο τηλέφωνο, ότι για μένα είναι πολύ πιο ωραία αυτή η ταινία του απ’ όλες τις προηγούμενες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα», είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Λάνθιμος.

Για την υποψηφιότητα στα Όσκαρ «το έμαθα από την τηλεόραση. Άκουσα στην εκπομπή της Μενεγάκη τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να λέει ότι ο Γιώργος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ. Μόλις το πληροφορήθηκα πήρα ένα ηρεμιστικό από τη συγκίνηση», συμπληρώνει.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, κέρδισε πριν δύο μέρες συνολικά δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, για την ταινία του «The Favourite». Οι δέκα υποψηφιότητες του «The Favourite» είναι πέρα από κάθε προσδοκία και δικαιώνουν όσους πίστεψαν σε εκείνον εξαρχής.

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα