Fashion Απορία: «Πώς μπορώ να φορέσω το μάξι φόρεμα ανάλογα με τον σωματότυπό μου;»

Τα μακριά φορέματα είναι ένα από τα πιο ωραία ρούχα ειδικά για το καλοκαίρι. Αν και είναι ως επί το πλείστον μια πολύ στιλάτη επιλογή, είναι λίγο επικίνδυνα, καθώς δεν κολακεύουν όλες τις σιλουέτες και έτσι πρέπει να προσέξετε τι σχέδιο θα επιλέξετε. Διαβάστε χρήσιμα tips που πρέπει να έχετε υπόψιν για να είστε σωστά ντυμένη.

1. Αν έχετε μεγάλο στήθος, φροντίστε να βάλετε ένα φόρεμα που θα έχει λάστιχο στη μέση, ή προσθέστε μια ζώνη. Με αυτόν τον τρόπο η μέση σας δεν θα «χαθεί» και η σιλουέτα σας θα κρατήσει το θηλυκό της σχήμα.

2. Αν είστε πολύ ψηλή και αδύνατη, χωρίς καμπύλες, προτιμήστε ένα στενό, μακρύ φόρεμα. Αν φορέσετε κάτι πολύ φαρδύ, το σώμα σας θα χάσει κάθε ίχνος θηλυκότητας και το αποτέλεσμα δεν θα σας κολακεύει.

3. Αν έχετε περιφέρεια ενώ παράλληλα έχετε αδύνατο κορμό, μπορείτε να φορέσετε ένα σακάκι ή γιλέκο με έντονους ώμους, όπως ακριβώς έχει κάνει η Heidi Klum έτσι θα χαρίσετε στο σύνολο ισορροπία και το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς πιο αρμονικό.

4. Αν έχετε μικρό στήθος τολμήστε να φορέσετε ένα φόρεμα σαν αυτό της Alessandra Ambrosio με πολύ βαθύ ντεκολτέ, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ classy.

5. Για όλες εσάς που έχετε petite σιλουέτα, ίσως το μάξι φόρεμα να μην είναι η ιδανική επιλογή, όμως αν επιμένετε μπορείτε να το φορέσετε με ένα ζευγάρι πλατφόρμες.

6. Μπορείτε επίσης να φορέσετε μάξι φόρεμα με cut outs, επιλέγοντας να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία, όπως κάνει η Paris Hilton με τη μέση της.

7. Αν βέβαια έχετε ιδανικές αναλογίες και ύψος, μπορείτε να φορέσετε όλους τους τύπους μάξι φορέματος άφοβα, απλώς να θυμάστε πως τα αέρινα καλοκαιρινά φορέματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα με σανδάλια και όχι τόσο με τακούνι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα