Γιατί η Meghan Markle αξίζει να γίνει το girl crush όλων των σημερινών γυναικών;

Η Meghan Markle μετά το βασιλικό γάμο είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της εβδομάδας. Τηλεοπτικά κανάλια, περιοδικά και sites ασχολούνται ολημερίς μαζί της και όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα της. Ο κόσμος παθαίνει φρενίτιδα που η ίδια είναι πλέον η Δούκισσα του Sussex, αν όμως το καλοσκεφτεί κανείς μάλλον η Meghan Markle είναι και συμβολίζει πολλά περισσότερα, τα οποία οφείλουν να τη στέψουν βασίλισσα στις καρδιές μας.

Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε επί ώρες ότι αξίζει να είναι το επόμενο girl crush μας για το τέλειο στιλ της ή την απίστευτη ομορφιά της, με αποκορύφωμα φυσικά την μύτη της -την οποία θα θέλαμε να θαυμάζουμε επί ώρες- ή το σοκολατένιο δέρμα της. Με μία όμως όχι και τόσο επιδερμική ματιά, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως πίσω από το λίγο πιο σκούρο δέρμα της Meghan κρύβεται ο πρώτος διαφυλετικός γάμος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και η αποδοχή μιας γυναίκας από άλλη καταγωγή και πιθανότατα και από άλλο πλανήτη με βάση τους στερεοτυπικούς καθωσπρεπισμούς του παλατιού.

Μεγαλωμένη σε μια όχι και τόσο «κανονική» οικογένεια, με τον μπαμπά της σήμερα να είναι χρεοκοπημένος και να πουλά φωτογραφίες της σε παπαράτσι για έξτρα χρήματα, τον ετεροθαλή αδελφό της “πιστολέρο” που στέλνει επιστολή στον Χάρι να μην την παντρευτεί, την ετεροθαλή αδελφή να γράφει βιβλίο ως «αδελφή της πριγκίπισσας» και τον ανιψιό της να καλλιεργεί κάνναβη, η Δούκισσα του Sussex αποδεικνύει πως σημασία έχει το όνομα Meghan και όχι το Markle και πως οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε πάντα τον εαυτό μας παρά το προβληματικό DNA των προγόνων μας και τις ντροπιαστικές στιγμές αυτών που συμβαίνουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Περίτρανη απόδειξη, εν μέσω σκανδάλων, όταν προκύπτει το πρόβλημα υγείας του πατέρα της και έρχεται το ερώτημα του ποιος θα παραδώσει την Meghan στην εκκλησία, η ίδια σέβεται μεν το πρωτόκολλο και αποδέχεται ο Κάρολος να είναι εκεί για να την συνοδεύσει μερικά μέτρα για να την παραδώσει αλλά τα πρώτα βήματα επιλέγει να πάει μόνη της, διότι ως γυναίκα δυνατή και ανεξάρτητη, έχει το θάρρος να κάνει την ανατροπή και να το ζήσει έτσι όπως ακριβώς θέλει εκείνη.

Σίγουρα όλα αυτό δεν είναι εύκολο, εξάλλου η Βασιλεία για παρόμοιους λόγους “μίσησε” και περιόρισε και την πριγκίπισσα Diana. «Δεν ακολουθώ τους κανόνες. Κυβερνώ με την καρδιά, όχι με το μυαλό. Θέλω να είμαι ελεύθερο πνεύμα. Σε κάποιους δεν αρέσει, αλλά αυτή είμαι εγώ» είχε πει η Diana και λίγα χρόνια αργότερα η Meghan είναι εδώ για να αντιπροσωπεύσει όλα αυτά που θα ήθελε να δει στο πλάι του αγαπημένου της και αντισυμβατικού Harry, όλα όσα κάθε γυναίκα θα ήθελε να δει σε εκείνη.

Ούτε η επαγγελματική πορεία της Meghan όμως -εκτός από την οικογενειακή- ήταν βασιλικά πλασμένη και κυνήγησε την πορεία της προς το Hollywood με “νύχια και με δόντια”. Γίνεται ένα από τα κορίτσια που ανοίγουν τις βαλίτσες στο «Deal or No Deal», ενώ αργότερα ως ηθοποιός λανσάρεται συνήθως από τα περιοδικά ως αντρική φαντασίωση. Προς το παρόν, δείχνει να μην ξεχνά ούτε να απαρνείται όλα εκείνα που δημιούργησαν την πολυμορφική προσωπικότητα που φέρει σήμερα. «Είμαι περήφανη που είμαι φεμινίστρια. Οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο, είναι ευαισθητοποιημένες και ενδιαφέρονται για το κοινό καλό» γράφει στο προφίλ της στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε ένδειξη της αλλαγής ως προς τα γυναικεία πρότυπα, κάνοντας μας περήφανες.

Αναμένουμε να δούμε τι τέλος θα έχει το παραμύθι της, ενώ στο μεταξύ πιστεύουμε πως αξίζει να τη στηρίξουμε μιας και έχει ήδη αρχίσει να γράφει τη δική ιστορία για τις σύγχρονες γυναίκες στον κόσμο. Εξάλλου, το πιο ταιριαστό χρώμα στο αίμα είναι το κόκκινο και όχι το γαλάζιο.

Από τη Δέσποινα Αποστολοπούλου

Ακολουθήστε το instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα