Eurovision 2019: Η συμμετοχή της Γαλλίας είναι αυτή που περνάει πιο δυνατό το μήνυμα για τη διαφορετικότητα
Instagram @chinglandancer

Το «διαφορετικό» υπήρξε πάντα ένα από τα ζητούμενα της Eurovision. Η σκηνή του δημοφιλούς διαγωνισμού έχει φιλοξενήσει άτομα με κινητικά προβλήματα (Monika Kuszynska, 2015), προβλήματα όρασης (Corinna May, 2002, Diana Gurtskaya, 2008), μία μπάντα από άτομα με αυτισμό και σύνδρομο ντάουν ( Band Pertti Kurikan Nimipaivat , 2015), και έχει αναδείξει δυο φορές νικητές άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας (Dana International, 1998, Conchita Wurst, 2015).  Ενώ και η περσινή νίκη της ευτραφούς Netta Barzilai θεωρήθηκε νεύμα προς το διαφορετικό.

Φέτος, η συμμετοχή που αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθε άλλη φετινή συμμετοχή τη διαφορετικότητα είναι αυτή της Γαλλίας: 0 τραγουδιστής Bilal Hassani είναι ανοιχτά gay,  ενώ τον πλαισιώνουν μια ευτραφής αμερικανίδα μπαλαρίνα και μια κωφή χορεύτρια από την Ταϊβάν. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.

Bilal Hassani

O Bilal Hassani εκπροσωπεί φέτος τη Γαλλία στη Eurovision με το «Roi». Οι στίχοι του τραγουδιού περιέχουν το μήνυμα της αυτοεκτίμησης και του σεβασμό προς τη διαφορετικότητα, με τη συμμετοχή του να θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες του φετινού διαγωνισμού καθώς έχει ξεχωρίσει στις προτιμήσεις των eurofans.

O 19χρονος τραγουδιστής κατάγεται από μια αυστηρή μουσουλμανική οικογένεια. Με μοναδικό στήριγμα τη μητέρα του, ακολουθεί το όνειρό του να γίνει τραγουδιστής συμμετέχοντας στην παιδική έκδοση του The Voice και ερμηνεύοντας το Rise Like A Phoenix, το τραγούδι που κέρδισε στον διαγωνισμό το 2014 η Αυστρία με την Conchita Wurst.

Όταν αποκάλυψε στο Youtube, όπου ανεβάζει τα τραγούδια, ότι είναι gay, δέχτηκε πολλά μηνύματα μίσους. Όμως, ο ίδιος αρνείται να το βάλει κάτω, ντύνεται με γυναικεία ρούχα, φοράει περούκες και εφαρμόζει μακιγιάζ στο πρόσωπο του.

Κι όπως τραγουδά: «Με βάζεις σε ένα καλούπι/ θες να γίνω σαν και σένα δεν υπάγομαι σε κωδικούς αυτό ενοχλεί πολύ στην τελική/ δεν μπορείς να με αλλάξεις, μπου! λοιπόν, άσε με να πετάξω μακριά»

Lizzy Howell

Η Γαλλία ήθελε αυτή τη χρονιά να στήσει ολόκληρη την σκηνική παρουσία στην ιστορία του Bilal και έτσι αναζητούσε πρόσωπα με παρόμοια με τη δική του ιστορία, προκειμένου να τον πλαισιώσουν σκηνή.

Η 18χρονη αμερινακίδα Lizzy Howell είναι η μπαλαρίνα που έχει σχολιαστεί όσο κανείς άλλος, από όσους συνοδεύουν τους καλλιτέχνες στη σκηνή της φετινής Eurovision. Από πολύ μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα, ωστόσο τα παραπάνω κιλά αποτελούσαν συχνά εμπόδιο στο όνειρό της. Όταν έλαβε την πρόταση από τους Γάλλους διοργανωτές είπε πως: «Δεν ήξερα καν τι είναι αυτός ο διαγωνισμός. Όταν το έψαξα έμαθα πως σε αυτόν είχε λάβει μέρος η Σελίν Ντιον και είχε κερδίσει» και τώρα ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση της ζωής της σε ένα κοινό 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

 

View this post on Instagram

 

roughly two years ago this week, a video went viral of a 15 year old “fat girl” with poor technique from little delaware. two years ago my life changed, and it’s been the craziest two years of my life. never thought i’d be able to have all of these opportunities, or get to share them with thousands of followers. in 2019, i will show more of who i am, and i’m looking forward to finding myself again. I lost myself trying to be the “perfect” role model, when there is no such thing. I tried to portray my life as all rainbows and sunshine when it wasn’t. 2019 will be a year of learning to be me again, a year where i won’t be afraid to show the hard times of my life, and a year of focusing on my training.

A post shared by Lizzy Howell (@lizzy.dances) on

 

Lin Ching Lan

Ο Bilal έχει μαζί του σκηνή μια ακόμη παρουσία. Την 29χρονη χορεύτρια Lin Ching Lan που που γεννήθηκε με σοβαρή βλάβη στην ακοή της. Το 2015 συμμετείχε σε ειδικό διαγωνισμό για κωφούς όπου και κέρδισε βραβείο. Δίπλα της σε αυτό ήταν ο νηπιαγωγός της που πρότεινε στους γονείς της να ξεκινήσει χορό, με σκοπό να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση. Μέσα από τον ρυθμό και τις δονήσεις που προκαλεί η μουσική στο έδαφος μπορεί και συγχρονίζεται και χορεύει σωστά.

 

View this post on Instagram

 

Free style dance #hollywoodbeach #dance #deaf #dancer #linchinglan #林靖嵐

A post shared by LinChingLan 林靖嵐 (@chinglandancer) on

Πηγή: Peoplegreece.com

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα