Έλλη Στάη: «Το πιο δύσκολο είναι η έλλειψη ουσίας των όσων λέγονται»

Έλλη Στάη: «Το πιο δύσκολο είναι η έλλειψη ουσίας των όσων λέγονται»

Το 2019 προβλέπεται να έχει έντονες πολιτικές εξελίξεις καθώς η χώρα μπαίνει σε εκλογική χρονιά. Η Έλλη Στάη έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με εκλογικές βραδιές, οπότε στο Open διαθέτουν μια από τις κορυφαίες παρουσιάστριες που χαρίζει εγκυρότητα και πρεστίζ στο κανάλι. Μιλώντας στο People και τον Γιώργο Πράτανο, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στην τηλεόραση, η Έλλη Στάη απάντησε για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί και το πολιτικό talk show που πρόκειται να παρουσιάσει.

Είναι μια χρονιά με τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Το κλίμα είναι πολωμένο…

Η πολιτική πόλωση δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα. Για την ακρίβεια, ίσως και να μη βγήκαμε ποτέ από αυτή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν είναι έκπληξη για μένα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν μπήκαμε στην περίοδο των μνημονίων και στην οικονομική κρίση, που με τη σειρά της  έφερε και κοινωνική κρίση, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο πώς μπορεί να βγούμε από αυτή τη δύσκολη φάση. Έτσι, ο προβληματισμός έγκειται στο «what’s next», τι θα πρέπει να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή, για να μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην ανάκαμψη. Το ερώτημα έχει να κάνει με τα ουσιαστικά κριτήρια, όχι στα στοιχεία των εντάσεων και των πολώσεων. Η πολιτική έχει ένταση και αντιπαράθεση από μόνη της, ούτως ή άλλως, μιλάω για τη μη δημιουργική ένταση. Αυτά είναι ιδιαίτερα ζητήματα και γι’ αυτό η χρονιά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα δούμε ξανά τον Ελλήσποντο;

Εννοείς το πολιτικό talk show; Για τον τίτλο δεν έχουμε ακόμη καταλήξει.

Θα είναι ένα πολιτικό talk show, Δευτέρα βράδυ, όπως μας έχετε συνηθίσει;

Όλες οι λεπτομέρειες της εκπομπής θα συζητηθούν τώρα. Το Open είναι ένα καινούριο κανάλι και θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, στούντιο, control, συνεργάτες… Όταν είμαστε έτοιμοι, θα σας τα πούμε αναλυτικά.

Περιμένω να το δω εναγωνίως, γιατί ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως υπάρχουν πολιτικοί άντρες που αρθρώνουν λόγο πέρα από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού και της κόσμιας αντιπαράθεσης… Νομίζω πως θα είναι δύσκολο στην παρουσίαση.

Ούτε αυτό είναι καινούργιο.

Σε τόσο ακραία μορφή;

Ίσως δεν παρακολουθούσες τα πολιτικά δρώμενα πριν από είκοσι χρόνια. Το πιο δύσκολο δεν είναι η ακρότητα του τρόπου, αλλά η έλλειψη ουσίας των όσων λέγονται. Το να είναι κάποιος ακραίος στον τρόπο που εκφέρει το λόγο είναι το ένα χαρακτηριστικό. Το άλλο είναι να είναι ακραίος στην έλλειψη ουσίας. Κι αυτό είναι πράγματι δύσκολο να το διαχειριστείς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα