Εντυπωσιακό φινάλε για την 16η Athens Exclusive Designers Week by Coca-Cola light

Mε ένα εντυπωσιακό φινάλε ολοκληρώθηκε η 16η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light, με την παρουσίαση των συλλογών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 των σχεδιαστών Notis Panayiotou, Spiros Stefanoudakis, Celebrity Skin, Valtadoros και Panos Apergis.

Ο Κύπριος σχεδιαστής Notis Panayiotou παρουσίασε κομψές δημιουργίες, θηλυκές γραμμές από μεταλλικά υφάσματα σε έντονα χρώματα με ωραίες διαφάνειες. Οι μακριές φούστες και το κόκκινο χρώμα ήταν οι προτάσεις του ταλαντούχου σχεδιαστή για την επόμενη Άνοιξη. Έχοντας ως κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο, ο σχεδιαστής γέμισε την πασαρέλα με μπαλόνια – καρδιές και δημιούργησε σχήματα επί σκηνής από κουτάκια της Coca-Cola light, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει και να υποστηρίξει το μήνυμα της καμπάνιας «Νιώσε την καρδιά σου», του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ) που στηρίζει η Coca-Cola light.

Ο βραβευμένος ως «Best New Designer» σχεδιαστής Spiros Stefanoudakis παρουσίασε τη συλλογή του “The Last Swan”. Βασικό χαρακτηριστικό της συλλογής του είναι η ανάδειξη της θηλυκότητας κάθε γυναίκας αποφεύγοντας τις υπερβολές. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση νυφικών που απευθύνονται σε όλους τους τύπους  γυναικών ενώ εντυπωσιακό ήταν το φινάλε του show με την πανέμορφη Courtney που μάγεψε το κοινό.

Το σχεδιαστικό δίδυμο των Celebrity Skin, Δημήτρης Στρέπκος και Ελένη Μπάρλα, έκλεψαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Πλούσιο μαύρο και all time favorite nude κυριαρχούν στη «Luxurious Grave collection» καθώς και άπειρες δαντέλες και utlra velvet ενώ τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής είναι χειροποίητα. Το ύφος της είναι dark και avant garde με ροκ στοιχεία. Για μια ακόμη φορά η πασαρέλα του avant garde διδύμου γέμισε με celebrities: Κατερίνα Τσάβαλου, Άντα Λιβιτσάνου, Λάουρα Νάργες, Νίνα Λοτσάρη, Μυρτώ Κάζη, Παναγιώτης Πετράκης, Άρης Πλασκασοβίτης, Σάγια, Έλενα Χατζίδου, Σοφία Κουρτίδου.

Ο Paris Valtadoros παρουσίασε μια πρωτότυπη συλλογή επηρεασμένη από τη στάση του σώματος όπως τη βλέπουμε στη Γιόγκα. Στη συλλογή «Surya Namaskara» απολαύσαμε δημιουργίες όπου αποτυπώνονται έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων και σχεδίων, πολύπλοκοι και δαιδαλώδεις όπως τους βρίσκουμε στην ιστορία της γιόγκα. Γεωμετρικά σχήματα και χρωματικές παλέτες του ροζ, του φούξια, του πράσινου, του μπλε, του πορτοκαλί και του κίτρινου δημιούργησαν μια χαρούμενη διάθεση. Επίσης, έκανε έναρξη στην πασαρέλα ο ίδιος ο σχεδιαστής με την Έλενα Τσαβαλιά και επιπλέον περπάτησαν οι Σορίνα Λαζάρ, Κλέλια Πανταζή και Μαρία Αντιμισάρη.

Την βραδιά έκλεισε ο αγαπημένος σε όλους σχεδιαστής Panos Apergis. Πολύχρωμα παντελόνια και φορέματα, δερμάτινα διάτρητα γιλέκα που πλαισιώνονται από πλεκτές με σχοινί αλλά και υφαντές τσάντες,  στο ύφος της παραδοσιακής κουρελού. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χειροποίητων πλεκτών μαγιό που αποτελούν τη νέα πρόταση του σχεδιαστή για το επόμενο Καλοκαίρι.

Επιπλέον, στην έναρξη του show του, η Τόνια Φουσέκη, διοργανώτρια της AXDW by Coca-Cola light, παρουσίασε τη διαδικασία του διαγωνισμού Belvedere Street Style, που έτρεχε καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στο Instagram με το hashtag #BelvedereStyle και να κερδίσουν ένα outfit από τη collection του σχεδιαστή Πάνου Απέργη καθώς και μία συλλεκτική φιάλη Belvedere Vodka 3 λίτρων, υπογεγραμμένη από όλους τους σχεδιαστές της 16ης AXDW by Coca-Cola light.

Ο Πάνος Απέργης πριν την έναρξη του show του και η κυρία Πηνελόπη Ζαούδη από τη Belvedere Vodka ανακοίνωσαν το νικητή του διαγωνισμού της Belvedere Street Style Icon. Η νικήτρια του διαγωνισμού, κυρία Άννα Χαρκουτσάκη, επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες που ανέβασαν τη φωτογραφία τους στο Instagram και η τελική επιλογή έγινε από τον Πάνο Απέργη και την Τόνια Φουσέκη.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που απόλαυσαν τις λαμπερές δημιουργίες των σχεδιαστών, ήταν και πολλοί επώνυμοι: Έλενα Τσαβαλιά, Al Giga, Κατερίνα Τσάβαλου, Άντα Λιβιτσάνου, Λάουρα Νάργες, Νίνα Λοτσάρη, Μυρτώ Κάζη, Παναγιώτης Πετράκης, Άρης Πλασκασοβίτης, Σάγια, Έλενα Χατζίδου, Σοφία Κουρτίδου, Σορίνα Λαζάρ, Κλέλια Πανταζή και Μαρία Αντιμισάρη, Βλάσης Χολέβας, Μιχάλης Ζαμπίδης, Μαρία Γεωργιάδου, Χάρης Ρώμας, Πωλίνα Χριστοδούλου, Χρήστος Νέζος, Νόνη Δούνια, Εύη Αδάμ, Courtney Parker, Kings, Κώστας Σόμμερ, Κώστας Γκρέκας, Γιώργος Μανίκας, Νίκος Αναδιώτης, Αντζελα Ευριπιδη, Σαμάνθα Αποστολοπούλου, Γιάννης Παπαζήσης,  κτλ. 

Το δικό της δυναμικό παρόν έδωσε το αγαπημένο αναψυκτικό των γυναικών Coca-Cola light. Μέσα από εκπλήξεις, happenings και άφθονη Coca-Cola light χάρισε τη δική του μοναδική γεύση στην 16η Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light. Οι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν θερμά στον καλό σκοπό που στηρίζει η Coca-Cola light αγοράζοντας τη συλλεκτική limited edition πασμίνα που η BSB δημιούργησε σε συνεργασία με την Coca-Cola light, για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ)  στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των 200 συλλεκτικών κομματιών της πασμίνας θα διατεθούν για το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ).

Διαβάστε ακόμα:

Οι New York Times παρουσιάζουν την Αθήνα μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο

Amal Clooney: Διεκδικεί το βραβείο του style icon στα British Fashion Awards 2014

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα