Eye Do & Don’t: Τα απόλυτα ναι και όχι στην περιποίηση των ματιών

Τα μάτια είναι παράθυρο στην ψυχή …μπλα, μπλα, μπλα. Τα μάτια είναι ο «μαρτυριάρης» του προσώπου και προδίδουν την ηλικία και τις βραδινές μας δραστηριότητες. Το δέρμα γύρω τους είναι super ευαίσθητο και επιρρεπές σε δυσχρωμίες (μαύρους κύκλους), πηξίματα και λεπτές γραμμές λόγω ηλικίας αλλά και λόγω κακης περιποίησης.

Επειδή δεν μας αρέσουν όμως οι μαρτυριάρηδες, ρωτήσαμε και μάθαμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε στα μάτια σας για να σταματήσουν να αποκαλύπτουν τα μυστικά σας. Ιδού.

 

Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε
Ναι, μπορεί να σας κοστίσει μια-δύο διαδρομές στο μπάνιο αλλά τα μάτια σας θα σας ευγνωμονούν. Βλέπετε, η περιοχή των ματιών είναι πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση και αν συνδυάσετε την κρέμα σας με ένα ποτήρι νερό θα δείτε τη διαφορά με το που θα ανοίξετε τα μάτια σας.

 Skin care woman putting face cream

Φορέστε σωστά την κρέμα ματιών
Κάποιοι λένε πως πρέπει να την εφαρμόζετε περιφερειακά στα κόκαλα. Ο δικός μας δερματολόγος λέει πως έτσι δεν αντιμετωπίζετε και τους μαύρους κύκλους. Φορέστε την συνεπώς μέχρι και τη γραμμή των βλεφαρίδων, με απαλές κινήσεις αλλά ΜΗΝ τη βάλετε στο άνω βλέφαρο. Βάζοντάς την στο άνω βλέφαρο θα ξυπνήσετε πρησμένες, it’s a fact.

 ta nai kai oxi stin peripoiisi mation Clinique-Superdefense-SPF-20-Age-Defense-Eye-Cream

Προστατεύστε τα
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απαραίτητα μόνο για να μην σας ενοχλεί ο ήλιος. Προστατεύουν την περιοχή των ματιών από τη βλαβερή ακτινοβολία. Τι γίνεται όμως τις ημέρες που δεν έχει ήλιο; Όχι, δεν χρειάζεται να κυκλοφορείτε σαν τον Stevie Wonder. Απλά φορέστε μια κρέμα ματιών με SPF όπως η Superdefense SPF 20 Age Defense Cream της Clinique και θα είστε καλυμμένες.

 ta nai kai oxi stin peripoiisi mation prasino tsai

Αγαπήστε το πράσινο τσάι
Αδυνατίζει, καταπολεμά τα σπυράκια ΚΑΙ διώχνει τα πρηξίματα γύρω από τα μάτια. Το καλύτερο tip που μας έχει δώσει ο δερματολόγος μας είναι οι κομπρέσες με παγωμένα φακελάκια πράσινου τσαγιού το πρωί. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και τα πρηξίματα εξαφανίζονται στο λεπτό. Εμείς ΜΆΛΙΣΤΑ πήγαμε τη συμβουλή ένα βήμα παραπέρα και φτιάξαμε παγάκια πράσινου τσαγιού για άμεση αντιμετώπιση των πρηξιμάτων. Τις Δευτέρες κυρίως.

 ta nai kai oxi stin peripoiisi mation min ta trivete

ΜΗΝ τα τρίβετε
Το κάνετε συχνά και τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλαβαίνετε. Το κάνουμε κι εμείς, κυρίως τις ημέρες που φοράμε έντονο κραγιόν (άβαφα μάτια). Δεν πρέπει ούτε εσείς, ούτε εμείς να τρίβουμε τα μάτια μας. Η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και δημιουργούνται τραυματισμοί ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε. Και ρυτίδες, και μολύνσεις και χαλάει το μακιγιάζ.

Δείτε ακόμα:

H Estée Lauder επαναπροσδιορίζει τη νεανική εμφάνιση των ματιών

Θέλετε χρώμα ματιών σαν της Elizabeth Taylor; Τώρα γίνεται!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα