Ευγενία Σαμαρά: Η ηθοποιός φωτογραφίζεται για το Instyle με classy καλοκαιρινά σύνολα
Stelios Koudounaris φόρεμα. Elvira di Gaia x Kalogirou σανδάλια, Καλογήρου. Zara καπέλο, zara.com. Επιμέλεια: Γεωργία Παντελέ, Ίρις Λεονταρίτη, Πέννυ Ιωαννίδου.

«Δεν έχω ποτέ την ανάγκη να ντυθώ σέξι. Νιώθω όμορφα με όλα, αν και το ανδρόγυνο είναι ένα στιλ που θεωρώ πολύ θηλυκό». Η Ευγενία έχει το δικό της, προσωπικό στιλ, που περιλαμβάνει τα πάντα, από ρομαντικά φορέματα μέχρι ροκ t-shirts, που έχουν όμως κοινό παρονομαστή: αντικατοπτρίζουν την αισθητική και την ψυχολογία της και κολακεύουν τη σιλουέτα της. Το shopping therapy δεν αποτελεί «χόμπι» της, εκτός κι αν αφορά τεχνολογικά προϊόντα ή μια πολύωρη βόλτα σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο. «Το shopping therapy για εμένα δεν περιλαμβάνει ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Έχω εμμονή με τα gadgets, τα βιβλία και τα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως βιταμίνες και καλλυντικά. Αν, για παράδειγμα, αγοράσω καινούριο κινητό ή υπολογιστή, τρελαίνομαι από χαρά». Κοιτώντας παλιές φωτογραφίες προτιμά να μην κρίνει αυστηρά τα στιλιστικά ατοπήματα του παρελθόντος, με μία και μοναδική εξαίρεση: τα φλούο χρώματα. Αν και σήμερα έχουν επανέλθει και αποτελούν μεγάλη τάση, πιστεύει πως λόγω της σταρένιας επιδερμίδας της είναι απαγορευτικά.

Ioanna Kourbela φόρεμα.Haralas mules, haralas.gr. Zara ζώνη, zara.com

Η ρουτίνα ομορφιάς της περιλαμβάνει μια ενυδατική και αντηλιακή κρέμα, ένα ελαφρύ μακιγιάζ και ένα επιμελώς ατημέλητο χτένισμα. «Δεν είμαι εμμονική με την εμφάνισή μου, άλλωστε λόγω δουλειάς έχω την τύχη να με περιποιούνται επαγγελματίες. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέρνω αρκετά καλά στο μακιγιάζ και, όταν θελήσω, μπορώ να δημιουργήσω πολύ εντυπωσιακά looks». Έπειτα από πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές εμφανίσεις, η πρόσφατη συμμετοχή της στις παραστάσεις Οι Μάγισσες της Σμύρνης στο θέατρο Παλλάς και ΜAMA® στο θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες επισφράγισαν την παρουσία της στο θεατρικό σανίδι και επιβεβαίωσαν το μεγάλο της πάθος για την τέχνη του ηθοποιού. «Για εμένα, η υποκριτική είναι ένας τρόπος να εκφράζομαι, με κάνει να αισθάνομαι γεμάτη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Είναι μια εργασία που θέλει υπομονή και προσπάθεια. Έχει την ιδιότητα να σε εκπλήσσει και να σε κάνει να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα πράγματα». Φυσικά, οι κριτικές δεν λείπουν ποτέ, όμως η Ευγενία επιλέγει να κρατά εκείνες που έχουν σκοπό να την εξελίξουν ως άνθρωπο και ηθοποιό. «Όταν διαβάζω κάτι αρνητικό για μια δουλειά για την οποία έχω πασχίσει, προβληματίζομαι. Ζούμε σε μια εποχή με πληθώρα κριτικών και μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε κρίνει ο οποιοσδήποτε, οπουδήποτε. Την κριτική που έχει επιχειρήματα και στοχεύει στη βελτίωσή μου τη θεωρώ απαραίτητη, εκείνη που εμπεριέχει κακεντρέχεια δεν με αφορά». οι επόμενοι μήνες για την ηθοποιό είναι γεμάτοι νέες συνεργασίες και πρωταγωνιστικούς ρόλους που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις υποκριτικές της ικανότητες.

Bershka στράπλες τοπ, bershka.com. Ulla Johnson φούστα, attica. Exé mules, tsakiris Mallas, tsakirismallas.gr.
Elena Kougianou βραχιόλι, Utopia.

Πριν από λίγες ημέρες την απολαύσαμε στην πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου θεατρικού μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα Το Δικό μας Σινεμά, στο θέατρο Άλσος, σύντομα ξεκινά γυρίσματα για μια νέα τηλεοπτική σειρά στον Alpha, ενώ το φθινόπωρο θα επανέλθει στο ΜAMA®, στο πλευρό της Ελένης Καστάνη, και θα παίξει στην παράσταση Του Κουτρούλη ο Γάμος, σε σκηνοθεσία σμαράγδας Καρύδη. «Δεν με ενοχλεί καθόλου η κούραση, γιατί επιτέλους απολαμβάνω αυτά για τα οποία προσπαθούσα όλα αυτά τα χρόνια. ονειρεύομαι πολλά πράγματα ακόμα και έχω φιλοδοξίες που έχουν να κάνουν με πολλές και διαφορετικές συνεργασίες αλλά και με έργα που με αφορούν και με κάνουν να ανακαλύπτω νέα πράγματα για τον εαυτό μου. Γενικά, θέλω να υπάρχει μια σταθερή εξέλιξη. Δεν με ενδιαφέρει να ανέβω από το πρώτο σκαλί στο δέκατο. Θέλω να οδηγούμαι σε μονοπάτια που με ιντριγκάρουν. Παλαιότερα είχα την τάση να προγραμματίζω τη ζωή μου, αλλά τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας και με τον εαυτό μου, ζω και χαίρομαι αυτό που συμβαίνει τώρα. Θέλω τα πράγματα να έρχονται και να τα απολαμβάνω και να μην αγχώνομαι για το μακρινό μέλλον».

Από τη Ζωή Μίχα

Φωτογραφίες Στέφανος Παπαδόπουλος

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα