Νέα

Γιατί κάνουν μπότοξ οι γυναίκες; Μια millennial καταθέτει την άποψή της

Φάκελος μπότοξ: Είστε υπέρ ή κατά;

InStyle.gr

plastic beauty pink lips hili homepage 600 X 600 γιατί κάνουν μπότοξ

Από τη Δέσποινα Αποστολοπούλου

Μπότοξ. Μερικά χρόνια πριν ακόμη και η λέξη έμοιαζε ταμπού σε αρκετές γυναίκες, σήμερα όμως όχι μόνο έχει απενοχοποιηθεί, αλλά έχει καθιερωθεί από πάρα πολλές γυναίκες ως ένα κομμάτι της ρουτίνας του. Τα μπότοξ πλέον ξεκινούν σε πολλές περιπτώσεις νωρίτερα από όσο πιστεύουμε ότι χρειάζονται και πραγματοποιούνται από γυναίκες κάθε ηλικίας και οικονομικού background. Πώς φτάσαμε όμως να κάνει μπότοξ η μέση Ελληνίδα τόσο συχνά;

Με μια πιο απλοϊκή ματιά τα μπότοξ για πολλούς σχετίζονταν με την ναρκισσιστική ανάγκη της γυναίκας να αρέσει για πάντα, την αίσθηση της προσωπικής ανεπάρκειας, τη μειωμένη αυτοεκτίμηση, το άγχος για την εμφάνισή της, την απογοήτευση με την εικόνα της και την θλίψη για το πέρασμα του χρόνου και πώς αυτό επηρεάζει την όψη της. Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να απορρίψει τη ναρκισσιστική φύση του ανθρώπου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός πως οι γυναίκες που κάνουν μπότοξ δεν είναι απαραίτητο ότι διακατέχονται από τα παραπάνω συναισθήματα.

Οι περισσότερες γυναίκες πλέον γνωρίζουν πως δεν γίνεται να μείνουν για άφθαρτες στο χρόνο και να διατηρήσουν την εικόνα της νεότητάς τους, αλλά σε μια κοινωνία όπου βομβαρδίζονται από μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, ωθούνται χωρίς καν το συνειδητοποιούν σε έναν ανταγωνισμό με τον εαυτό τους και τις άλλες γυναίκες που πολλές φορές ωθεί τις συμπεριφορές τους. Πώς θα μπορούσε η εικόνα των γυναικών να ξεφύγει από αυτό το στερεότυπο άλλωστε; Η κοινωνία μοιράζει ρόλους που πολλές φορές ούτε οι ίδιες δεν επιθυμούν και στην προσπάθεια να περιορίσουν στα σημάδια του χρόνου και της φθοράς, τα μπότοξ λειτουργούν αγχολυτικά και σίγουρα βοηθούν στην ψυχολογία των γυναικών.

Στόχος των γυναικών δεν είναι ούτε η ατέρμονη ομορφιά,  ούτε η αλλοίωση των φυσικών της χαρακτηριστικών ώστε να μοιάζουν σαν τη χαμένη αδερφή Kardashian με το ατσαλάκωτο μέτωπο, τα τεράστια χείλη και την μικροσκοπική μύτη, αλλά βλέπουν το μπότοξ ως ένα αγαθό που μπορεί να τους προσφέρει μια κάποια παροδική ηρεμία στο θέμα της εμφάνισής τους.

Οι εποχές που ντροπή συνοδεύε το μπότοξ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και σίγουρα το μόνο που έχουμε να πούμε ότι κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει και να αγαπά τον εαυτό της με όποιο τρόπο θέλει.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

InStyle.gr