Γιάννα Τερζή – Ελένη Φουρέιρα: Το crash test των φετινών κοριτσιών της Eurovision

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision δεν απέχει πολύ καιρό και όπως κάθε χρόνο, η υποστήριξή μας μοιράζεται μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Και οι δύο αποστολές για το 2018 είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, με τη Γιάννα Τερζή να αναλαμβάνει την ελληνική εκπροσώπηση και την Ελένη Φουρέιρα την κυπριακή. Το βασικό ατού της πρώτης είναι η μαγική φωνή, ενώ της δεύτερης η εκρηκτική σκηνική παρουσία. Ας μην περιοριστούμε μόνο στην πρώτη εντύπωση όμως κι ας δούμε τις δύο τραγουδίστριες με μία ελαφρώς συγκριτική διάθεση. Καθόλου πρόθεση για drama, έχετε το λόγο μας.

Όνειρό μου- Fuego

Τα δύο τραγούδια είναι τόσο διαφορετικά  μεταξύ τους που θα ήταν άτοπο να ψάξουμε για ομοιότητες και διαφορές. Το Όνειρό μου είναι μία μπαλάντα με ελληνικό στίχο, όπως προδίδει και ο τίτλος του, με αρκετά έθνικ μουσική ομολογουμένως και βασισμένο 100% στις φωνητικές ικανότητες της Γιάννας Τερζή, που είναι αναμφισβήτητα δυσεύρετο φαινόμενο. Το ρεφρέν του είναι πολύ ιδιαίτερο με μοναδικό νόημα, αφού πρόκειται για τον υποτιθέμενο μονόλογο ενός Έλληνα προς την πατρίδα του, μια εξομολόγηση πίστης και αγάπης, σαν κατάθεση ψυχής. Το δε Fuego είναι ένα λατινογενές τραγούδι, που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό hit για όλα τα beach bar το 2018. Με αγγλικό στίχο και ισπανικό τίτλο, είναι το στοιχείο της Ελένης, αυτό που μας έχει συνηθίσει να ερμηνεύει στα τόσα χρόνια πορείας της. Με πολύ δυναμική μουσική και ξεσηκωτική διάθεση, έχουμε ήδη κάνει εικόνα την pop star να το απογειώνει με τις χορευτικές τις ικανότητες.

terzi 1

foureira eleni

Η σιωπηλή πριγκίπισσα VS η εκκεντρική diva: Δεν είναι μόνο τα τραγούδια όμως που δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους, αλλά και οι ίδιες οι ερμηνεύτριές τους. Τα vibes που μεταδίδουν πάνω από τη σκηνή είναι τόσο διαφορετικά, με την κάθε μία να ξεχωρίζει για τη δική της ιδιαίτερη μοναδικότητα, την οποία και επικροτούμε. Η Γιάννα είναι αρκετά πιο low profile, έχοντας επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στο τραγούδι να μην απασχολεί καθόλου τα media. Αν και θα μπορούσε να έχει απεριόριστη προβολή δεδομένου και του καλλιτεχνικού βεληνεκούς του πατέρα της Γιάννη Τερζή, η ίδια δεν ήθελε για τον εαυτό της να είναι «η κόρη του μπαμπά», αλλά μία αυτόφωτη προσωπικότητα. Σπάνια τη βλέπουμε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ή καλεσμένη σε κάποια εκπομπή, ενώ ακόμη σπανιότερα θα βρίσκεται σε εξώφυλλο περιοδικού.

terzi 3

 

Η Ελένη από την άλλη είναι η απέναντι πλευρά όσων περιγράψαμε. Όταν τραγουδάει είναι και η απόλυτη performer, σχεδόν δε θα την ξεχωρίζαμε από τις χορεύτριες αν δε φορούσε διαφορετικά ρούχα. Η σκηνική της παρουσία είναι πάντα ένα show και το σεξαπίλ της δεν τη βοηθά καθόλου στο να μη συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Σε αντίθεση επίσης με τη Γιάννα, τη βλέπουμε να δίνει συνεντεύξεις, να συμμετέχει σε τηλεοπτικά projects (So you think you can dance, Just the 2 of us), ενώ γνωρίζουμε ποιοι έχουν υπάρξει τυχεροί να είναι σύντροφοί της στην προσωπική της ζωή.

foureira 4

 

Minimal ή Extra? Η προσωπικότητά τους ενσωματώνεται και στα ρούχα που επιλέγουν να φορέσουν, με τη Γιάννα να προτιμά τις πιο απλές εμφανίσεις και να επενδύει στην λιτότητα και το μινιμαλισμό. Αντίθετα, οι λέξεις «Φουρέιρα» και «minimal» δε μπορούν να σταθούν στην ίδια πρόταση, αφού η Ελένη αγαπά το glam, το glitter, τα mini φορέματα και τα ολόσωμα κολλητά body αλά JLo. Να πούμε πως θαυμάζουμε την αυθεντικότητα και των δύο και την υποστήριξη του προσωπικού τους στιλ no matter what.

terzi

foureira 2

foureira

terzi gianna

Με τη Eurovision τι γίνεται? Για εκεί δεν αναμένουμε τίποτα λιγότερο από αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Μετά τις πρώτες πρόβες και των δύο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως οι προβλέψεις μας δεν έπεσαν έξω: H Γιάννα εμφανίστηκε σαν άλλη Αρχαία Ελληνίδα με λευκό maxi minimal φόρεμα που άφηνε σε κοινή θέα την πλάτη της. Η Ελένη το είπε και το έκανε: Λίγες μέρες πριν δήλωσε πως θέλει να φέρει το σέξι στοιχείο στη σκηνή της Eurovision και δε μας απογοήτευσε. Με ολόσωμη φόρμα γεμάτη Swarovski και χορευτικές φιγούρες που θυμίζουν Beyoncé, είμαστε σίγουροι ότι έκοψε την ανάσα όσων ήταν τριγύρω.

Εσείς τι λέτε, Ελένη ή Γιάννα; Εμείς λέμε «both».

Ακολουθείστε το Instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα