Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Παρθένης

Από σήμερα η ελληνική μόδα είναι πιο φτωχή μιας και πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο πρώτος, πραγματικά μινιμαλιστής, έλληνας σχεδιαστής, Δημήτρης Παρθένης.

Η πορεία του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν και άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα και κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνει το όνομά του συνώνυμο με τη μίνιμαλ αισθητική, που μέχρι και σήμερα, που τον Οίκο διευθύνει η κόρη του Ορσαλία, είναι σήμα κατατεθέν των ρούχων που φέρουν την υπογραφή Parthenis.

 

We are sad to announce the death of Dimitris Parthenis, founder of Parthenis. Dimitris Parthenis will continue to be a source of inspiration for the brand. #DimitrisParthenis #Parthenis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Parthenis Official (@parthenisofficial) στις

Η boutique που αργότερα άνοιξε στη Μύκονο ήταν ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για την ομάδα του, ενώ ο κοσμοπολίτικος αέρας του νησιού ήταν και η αφορμή να ξεκινήσει μια πραγματικά διεθνής καριέρα που έκανε το όνομα Parthenis γνωστό σε Ευρώπη και Αμερική.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Οίκος αποχαιρετώντας τον δημιουργό του με ένα post στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Ακολουθείστε το Instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα