Fashion Review: Η ανατρεπτική και χιουμοριστική συλλογή του Jeremy Scott για τον Moschino

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το leather, τα crop tops –ναι ακόμα- τις οικολογικές γούνες, τις δαντέλες και τις διαφάνειες, κάνοντας πράξη την κλισέ φράση: «Μόδα σημαίνει ανακύκλωση», ο Jeremy Scott χαράζει το δικό του δρόμο και αναδεικνύεται στον πιο φωτισμένο σχεδιαστή της εποχής μας.

Με σημείο έμπνευσής του την pop κουλτούρα, ανεβάζει στην πασαρέλα του Moschino, 51 looks, δίνοντας σε όλες τις γυναίκες την πιο ουσιαστική και ανατρεπτική επιλογή για να ντυθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Με μεγάλη μαεστρία παντρεύει αρμονικά τις στολές των Mc Donald’s – συνδυάζονται αρμονικά με happy meal και milkshake τσάντες – με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην αισθητική του οίκου Chanel.

Διακοσμεί φορέματα -πουλόβερ, που οι γραμμές τους θυμίζουν έντονα δημιουργίες της Stella McCartney- με τον απόλυτο υπερήρωα της μικρής οθόνης, τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη.

Δανείζεται συσκευασίες από πατατάκια, μπάρες δημητριακών, γλυκών και ποπ κορν για να δημιουργήσει μια σειρά από άκρως εντυπωσιακά φορέματα, που περπάτησαν στο catwalk στο δεύτερο μέρος του σόου του.

Δεν έχει πει όμως την τελευταία του κουβέντα ακόμα. Κρατάει την πιο ωραία δημιουργία του για το φινάλε. Ένα νυφικό γεμάτο με τις ετικέτες των προιόντων –συστατικά και barcodes- που φέρνει στο μυαλό όλων των fashionistas μια από τις πιο φωτισμένες στιγμές της μόδας, τη συλλογή του John Galliano με τα ρούχα που είχαν prints από εφημερίδες.

Άξιος, άξιος. Τον χειροκροτούμε δυνατά, όπως έκαναν και οι Rita Ora και Katy Perry, δυο από τις πιο διάσημες φαν των ρούχων του που εμφανίστηκαν κι εκείνες στην πασαρέλα, λίγο πριν την έναρξη του ντεφιλέ και χαμογελάμε πλατιά γιατί μας έκανε μέρος του δικού του κόσμου, ο οποίος είναι γεμάτος από χιούμορ, ειρωνεία, glamour και pop στοιχεία του σήμερα, όπως θα έκανε ο καλύτερος και πιο πιστός μαθητής του Andy Warhol.

Σαν ένα παιχνίδι που μας αρέσει να το παίζουμε ξανά και ξανά. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η μόδα, μια τέχνη που σκοπό έχει να μας δημιουργεί πάντα ωραία συναισθήματα, κλείνοντάς μας συνωμοτικά το μάτι σε όσα υπάρχουν γύρω μας και μας ρίχνουν τη διάθεση.

Μια ματιά εδώ: Fashion Απορία: «Mπορώ να φορέσω φούστα με οριζόντιες ρίγες ότι σωματότυπο και να έχω»;

Δείτε φωτογραφίες της υπέροχης συλλογής:

moschino4

Moschino-RF14-2278

Moschino6

moschino3

Moschino5

moschino1

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα