Emily Ratajkowski: Διαμαρτύρεται για τη νομοθεσία που απαγορεύει τις εκτρώσεις με μια γυμνή φωτογράφιση

Πρόσφατα εγρκίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αλαμπάμα νομοσχέδιο που απαγορεύει την έκτρωση ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών. Αυτό σαφώς προκάλεσε τις διαμαρτυρίες πολλών γυναικών, ανάμεσά τους και  και celebrities όπως οι Jameela JamilBusy Philipps, and Milla Jovovich που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για την έκτρωση. 

Το μοντέλο Emily Ratajkowski ανέβασε μια γυμνή φωτογραφία στο Instagram με σκοπό να εκφράσει την διαμαρτυρία της για το νομοσχέδιο της Αλαμπάμα.

Στην λεζάντα της φωτογραφίας,  το μοντέλο έγραψε: «Αυτή την εβδομάδα 25 άντρες ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της έκτρωσης στην Αλαμπάμα ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμών. Αυτοί οι ισχυροί άντρες επιβάλουν τις επιθυμίες τους στα σώματα των γυναικών, έτσι ώστε να διατηρήσουν την πατριαρχία και να διαιωνίζουν τo σύμπλεγμα της φυλακής εμποδίζοντας τις γυναίκες χαμηλής οικονομικής τάξης το δικαίωμα να έχουν επιλογή να μην  κάνουν παιδί». 

Όπως έγραψε, μάλιστα, αυτοί οι νόμοι επηρεάζουν κυρίως τις Αφροαμερικανίδες, καθώς είναι περισσότερες σε πληθυσμό στις συγκεκριμένες πολιτείες: «Αυτό αφορά την τάξη και την φυλή είναι μια άμεση επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών της Αμερικής. Δικό μας σώμα, δική μας επιλογή». 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα