Emily Ratajkowski: Συνελήφθη ενώ διαδήλωνε για τα δικαιώματα της γυναίκας

Η Emily Ratajkowski είναι η αγαπημένη μας «μοντέλο, ηθοποιός, φεμινίστρια, σχεδιάστρια» γιατί εκτός από τις killer αναλογίες, τα προσόντα της δεν περιορίζονται εκεί και καταπιάνεται με ουσιαστικότερα κοινωνικά προβλήματα. Δεχόμενη μάλιστα συχνά πόλεμο η ίδια και ειρωνικά σχόλια εξαιτίας της μεγάλης άνεσης (;!) που έχει με το γυμνό της σώμα, αυτό δεν την εμποδίζει να συνεχίσει να αντιστέκεται σε αδικίες που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια όλων μας.

Έτσι, συμμετείχε και στην διαδήλωση που διεξήχθη χθες εναντίον του Brett Kavanaugh στην Ουάσινγκτον, καθώς σήμερα αναμένεται η επικύρωση του διορισμού του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Για τον συγκεκριμένο δικαστή ωστόσο έχουν γίνει πολλές φορές καταγγελίες για σε ξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, γεγονός που περισσότερα από 300 άτομα, και κυρίως φυσικά γυναίκες, αποφάσισαν να μην αφήσουν να περάσει έτσι. Ανάμεσά τους λοιπόν, βρέθηκαν και η ηθοποιός Amy Schumer που έχει αξιοσημείωτη δράστη στο φεμινιστικό κίνημα Time’s Up, και η Emily Ratajkowski.


View this post on Instagram

This today, then #ERA

A post shared by @ amyschumer on

Έτσι, η τελευταία δεν παρέλειψε να ενημερώσει και μέσω της πλατφόρμας του Instagram για αυτή της την δράση, δημοσιεύοντας 12 ώρες πριν φωτογραφία της με πλακάτ, δηλώνοντας πως συνελήφθη. Στο caption αναφέρει πως ο Kavanaugh κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και δεν δύναται να διοριστεί σε μια τέτοια θέση. Δείτε το post και αγαπήστε την μαζί μας λίγο παραπάνω:

«Σήμερα με συνέλαβαν γιατί διαδήλωνα κατά του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο, ενός άνδρα που κατηγορείται από πολλές γυναίκες για σεξουαλική επίθεση. Ο διορισμός του Κάβανο στη θέση του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι ένα μήνυμα στις γυναίκες αυτής της χώρας πως δεν «μετράνε». Απαιτώ μια κυβέρνηση που να αναγνωρίζει, να σέβεται και να υποστηρίζει τις γυναίκες όπως κάνει με τους άνδρες.»

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα