Εσείς βάζετε σωστά το concealer; (Φήμες λένε πως όχι)
Pixel Formula

Concealer, ή αλλιώς το προϊόν που μπορεί να μας σώσει ή να μας καταστρέψει σε ένα λεπτό. Γιατί να μας καταστρέψει; Γιατί –και λυπόμαστε που σας το λέμε- αν δεν το βάλετε σωστά ή βάλετε την λάθος απόχρωση τότε αντί να καλύψετε τους μαύρους κύκλους θα τους κάνετε απλά πιο έντονους. Τι πρέπει να κάνετε; Να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας φυσικά, έτσι θα σας αφήναμε;

Η σωστή απόχρωση

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης concealer δεν γίνεται όπως αυτή του foundation. Το concealer χρησιμοποιείται για την κάλυψη μαύρων, μπλε, κίτρινων ή και κόκκινων σημαδιών στην επιδερμίδα και χρειάζεται να έχει χρώμα που εξουδετερώνει την απόχρωση της ατέλειας που θέλουμε να κρύψουμε. Τα βασικά χρώματα είναι:

  • Πράσινο – Εξουδετερώνει τις κοκκινίλες (ακμή, γδαρσίματα, σημάδια)
  • Πορτοκαλί/Ροζ – Εξουδετερώνει το μπλε (κύκλοι, φλέβες)
  • Κίτρινο – Εξουδετερώνει το μοβ (κύκλοι, μελανιές)
  • Μοβ – εξουδετερώνει το κίτρινο (ιδανικό αν είστε άρρωστη)

Η σωστή εφαρμογή

Η εφαρμογή του concealer πρέπει να γίνεται σε καθαρή επιδερμίδα. Αν απλά βάζετε τη μια στρώση πάνω από την άλλη τότε θα καταλήξετε με θαμπό δέρμα και τίποτα περισσότερο. Οι τρόποι εφαρμογής είναι πολλοί, αλλά εμείς πιστεύουμε πως ο καλύτερος είναι με τα δάχτυλά σας ή με ένα beauty blender. Πάρτε λίγη ποσότητα και τα-μπο-να-ρε-τε το προϊόν στα μάτια. Μην το τρίβετε και μην τραβάτε το δέρμα. Ταμπονάροντας, αφήνετε περισσότερη ποσότητα στην επιδερμίδα και έχετε φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, η καλύτερη εφαρμογή γίνεται σε φυσικό φως τόσο για να ρυθμίζετε την ποσότητα όσο και την απόχρωση που θέλετε. Και να θυμάστε: το concealer εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια για ένα φυσικό αποτέλεσμα συνεπώς πρέπει να το «σβήσετε» χαμηλά μέχρι σχεδόν το τελείωμα της μύτης σας.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα