Έλλη Κοκκίνου: Πόσο εύκολο ήταν να εξηγήσει στο γιο της πως οι γονείς του πήραν χωριστούς δρόμους

Για τις αλλαγές στα επαγγελματικά της –πλέον ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας Cobalt- αλλά και τις λεπτές ισορροπίες που κατάφερε να ανακτήσει στη ζωή της μίλησε η Έλλη Κοκκίνου στο περιοδικό People.

 Το γεγονός πως έχεις χωρίσει με τον πατέρα του σε έκανε πιο προστατευτική απέναντί του και ενδεχομένως να του κάνεις περισσότερα χατίρια;

Είμαι πάρα πολύ προστατευτική, αλλά ταυτόχρονα τον αφήνω ελεύθερο για να τονώσω την αυτοπεποίθησή του. Όταν είσαι μια γυναίκα που μεγαλώνεις παιδί χωρίς πατέρα, έχεις διπλή ευθύνη. Φυσικά υπάρχει η παρουσία του πατέρα, δεν είναι καθόλου απών, απλά δεν ζούμε μαζί κι έτσι καλούμαι να παίρνω στιγμιαίες αποφάσεις για πράγματα της καθημερινότητας. Είναι δύσκολο, αλλά, επειδή είμαι κι εγώ παιδί χωρισμένων γονιών, μου είναι πιο εύκολο να το διαχειριστώ.

Υποθέτω πως είναι οικεία τα συναισθήματα. 

Ξέρω ακόμα και πότε μπορεί να νιώθει μόνος του. Καταλαβαίνω πως του αρέσουν οι πολυμελείς οικογένειες – ήταν κάτι που άρεσε και σε μένα. Πάντα ήθελα κόσμο στο σπίτι μου και πήγαινα σε σπίτια φίλων που είχαν μεγάλη οικογένεια, γιατί με γέμιζε πολύ αυτή η εικόνα. Πριν από λίγο καιρό μού ζήτησε σκυλάκι και του το πήρα. Θέλει παρέα ο Αλέξανδρος και, επειδή υπήρξα στη θέση του, καταλαβαίνω πώς νιώθει. Τώρα έχω να εκπαιδεύσω κι ένα κουταβάκι, αλλά χαλάλι του.

Ήταν δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδάκι ότι οι γονείς του αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους;

Ήταν πιο εύκολο γιατί όσο μικρότερος είσαι τόσο λιγότερες εικόνες κοινού βίου έχεις. Κανένα παιδάκι δεν θέλει οι γονείς του να χωρίσουν, όμως του εξήγησα πως έτσι θα είμαστε καλύτερα και θα έχει κοντά του και τους δύο γονείς του. Τα παιδιά θέλουν την αλήθεια, αλλά χρειάζεται να φιλτράρεις τι θα τους πεις προκειμένου να μην τους δημιουργήσεις τύψεις, ενοχές και ανασφάλειες. Γιατί αυτό το παιδάκι θα μεγαλώσει με αυτά, θα γίνει ενήλικας και έπειτα θα δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό του και τους γύρω του. Ο χειρισμός θέλει τρόπο κι εγώ συμβουλεύομαι παιδοψυχολόγο ώστε να προλαβαίνω ερωτήσεις του. Ξέρω τι ερωτήσεις θα μου κάνει, τις βλέπω να έρχονται και δεν θέλω να του λέω βλακείες. Οφείλω να είμαι ειλικρινής και σωστά τοποθετημένη. Από την αρχή, πριν καν φύγω από το σπίτι, ρώτησα την παιδοψυχολόγο πώς θα διαχειριστώ τη μετακόμιση, τα πάντα. Έτσι το παιδί είναι ήσυχο και όλοι μου λένε πόσο ευτυχισμένος φαίνεται αφού συνεχώς γελάει.

elli kokkinou people 96 3

Εσύ με τον εαυτό σου τα έχεις βρει; Έχεις μάθει να τον αγαπάς;

Είχαν υπάρξει φάσεις που δεν τον αγαπούσα καθόλου, τον χτυπούσα πολύ στον τοίχο, αλλά τώρα έχω αρχίσω και τον αγαπάω πολύ.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να το κάνεις; 

Δεν ήμουν ευτυχισμένη. Συνέβησαν κάποια πράγματα που τα προκάλεσα και με έκαναν να με αγαπήσω περισσότερο. Εννοείται πως δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες «Με αγαπάω». Τώρα είμαι πολύ καλά πραγματικά. Είμαι ήρεμη και έχω βρει τις ισορροπίες μου.

Υποθέτω πως μέχρι να τις βρεις θα ήταν δύσκολη η διαδρομή…

Πολύ δύσκολη! Έχω περάσει από πολλά μεταβατικά στάδια ψυχολογικής κατάστασης μεταξύ λύπης και χαράς, ευτυχίας και δυστυχίας, ενοχών και τύψεων. Σίγουρα βοήθησε πολύ το γεγονός πως η δουλειά μου πάει καλά και κάνω αυτό που αγαπάω. Πλέον έχουν λυθεί κάποια δικά μου πράγματα και είμαι ήρεμη.

Πηγή peoplegreece.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα