Εσείς ξέρετε με ποια σειρά πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης;
Unsplash

Η τέλεια επιδερμίδα απαιτεί θυσίες για να δείχνει πάντα αψεγάδιαστη, λαμπερή και υγιής. Η καθημερινή της φροντίδα, πρωί και βράδυ, είναι must και σε αυτό βοηθούν τα προϊόντα περιποίησης που έχετε στο μπάνιο σας. Ξέρετε όμως τι κάνει πραγματικά το κάθε ένα από αυτά και με ποια σειρά πρέπει να τα εφαρμόζετε για maximum αποτελέσματα;

Μετά τον καθαρισμό, η σωστή σειρά εφαρμογής θέλει να ξεκινάτε από τα λεπτόρρευστα προϊόντα και να πηγαίνετε σιγά σιγά προς αυτά με την πιο πλούσια υφή.

Για να σας κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, φτιάξαμε ένα mini beauty guide για τις υφές των προϊόντων, ώστε να καταλάβετε τι κάνει το κάθε προϊόν, ποιο χρησιμοποιείται πρώτο και ποιο τελευταίο, αλλά και ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

Instagram: @harperandharley
Instagram: @harperandharley

Τι κάνει το κάθε προϊόν περιποίησης;

Ορός

Απορροφάται στο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε άμεσα να φορέσετε άλλο ενυδατικό ή προστατευτικό προϊόν χωρίς να επιβαρύνετε την επιδερμίδα. Καθώς οι φόρμουλες και οι χρήσεις τους είναι πολλές, είναι κατάλληλος για κάθε τύπο και ανάγκη επιδερμίδας αν διαλέξετε σωστά.

Συμπύκνωμα

Πιο ελαφρύ από τον ορό και με πιο δροσερή υφή, το συμπύκνωμα είναι ιδανικό για επιδερμίδες που χρειάζονται εντατική θεραπεία αφού μεταφέρει πιο γρήγορα τα συστατικά από ότι οι οροί.

Κρέμα

Είναι η πιο δημοφιλής υφή. Απαλή, μεταξένια και απόλυτα ικανοποιητική ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Πλούσια κρέμα

Είναι ιδανική για τις ξηρές ή πολύ ώριμες επιδερμίδες που έχουν ανάγκη για επιπλέον θρέψη. Ακόμα κι αν η αίσθηση σας ξετρελαίνει μην την επιλέξετε αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Fluid Κρέμα

Ελαφριά και δροσερή υφή που δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα. Ιδανική για λιπαρά δέρματα και δέρματα με ευαισθησίες αλλά ανεπαρκής για ξηρές επιδερμίδες.

Κρέμα gel

Η ενδιάμεση λύση για τις επιδερμίδες που δεν ικανοποιούνται από τις πλούσιες ή fluid κρέμες. Μεταφέρει τα συστατικά βαθιά όπως μια πλούσια κρέμα αλλά αφήνει την επιδερμίδα ανάλαφρη και χωρίς λιπαρότητα.

‘Ελαιο

Η πιο πλούσια υφή από όλες είναι ιδανική για επιδερμίδες με αυξημένες ανάγκες (ώριμες, ξηρές, με ερεθισμούς) αφού μεταφέρει τα συστατικά βαθιά και μαλακώνει επιπλέον το δέρμα.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα