Φέτος αγοράστε αυτά τα γυαλιά ηλίου

Αρχικά θα ήθελα να ομολογήσω για πολλοστή ότι είμαι summer junkie, sucker for summers, summer addict και τα συναφή. Αυτό σημαίνει ότι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου είναι το καλοκαίρι. Ζω περιμένοντας το καλοκαίρι, αναπνέω γι’ αυτές τις δύο-τρεις εβδομάδες τον χρόνο που είμαι διακοπές και με το που ο καιρός φτιάχνει ξεχύνομαι στις παραλίες. Κάθε Σαββατοκύριακο μακριά από τη θάλασσα είναι χαμένο Σαββατοκύριακο και κάθε μέρα με ήλιο και χωρίς ηλιοθεραπεία, είναι απλώς μία μέρα χωρίς νόημα. Πρόσφατα έδωσα μια «ένεση» καλοκαιριού στον εαυτό μου μέσα στον χειμώνα κάνοντας ένα ταξίδι κάπου μακριά, και γενικότερα έχω αποφασίσει ότι είμαι ένας καλοκαιρινός τύπος, ίσως ο πιο καλοκαιρινός τύπος που ξέρω. Όλα αυτά τα λέω για να καταλήξω στο ότι και κάθε fashion item που έχει σχέση με το καλοκαίρι είναι αγαπημένο μου, μαγιό (πολλά πολλά μαγιό) και γυαλιά ηλίου κυρίως λοιπόν είναι αυτά που μπορούν να πάρουν πάρα μα πάρα πολλά από τα (λίγα) χρήματά μου. Ας παραδεχτούμε όλοι μαζί όμως, ότι από αυτά που μόλις ανέφερα, τα γυαλιά ηλίου είναι μάλλον πιο χρήσιμα, όχι γιατί τα μαγιό δεν αξίζουν την προσοχή μας (δεν πιστεύω να είστε από αυτούς που θεωρούν ότι ΕΝΑ μαγιό τον χρόνο αρκεί;) αλλά γιατί τα γυαλιά ηλίου είναι κάτι που φοράμε όλο τον χρόνο.

gigi hadid vogue eyewear
H Gigi Hadid με γυαλιά ηλίου από τη συλλογή της Gigi Hadid for Vogue.

Επειδή λοιπόν είναι νωρίς να μιλήσω για μαγιό (ας μπει πρώτα ο Απρίλιος με το καλό) θα μιλήσω για γυαλιά ηλίου και θα σας πω πως φέτος ένα είναι το στιλ που πρέπει να πάρετε και περιέργως ταιριάζει σε ΟΛΕΣ. Τα cat eye γυαλιά είναι η απόλυτη τάση, θα τα δείτε παντού. Μιλάω για τα μικρά cat eye και όχι γι’ αυτά τα τεράστια που ήταν στη μόδα πριν από λίγο καιρό. Αν κάνετε ένα google search θα διαπιστώσετε πως εδώ και λίγους μήνες τα φορούν fashionistas και celebrities με διαφορετικό στιλ και σχήμα προσώπου και ταιριάζουν σε όλες. Και εμείς εδώ στο InStyle επίσης τα έχουμε δοκιμάσει και έχουμε καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Η Πόπη πήρε ένα ζευγάρι κόκκινα, πριν δυο μέρες έπεισα τη Μαρία να πάρει ένα ζευγάρι λευκά και φυσικά εγώ έχω πειστεί από πέρυσι ότι είναι η αγορά που πρέπει να κάνω.

Γιατί είναι τόσο ωραία; Πρώτον γιατί είναι στιλάτα. Δε βαρεθήκατε να βλέπετε αυτά τα πολύ τεράστια γυαλιά ηλίου που κυκλοφορούν εδώ και μερικά χρόνια; Ναι, κι αυτά είναι πολύ ωραία, όμως τα είδαμε πολύ, τα φορέσαμε ακόμα πιο πολύ και ήρθε η ώρα να δώσουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. Επιπλέον είναι πάρα πολύ γοητευτικά. Αυτά τα μικρά cat eye γυαλιά θυμίζουν τη γοητεία και τη θηλυκότητα που είχαν οι γυναίκες μιας άλλης εποχής. Συν ότι είναι και παιχνιδιάρικα, δε σας θυμίζουν λίγο τα pin up girls; Tέλος, όπως είπα και πιο πάνω, ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα.

Για να κλείσω το σημερινό θέμα λοιπόν θα πω ποια επέλεξα εγώ προς το παρόν. Το πρώτο ζευγάρι που πήρα μόλις χθες στα χέρια μου είναι τα New Wave 213 Lily του Saint Laurent που μπορείτε να βρείτε από τη Delux Hellas (2109960642).

new wave lily saint laurent
Saint Laurent

Περιμένω επιπλέον σε μερικές μέρες ένα ζευγάρι λευκά Vedi Vero που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αυτό είναι το ζευγάρι που έπεισα και τη Μαρία να πάρει, μιας και δοκιμάζοντάς τα διαπίστωσε ότι της ταιριάζουν απόλυτα, παρόλο που δίσταζε να προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά.

VE812-WH
Vedi Vero

 

Τέλος, επειδή το καλοκαίρι έχω μια αδυναμία και στα γυαλιά με φακό καθρέφτη, θα σας πω ότι έχω ήδη βάλει στη shopping list (για τον επόμενο μισθό) και αυτά τα The Last Lolita από τη συλλογή Adam Selman X Le Specs που μπορείτε να βρείτε εδώ και που έχουν γίνει sold out και restocked πολλές φορές.

γυαλιά ηλίου
Adam Selman X Le Specs

 

Και αν δεν είστε σίγουρη και θέλετε να πάρετε ένα οικονομικό ζευγάρι πριν τελικά κάνετε τη σημαντική αγορά της σεζόν, δοκιμάστε αυτά τα πολύ απλά και προσιτά Mango που θα βρείτε εδώ. 

γυαλιά ηλίου
Mango

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα