Φάκελος Αποτρίχωση: Ποια είναι η σωστή μέθοδος για κάθε σημείο του σώματός σας;
Instagram

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι η κυτταρίτιδα είναι εκείνη που προβάλλει τη μεγαλύτερη αντίσταση στις προσπάθειές μας να την ξεφορτωθούμε. Αν το καλοσκεφτείτε όμως, είμαστε σίγουροι πως θα αναγνωρίσετε πως οι τρίχες (εκτός από αυτές στο κεφάλι μας) είναι ο μεγαλύτερος μας εχθρός, ειδικά το καλοκαίρι. Τσιμπιδάκι,  κερί,  ξυράφι,  χαλάουα και λέιζερ, είναι οι καλύτεροι μας φίλοι ενάντια στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ποια μέθοδος όμως είναι καλύτερη για κάθε σημείο του σώματος; Keep reading και θα τα μάθετε όλα.

Φρύδια

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Η Cara Delevingne έκανε μόδα τα σχεδόν άβγαλτα φρύδια κι εμείς στεκόμαστε στη λέξη σχεδόν. Κάποια φρύδια θα πρέπει να αφαιρεθούν για να πάρουν σχήμα τα υπόλοιπα και για αυτό υπάρχουν δύο τρόποι:

Το τσιμπιδάκι. Είναι διαδεδομένο και το κάνετε και μόνες σας. Αν όμως δεν το κάνετε σωστά τα αποτελέσματα μπορεί να αποβούν μοιραία. Για να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας, πάρτε ένα λευκό μολύβι και κάντε αρχικά τρείς τελείες, μια στην αρχή του φρυδιού, μια στο τέλος και μια διαγώνια από το τέλος της κόρης του ματιού σας. Έπειτα ενώστε τις τελείες και το αποτέλεσμα που θα έχετε είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρείτε τις τρίχες που περισσεύουν, προσεκτικά πάντα.

Το κερί. Αυτό σε καμία περίπτωση μην το κάνετε μόνες σας. Μην αφήσετε ούτε την κολλητή σας που «πιάνουν τα χέρια της» να το κάνει. Είναι δουλειά αποκλειστικά για ειδικούς αφού μια λάθος κίνηση μπορεί να σας κοστίσει ένα φρύδι ολόκληρο.

Άνω χείλοςgiphy, moustaki, Αποτρίχωση

Η αλλιώς «μουστάκι». Οι περισσότερες ελληνίδες έχουμε κάποια τριχοφυία εκεί και είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ανεπιθύμητη από όλες. Για να απαλλαγείτε από αυτή:

Για πάντα: Το λέιζερ είναι η λύση για εσάς. Με μερικές επισκέψεις θα πείτε αντίο στο μουστάκι και hello στο νέο σας, άτριχο άνω χείλος.

Για ένα μήνα: Το κερί είναι η λύση. Πονάει και μπορεί μελλοντικά να προκαλέσει μερικές ρυτίδες παραπάνω, ενώ αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορεί να βγάλετε και σπυράκια.

Για μια εβδομάδα: Η αποτριχωτική κρέμα είναι το όπλο σας και δεν πονάει καθόλου αλλά, αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι πολύ προσωρινή λύση, οπότε και άσκοπη.

Μασχάλες

Instagram @mileycyrus
Instagram @mileycyrus

Ναι, είναι πλέον «τάση» και πολλές γυναίκες δεν αποτριχώνουν τις μασχάλες τους. Εμείς πάντως δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία. Αν και εσείς ανήκετε στο «team άτριχες μασχάλες», ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:

Ξυράφι: Είναι ανώδυνο, γρήγορο και μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα. Θα χρειαστεί μάλιστα να το κάνετε κάθε μέρα αλλά αξίζει τον κόπο.

Κερί: Πονάει πολύ. Πάρα πολύ. Όμως θα σας απαλλάξει από την τριχοφυΐα για εβδομάδες. Προσέξτε όμως. Αν κάνετε κερί, φροντίστε να απολεπίζετε την περιοχή κάτω από τα χέρια σας σε κάθε ντους ώστε να μην προκύψουν γυρισμένες τρίχες. Οι μασχάλες είναι πολύ ευαίσθητες και μια γυρισμένη τρίχα είναι το τελευταίο που θα θέλατε.

Λέιζερ: Η μόνιμη λύση που θα σας απαλλάξει μια για πάντα ώστε να μην ποτέ έχετε ξανά στιγμές πανικού του τύπου «ξέχασα να ξυρίσω τις μασχάλες μου»!

Χέριαhands up, homepage, anne hathaway

Πολλές τα παραμελούν και άλλες τα ξυρίζουν. Αν θέλετε να απαλλαγείτε, μόνο δύο τρόποι είναι σωστοί για την αποτρίχωση στα χέρια και αυτοί είναι οι εξής:

Κερί: Είναι δυνατόν να ξυρίζετε τα χέρια σας; Ναι, σε εσάς το λέμε που το έχετε κάνει έστω και μία-δυο φορές. Μα ειλικρινά τώρα, δεν σας ενοχλεί; Αφήστε κάτω το ξυράφι και πιάστε το κερί που θα τις αφαιρέσει στο λεπτό, δεν θα σας πονέσει και τόσο και όταν θα ξαναβγούν θα είναι απαλές σαν μαλλιά μωρού.

Λέιζερ: Θα σας απαλλάξει μόνιμα και προτείνουμε να ζητήσετε από τον αισθητικό σας να «χτυπήσει» με το λέιζερ και τις τρίχες στα δάχτυλά σας αν έχετε.

Μπικίνιgiphy bikini wax, Αποτρίχωση

Αυτό το καταραμένο μπικίνι που βασανίζει εμάς τις ταλαίπωρες που θέλουμε να κάνουμε ανέμελα τις διακοπές μας, έχει πολλές ευτυχώς λύσεις στο κομμάτι αποτρίχωση.. Άλλες δεν πονούν και άλλες πονούν – ΠΟΛΥ.

Ξυράφι: Γρήγορο, εύκολο αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και να χρειαστεί να επαναλάβετε το ξύρισμα ως το βράδυ.

Κερί: Πονάει τόσο που δάκρυα έρχονται στα μάτια μας και μόνο που το σκεφτόμαστε. Είναι όμως η τέλεια λύση πριν τις διακοπές και κάνει τις τρίχες πιο μαλακές. Επίσης, φήμες λένε πως συνηθίζεται ο πόνος.

Αποτριχωτική μηχανή: Αν ήμασταν στο μεσαίωνα σίγουρα θα το χρησιμοποιούσε η ιερά εξέταση σαν μέσο βασανιστηρίων. Πέρα από τα αστεία όμως, είναι εξίσου αποτελεσματικό με το κερί και σας απαλλάσσει ακόμα και από τις μικροσκοπικές τρίχες που το κερί δεν μπορεί να βγάλει πάντα.

Λέιζερ: Πηγαίνετε μερικές φορές και ξεμπερδεύετε για πάντα. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως, μέχρι να ξανακάνετε λέιζερ δεν πρέπει να ξυριστείτε. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αν και πονάει λίγο, ψέμματα δεν θα πούμε.

Αποτριχωτική κρέμα: Ανώδυνη και γρήγορη αλλά δεν είναι μία λύση που θα σας απαλλάξει για καιρό από την τριχοφυΐα.

Πόδια

Instargam
Instargam

Μπορεί το χειμώνα οι τρίχες να κρύβονται κάτω από παντελόνια και καλσόν, το καλοκαίρι όμως καλό είναι να κάνετε αποτρίχωση στα πόδια σας αν σκέφτεστε να φορέσετε σορτσάκια και φούστες. Οι επιλογές σας είναι οι εξής:

Ξυράφι: Εύκολο και τελείως ανώδυνο (το εμπεδώσατε) αλλά μία φορά να ανατριχιάσετε και είναι σαν να μην ξυρίσατε ποτέ ούτε εκατοστό.

Κερί: Σφίξτε τα δόντια και κάντε το γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε λεία πόδια και να μην φαίνονται οι θύλακες της τρίχας πάνω στο δέρμα σας. Ξέρετε, αυτές οι μαύρες τελείες πάνω στο δέρμα σας μετά το ξύρισμα.

Αποτριχωτική μηχανή: Εξίσου αποτελεσματική με το κερί και μπορεί να βγάλει και τις πολύ μικρές τρίχες που ξεφεύγουν από το ξυράφι και το κερί.

Λέιζερ: Είναι το σημείο που ξυρίζουμε συχνότερα πράγμα που σημαίνει πως οι τρίχες σε αυτή την περιοχή είναι πιο σκούρες, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι με 1-2 φορές θα έχετε ξεμπερδέψει για πάντα. Γιατί; Γιατί όσο πιο σκουρόχρωμες είναι οι τρίχες, τόσο πιο εύκολα τις εξολοθρεύει το λέιζερ.

Λοιπά σημεία

Όπως στο πιγούνι, στο στήθος και άλλα παράξενα σημεία στο σώμα μας. Αν σας έχει συμβεί να δείτε μια τρίχα και να πείτε «μα που ξεφύτρωσε αυτή» τότε το τσιμπιδάκι είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά το λέιζερ είναι σίγουρα η πιο αποτελεσματική. Θα πάτε που θα πάτε για το υπόλοιπο σώμα, δεν είναι τίποτα να ζητήσετε από τον αισθητικό σας να σας απαλλάξει και από αυτές.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα