Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Chewbacca!

Δεν ήταν η «φωνή» του Chewbacca αλλά ήταν αυτός που μέσα από τις κινήσεις του και τις εκφράσεις του τον έκανε ένα από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες στο Star Wars. Ο ηθοποιός Peter Mayhew που υποδύθηκε τον δημοφιλή χαρακτήρα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Τέξας ενώ η οικογένειά του βρισκόταν στο πλευρό του.

Όταν ο George Lucas τον ανακάλυψε και τον επέλεξε για τον ρόλο δούλευε σαν νοσοκόμος και δεν περίμενε ότι θα γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς του κοινού μέσα από τη δουλειά του στα Star Wars (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), Revenge of the Sith (2005) και The Force Awakens (2015).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jedii Raccoon (@jedii_raccoon) on

Πριν υποδυθεί τον Chewbacca είχε υποδυθεί τον Μινώταυρο στο “Sinbad and the Eye of the Tiger” (1977). Ο George Lucas τον επέλεξε αρχικά για τον σωματότυπό του που ταίριαζε με τον χαρακτήρα του και έπρεπε να είναι οπωσδήποτε ψηλότερος από τον Darth Vader.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Star Wars, o ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει σαν νοσοκόμος και δεν σταμάτησε μέχρι την επόμενη ταινία «Return of the Jedi» που πλέον του εξασφάλισε ένα μισθό που του επέτρεπε να μην έχει και παράλληλη δουλειά.

 

View this post on Instagram

 

“Peter Mayhew was a kind and gentle man, possessed of great dignity and noble character. These aspects of his own personality, plus his wit and grace, he brought to Chewbacca. We were partners in film and friends in life for over 30 years and I loved him. He invested his soul in the character and brought great pleasure to the Star Wars audience. Chewbacca was an important part of the success of the films we made together. He knew how important the fans of the franchise were to it’s continued success and he was devoted to them. I and millions of others will never forget Peter and what he gave us all. My thoughts are with his dear wife Angie and his children. Rest easy, my dear friend.” #hansolo #chewbacca #petermayhew #starwars

A post shared by Harrison Ford (@harrisonfordpage) on

«Ο Peter ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Είχε μεγάλη καρδιά και ευγενική φύση. Έμαθα να τον αφήνω πάντα να κερδίζει. Ήταν ένας καλός φίλος και με λυπεί πολύ η απώλειά του» είπε ο Lucas σε ανακοίνωσή το ενώ ο Mark Hamill έγραψε στο Twitter του «ήταν ο πιο ευγενικός γίγαντας. Ένας μεγάλος άντρας με ακόμα μεγαλύτερη καρδιά που πάντα με έκανε να γελάω. Ένας πιστός φίλος που αγαπούσα πολύ».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inges Bizama Toledo (@ingesman) on


Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα