Έφυγε από τη ζωή ο Hubert De Givenchy

Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο της μόδας έφυγε από τη ζωή. Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο Hubert De Givenchy πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ο γάλλος αριστοκράτης που κατάφερε να ιδρύσει έναν από τους πλέον εμβληματικούς Οίκους και να γράψει ιστορία στον χώρο της μόδας. Η πιο γνωστή δημιουργία του, με την οποία αφενός έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό και αφετέρου ο κόσμος τον έχει ταυτίσει, είναι το μικρό μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία Breakfast at Tiffany’s το 1961, το οποίο φόρεσε η ηθοποιός και δημιούργησε ένα πρότυπο κομψότητας και ομορφιάς που έχουμε μέχρι και σήμερα.

Aπό την πρώτη στιγμή της καριέρας του, οι τρόποι και η κομψότητα, που όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος, προέρχονταν από την ευγενική του καταγωγή και την ανατροφή που είχε πάρει από την οικογένειά του, τον οδήγησαν στο να σχεδιάζει ρούχα με αβίαστα chic αισθητική γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες εκείνης της εποχής. Η φιλία του με την Audrey Hepburn ξεκίνησε με μια συνεργασία, μέχρι που μετά από λίγο κατέληξε να επιμελείται ο ίδιος όλες της σχεδόν τις εμφανίσεις. Μάλιστα, εκτός από τα looks που επιμελήθηκε για το Breakfast at Tiffany’s και το Funny Face, η ηθοποιός ήταν αυτή που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το πρώτο του άρωμα, το L’ Interdit. Ανάμεσα στις μεγάλες fans και πιστές πελάτισσές του ήταν γυναίκες που έχουν αφήνει ιστορία για το απαράμιλλο στιλ και την αισθητική τους μεταξύ των οποίων οι  Grace Kelly, Bunny Mellon, Wallis Simpson, Jackie Kennedy Onassis, Babe Paley, Gloria Guinness, Jane Fonda, Sao Schlumberger και Deeda Blair, που ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές του και εμπλούτιζαν κάθε σεζόν τη γκαρνταρόμπα τους με δημιουργίες του σχεδιαστή.

Ο Hubert άνοιξε τον προσωπικό του Οίκο το 1952 ενώ αρκετά αργότερα, και συγκεκριμένα το 1989 το Label πουλήθηκε στον LVMH για το 45 εκατομυρία, δολάρια, ποσό αστρονομικό για τα τότε δεδομένα. Παρόλα αυτά ο σχεδιαστής έμεινε στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και συνέχισε να σχεδιάζει για τον Givenchy μέχρι το 1995, οπότε και τελικά αποσύρθηκε ανοίγοντας τον δρόμο για άλλους ταλαντούχους σχεδιαστές που ανέλαβαν την καλλιτεχνική διεύθυνση μετά από αυτόν. John Galliano, Alexander McQueen, Julien McDonald και τελικά Riccardo Tisci, ο οποίος ανέλαβε το 2005 και έμεινε στη θέση μέχρι πριν από έναν χρόνο, οπότε και αποχώρησε. Το 2017 τη θέση του πήρε η Clare Waight, που έγινε η πρώτη γυναίκα στη θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Οίκου.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον σύντροφό του, πρώην συνεργάτη του και couture σχεδιαστή, Philippe Venet, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω του Οίκου ότι ο θρυλικός δημιουργός «έφυγε» στον ύπνο του το περασμένο Σάββατο.

Δείτε μερικές από τις πιο εμβληματικές του δημιουργίες που φυσικά φόρεσε η μούσα και αγαπημένη του φίλη Audrey Hepburn:

audrey hepburn givenchy dress

To Little Black Dress της Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s.

audrey hepburn, roman holiday, oscar awarded

To φόρεμα που φόρεσε η Audrey Hepburn στα Όσκαρ το 1954 οπότε και πήρε το χρυσό αγαλματίδιο για τον ρόλο της στο Roman Holiday.

funny face audrey hepburn

Ένα από τα υπέροχα φορέματα που φόρεσε η Audrey Hepburn στο Funny Face.

audrey hepburn givenchy dress oscar

Το φανταστικό φόρεμα που φόρεσε η Audrey Hepburn στα Όσκαρ το 1975.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα