Γιατί τα κορίτσια πλέον αποκτούν περίοδο σε τόσο νεαρή ηλικία;
Unsplash

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του αμερικάνικου Nutrition Examination Survey και Centers for Disease Control η μέση ηλικία που τα κορίτσια στην Αμερική αποκτούν την περίοδο τους είναι πλέον τα 12 έτη, 2 χρόνια νωρίτερα σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν που ήταν τα 14 έτη. 

Η ωορρηξία των κοριτσιών δεν ξεκίνα άμεσα με την έναρξη της περιόδου,αλλά μετά από δύο χρόνια περίπου. Η περίοδος μεταβάλλεται ανάλογα με τον αριθμό των οιστρογόνων που διαθέτει ο οργανισμός μιας κοπέλας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός τον οιστρογόνων μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας του στρες σύμφωνα με τον γιατρό,Frank Biro ο οποίος ασχολείται με τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφηβεία. 

Ο λόγος για τον οποίο οι κοπέλες αποκτούν νωρίτερα περίοδο σε σχέση με μια δεκαετία πριν οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα τα κορίτσια ζυγίζουν περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, κάτι που είναι ανησυχητικό. Η υψηλή ποσότητα λίπους στο σώμα παράγει ορμόνες υπεύθυνες για την έναρξη της εφηβείας.  Ο Biro υποστηρίζει οτι η μειωμένη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με την κατανάλωση φαγητών υψηλών σε θερμίδες έχουν οδηγήσει στην αύξηση του BMI (μάζα σώματος). 

 

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα